СОС остава без председател поне до 8 февруари. Карлос Контрера: Превръщаме се в идиоти

СОС остава без председател поне до 8 февруари. Карлос Контрера: Превръщаме се в идиоти

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Столичният общински съвет остава без председател поне до 8 февруари, след като и на днешната си седма среща партиите не можаха да се разберат кой да оглави съвета. Отново бяха направени три номинации. Този път обаче от "Продължаваме промяната" - "Демократична България" и "Спаси София" не издигнаха Борис Бонев, а човек на "Промяната" - Цветомир Петров, но и той не можа да събере необходимата подкрепа.

Другите кандидати отново бяха Диана Тонова от БСП и Пламен Данаилов от "Има такъв народ". Данаилов отпадна още на първия тур и Тонова и Петров отидоха на балотаж. И двата пъти тя събра по девет гласа, колкото са хората в групата на БСП, която я издигна. Петров събра 23 гласа на първи тур, колкото е групата на ПП-ДБ-СС, а на балотажа ги увеличи до 26. 

След неуспеха съветниците се събраха на двучасови преговори с уговорката после да се върнат и да има ново гласуване. Още с връщането им обаче стана ясно, че са с нагласата за ново отлагане.

Изненадващо Карлос Контрера от ВМРО реши да се самопредложи, като обясни, че го прави, за да провокира колегите си и да има гласуване. Борис Бонев от ПП-ДБ-СС и Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС обаче го призоваха да се откаже. В крайна сметка съветниците се разбраха за следващ опит на 8 февруари, а преди това да има нови преговори.

"Уж бяхме тръгнали да постигаме някакво съгласие, след което се оказа, че пак никой до никого не иска да се допира", коментира Контрера пред медиите по-късно. Според него все пак няма да се стигне до предсрочни избори.

От думите му стана ясно, че по време на срещата партиите не са се обединили около име, но са се разбрали да се се издига повече от една кандидатура, тъй като тогава има партийно гласуване, което не води до резултат. После обаче не са се споразумели за име.

"Излязохме по-разединени отколкото влязохме", каза той и предупреди: "Можем да се въртим до безкрайност, докато се превърнем в абсолютни идиоти".

Различното при днешната среща обаче бе, че за първи път са се включили всички партии. Досега от ГЕРБ отказваха да преговарят с ПП-ДБ, а "Възраждане" не разговаряха с никого.

"Има напредък, виждаме вече, че всички искаме да излезем с решение на закучилия се Столичен общински съвет. За съжаление, бял дим днес няма да има, както господин Лилков каза", обобщи Цветомир Петров - новия кандидат на ПП-ДБ-СС. В последствие доуточни, че от ИТН са се дръпнали.

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • Поручик Галицин

    25 Яну 2024 15:35ч.

    Били се превръщали в идиоти. Превръщали..... Сигурен ли е, че не са били.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    25 Яну 2024 19:49ч.

    точно така. Не може да се превърнеш в нещо, което си в действителност !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Величка Величкова

    25 Яну 2024 15:36ч.

    В никакъв случай не се превръщате в идиоти, просто всички управляващи са такива и толкова големи, че повече не може

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    25 Яну 2024 15:41ч.

    Предлагам на Бонева сестра й Дида

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    25 Яну 2024 15:45ч.

    Кой кого пере?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    25 Яну 2024 15:46ч.

    Горното е хайку!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педерасти, сър

    25 Яну 2024 16:03ч.

    И им личи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    25 Яну 2024 16:19ч.

    Що не се избират на 2 февруари, нали е техен празник! Такова чудо никога не е било. София без бюджет, без кметове при пълна анархия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    25 Яну 2024 16:27ч.

    страната се нуждае от отстраняване от властта и политиката на всички длъжностни лица и политици, които имат собственост в чужбина и близки роднини, постоянно живущи там. необходимо е да се проверят източниците на придобиване на имущество и за попълване на банковите сметки в чужбина, и да се образуват наказателни дела за незаконни доходи. служител, чиито деца и имоти са в чужбина, не може да бъде патриот - той всъщност е лоялен към друга страна. той не трябва да взема решения за съдбата на страната, трябва да бъде отстранен от власт и подложен на финансова проверка и криминално разследване. само по този начин обществото ни ще се изчисти от всички вътрешни врагове…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    25 Яну 2024 16:50ч.

    Не ми става ясно, как така, при толкова открити несъответствия в хода на проверката на изборните резултати, все още има достойни хора в общинския съвет, които смятат, че са наистина са избрани от софиянци?! Ами уточнете най-напред дали изборните резултати са такива, че да ви позволят изобщо да сте в този съвет, за кмета да не говорим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Резил! Васил Терзиев превърна “Витошка” в бяла писта. Софиянци тръгнаха със ски, кънки и шейни (ВИДЕО) Смелчага се пусна от НДК до “Патриарха” за срам на столичната управа

    25 Яну 2024 18:23ч.

    Резил! Васил Терзиев превърна “Витошка” в бяла писта. Софиянци тръгнаха със ски, кънки и шейни (ВИДЕО) Смелчага се пусна от НДК до “Патриарха” за срам на столичната управа https://mreja.bg/komentar/rezil-vasil-terziev-prevarna-vitoshka-v-byala-pista-sofiyanci-tragnaha-sas-ski-kanki-i-sheyni-video-2/125878

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    25 Яну 2024 18:52ч.

    НАРОДЕ ... Търпението ти е безгранично! ДОКОГА?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    25 Яну 2024 19:06ч.

    Снимката ми прилича на сватбена;) Такава любов струи от тях, че чак ми се изпоти монитора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    25 Яну 2024 21:41ч.

    Не се превръщате, вие сте такива !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боцман

    25 Яну 2024 22:20ч.

    Не могат да се разберат как да си поделят плячката, т е. бюджета. Много гърла има за хранене в СО, много неща са обещавани и сега не могат да се изпълнят. Но, нека да погледаме още сеир. А, Васко ухото е в отпуск, за две седмици, защото се е преработил, нервите му не издържат, затова сигурно кара ски в Швейцария!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи