Софийският университет: Дарина Григорова пропагандира политически идеи, недопустими за преподавател

Софийският университет: Дарина Григорова пропагандира политически идеи, недопустими за преподавател

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Софийският университет "Свети Климент Охридски" излезе с остра позиция по повод интервю на проф. Дарина Григорова пред "Поглединфо", публикувано и в "Гласове". От Алма Матер твърдят, че Григорова пропагандира политически идеи, които уронват престижа на учебното заведение.

Ето цялата позиция на Софийския университет:

По повод получените многобройни протестни писма срещу лансираните тези и идеи в интервю на Дарина Григорова, Академичния съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ заявява, че се разграничава категорично от изразената от нейна страна позиция.

Считаме, че материали с подобно съдържание нагнетяват допълнително съществуващото в страната обществено напрежение и обслужват интересите на пропагандата, свързана с войната в Украйна. Изразената в интервюто позиция от Дарина Григорова е нейно лично мнение, което няма никаква връзка с духа на Софийския университет като средище на хуманността, разума и академизма.

Намираме за недопустимо подобно поведение от страна на университетски преподавател, още повече, че в интервюто се пропагандират открито и политически идеи, които пряко влияят върху актуалния обществен живот в България и уронват авторитета и престижа на най-старото висше училище в страната.

 

 

Коментари

  • жорката

    22 Дек 2023 17:31ч.

    Започна се...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога вече МОЧА

    22 Дек 2023 18:31ч.

    Да, започна се с отстраняването на националните предатели и платените путински агенти в Българските институции. Допустимо ли е в най-святото ни училище да учи студентите създание, което проагандира военнопрестъпник путински режим и бленува да ни денацифицират?? Това е чудовищно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До този от 18:31ч.,

    22 Дек 2023 18:40ч.

    на който МОЧА в устата му моча с оголения си народен... Харесва ти, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Willardgaice

    22 Дек 2023 18:42ч.

    <p>Куплю Вайдаза в Волчанске Афинитор 5 мг дорого в любом городе. Продать #Кабометикс 60 мг, Привиджен, Кстанди, Мабтера 500 мг у вас дорого в Меленках. </p> <p><a href="https://ok.ru/group/70000004745719">Продать лекарства с рук в Лихославле. Продать лекарства с рук в Наро-Фоминске дорого</a></p> <ul><li>Мы осуществляем скупку лекарств безопасно и на выгодных условиях;</li> <li>Принимаем широкий перечень препаратов;</li> <li>Предлагаем выгодные цены.</li></ul> <p>Продать лекарства с рук в Твери. Продать лекарства с рук в Краснознаменске. Продать лекарства с рук. </p> Продать остатки лекарств с рукдорого Капрелса 300 мг Куплю лекарства дорого

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    22 Дек 2023 18:56ч.

    "Никога вече МОЧА" - абе - гнъс - ти не си ли чувал за свобода на словото, бе? За свобода на мисълта? Кои сте вие и такива озверели питекaнтропи като тебе, че ще ни заповядвате какво да мислим и да изказваме мнението си? На какво основание наричаш "режим" управлението на президент, който има подкрепата на 80% от народа си? Само да ти напомня, че твоите любимци имат подкрепа на ОСЕМ ПРОЦЕНТА от българите, както сами си признават. Единственото което е недопустимо е да се опитвате да запушвате устата на хората, които имат мнение различно от вашето. А вие го правите, защото не сте им на нивото. Средностатистическият русофоб е нискограмотен глyпак, който не може да върже три смислени изречения и тъй като не може да се противопостави аргументирано на кой да е нормален човек, гледа да му забрани да говори, а и да мисли. Да не говорим, че ФАКТИТЕ са на наша страна... не на твоя !!! Наистина ли мислиш, че ще подмениш истината, като забраниш тя да бъде изказана?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога вече МОЧА

    22 Дек 2023 18:59ч.

    До този от 18,40.Не ми харесва тортата на МОЧА ни най-малко и смятам, че тия, които са я поръчали, са кретени.Но тяхното е безкрайно по-поносимо от това професор в СУ да пропагандира путинизъм и да трови фатално съзнанието на младите хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • никога вече фашисти като тебе

    22 Дек 2023 19:03ч.

    Примитив нещастен, само завършен примитив може да мрази Путин, както демоните мразят Христос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога вече МОЧА

    22 Дек 2023 19:03ч.

    До 404.Никога няма да забравя ужасяващото твърдение на тази, че след Украйна идвал ред на денацифицирането на България, неизбежно било. Ква свобода на словото?! Това си е за ДАНС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бацко, Идиото, от 18:59!

    22 Дек 2023 19:06ч.

    Не може да си чак такъв тъпанар! Или, викаш, другите са "прости", сал ние, жълтопаветниците недокъпани, сме "ора", "чуваме петлите"! И, бацко, кого всъщност подкрепяте в усрайна? Правилно, идиото, фашисткият режим на зеленски! Ерго, вие сте фашисти и скоро земята ще се отърве от вас, щото сте плесен, ама вредна! И, дайнов, вашето момче, викаш, е супер, че даже и дупер? Помисли, недоклатеняк, ако имаш с какво, па после се прави на "умен", щото, за съжаление, не ти се отдава! И, галя, козяк, незачет! Молим ви, дайте на туй нящо други опорки, че бактън от идиотизма му! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свободата на словото е гарантирана в Декларацията за правата на човека и в основополагащите документи на ЕС

    22 Дек 2023 19:31ч.

    Съветската армия е окупационна само за фашистите, останалите хора знаят, че тя освободи Европа от фашизма и освободи евреите от концлагерите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    22 Дек 2023 19:32ч.

    "А вий, вий сте идиоти!" Това, което ки написал, не е ли пропаганда на нацистите в укрина? ТИ ГЛЕДАЛ ЛИ СИ НАЦИСТКИТЕ МАРШ ОВЕ В КИЕВ, УБИЙСТВАТА В ОДЕСА, ОБСТРЕЛВАНЕТО НА ДОНЕЦКА И ЛУГАНСКА ОБЛАСТИ ОТ 2014 ГОДИНА И УБИТИТЕ 1400 ДЕЦА ПРЕДИ ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    22 Дек 2023 19:40ч.

    Явно ти липсват важни връзки в мозъка. Не е зле да отидеш на електротехник, за да ти ги свърже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    22 Дек 2023 19:41ч.

    Ти службите не пипай, че не знае кога ще се обърне палачинката, та да ти звъннем на вратата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да ви кажа

    22 Дек 2023 19:56ч.

    СУ отдавна вече не е каквото беше. Последните 15 години се напълни със соросоидни професори тип НБУ, джендърофили и нагаждачи, получили по лесния начин титли, които сеят соросовата зараза сред студентите. Ивайло Дичев, Калин Янакиев и други подобни външно и вътрешно нечистоплътни същества. Много ги дразни, ако някой казва истината. А академичния съвет е пълен с нагаждачи, кариеристи, лицемери до степен на пълно отвращение. Там отдавна няма свобода на мисълта и академичен дух.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Във времето на Мунчо ,България потъва в небитието

    22 Дек 2023 20:31ч.

    И Софийския университет започна с декларации тип Шесто управление Дс. Тези дали са добре с мозъците. Изобщо какво се случва. Полиция на мисълта ли ,що ли що сте толко прости бе ? Зависими ли сте,страх ли ви е, за пари ли го правите, с политика л исе занимавате ? Вие университет на духали сте или Шесто управление на ДС или Трето на СС ? Какви са тия безумни изявления,оценки,анатеми ? Излагате се дами и господа ! Не е достойно. Евлоги и Христо Георгиеви не са отделяли от залъка си ,за да се изгради този храм на духа, свободата,словото ,просветата и културата. Не бъдете боклуци. Цензурата и простотията нямат място в Софийския университет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първа и най-продължителна въоръжена съпротива срещу болшевишкия терор е тази на ГОРЯНИТЕ

    22 Дек 2023 20:53ч.

    Съветската армия освободи България от НЕЗАВИСИМОСТТА й и потуши първото въстание срещу коминтерновските режими в Източния блок, това на ГОРЯНИТЕ (1944 - 1954). След това последваха бунтовете срещу съветската система в Германия 1953 г, Полша и Унгария - 1956 г., Чехословакия - 1968, 1970 и 1980 г. в Гданск, Шчечин и други полски градове до падането на Берлинската стена 1989 г. Но първи и с най-продължителната въоръжена съпротива срещу комунистическо управление в целия Източен блок беше движението на ГОРЯНИТЕ: https://www.youtube.com/watch?v=2Snwv053Uik

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 22 Дек 2023 20:53ч.

    22 Дек 2023 21:41ч.

    И сега следва да псочиш, кое от всичко това не е подкрепено от външни сили, но не сили от изток. Особено събитията в Чехословакия. Американците никога не са спирали да провокират и настройват определени групи от хора срещу властта, която не им харесва и не им върши работа. Цветните революции не са от вчера. "Свободна Европа" или там всякакви радиота отвън до какво докараха системата накрая? До срив, до Горбачов. И? Настана ли благоденствие и спокойстовие или обедняхме още повече?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Започна се

    22 Дек 2023 22:00ч.

    Ловът на вещици тече в научните среди..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Започна се

    22 Дек 2023 22:05ч.

    Ловът на вещици тече в научните среди..колко омерзително!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Започна се

    22 Дек 2023 22:05ч.

    Ловът на вещици тече в научните среди..колко омерзително!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    22 Дек 2023 22:14ч.

    Всъщност ти си МОЧА! И си жив и съществуваш (вегетираш), благодарени е на хората, в чиято памет е издигнат този Паметник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ротация,дерогация , дегенерация

    22 Дек 2023 22:34ч.

    Полицейският Шести отдел на Софийския университет се активизира. Тържествено заявява, проф Григорова не мисли правилно като нас ! Тя не провежда априлската линия на партията, не иска обединена Европа до Урал !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ватенка

    22 Дек 2023 22:40ч.

    За съжаление, въпросният университет към момента е обикновен ПУЦ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАЙНА

    22 Дек 2023 22:52ч.

    666 милиона човека ли съдържат сега териториите били в Римската империя? И когато Израел, Украйна, Турция и арабите влязат в ЕС. ЕС който бе ранен 1945г. от СССР, но бе излекуван от друг звяр, на когото заради това, всички се поклониха. Пустинята е Русия, където бе скрито детето на бременната църква. Скрито да не попадне в ръцете на звярът Римски, ЕС, католиците, сега новият Вавилон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога вече ...

    22 Дек 2023 23:08ч.

    Украинизацията и фашизмът са вече факт в страната ни . Стига с тази изтъркана песен " Путин за всичко е виновен". Погледнете фактите - вижте този промит мозък пишещ за паметника на съветската армия. Забравихте Втората световна война и последиците от нея , молете се това време да не се върне !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    22 Дек 2023 23:39ч.

    Съветската армия напуска България през 1947 година. Горянсклото движение е до 1954 год. Нещо светва ли ти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    23 Дек 2023 1:18ч.

    "Никога вече МОЧА" - абе... тоя - ти не знаеш ли, че нацизмът е криминализирана идеология в целия свят... с изключение на САЩ и нацистка укропия? Ще ви денацифицираме, така че чак в Киев ще ви чуят как виете !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pierre

    23 Дек 2023 1:52ч.

    Моля Оправи ме Частично Анално ? Накратко - МОЧА? Така те разбирам нещастник и тъпак !!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези от университета си направиха ритуално харакири/сепуко!!! Да забраниш на учен да пропагандира идеи???

    23 Дек 2023 9:48ч.

    Тогава да заменим всички учени и препидаватели в СУ и останалите ВУЗ с обикновенна учебна програма от вида на "училищната раница" За какво са ни Професори, доценти, асистенти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    23 Дек 2023 10:08ч.

    Учен и дарина григорова са оксиморон:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без някой да казва трябва да се знае,

    23 Дек 2023 10:19ч.

    че от години виШото Убразование у нас не е това което е било. Причините са много е тук ще бъдат избраени само няколко от по-важните под формата на въпроси. 1. Какво е целта на ВО? – да раздава някакви дипломи; 2. Какъв е ангажимента на държавата? – никакъв като се оцени отпуснатия бюджет. 3. Как то се развива през последните години в етапа на изграждането на капитализма у нас? – извършваха се промени на учебните планове и програми (намаляване на хорариуми, време за практики и общ обем обучение, т.е. следваше се западната система без да има необходимите предпоставки, условия и традиции в това отношение у нас), при което държавата бягаше от ролята си да управлява и контралира сериозно, а не проформа, този процес. Това бе използвано от малка шепа „реформатори“ които умело усвояваха средства. 4. Кой ръководи процесите на реформите у нас в едно с МО? – съвета на ректорите и ако се види от кой той е бил ръководен и се ръководи в момента, картината ще се проясни още повече. Ако пък се погледне ролята на последния министър – фалшивия акедемик, трагедия може да се превърне в комедия, поради неговата неграмотност по отношение ръководство на ВО. 5. Каква бе и е мотивацията на обучаваните? –лоша с малки изключение, при съществуващите обществено-политически отношения младежите виждаха и им е/бе ясно, че не е важно да знаеш, а някой да те уреди, като този процес е много по-ужасен в сравнение с преди. 6. Каква е и бе ролята на преподаваделите? – те съучастваха в разрушаването на ВО в различна степен по ред причини, като основната бе икономическа – отвратителни заплати, които доведоха до бягство от системата, лош подбор, мотивация и липса на стремеж към професионализъм. 7. Каква бе ролята на външните фактори върху системата на ВО? – външните фактори, защитавайки добре свойте интереси, успяха, не без наше съучастие, да привлекат не малка част от най-добре подготвените младежите, които след завършване оставаха там. 8. Каква бе и е ролята на базовото образование от у-ще? – тя е огромна, а нивото му е много лошо и една от причините за това е опростачването на населението като цяло, под ръководството на простаците начело на страната, демонстрирайки модел на просташко поведение превърнат пример за подражание. 9. Какво е бъдещето на ВО? – при съществуващите условия и отношение на държавата към него, както някой тук написа, то ще се превърне в ПУЦ, без естествен, камо ли изкуствен интелект. 10. Какви и колко ВУЗ-а са нужни на страната ни? – толкова, колкото решат частните интереси. Положението е подобно на това в здравеопазването, но разликата е, че разходите за сериозен ВУЗ трудно се възстановяват. Очевидно ще бъде намерен начин, като публично частното партньрство в инетерес на частния сектор. Всъщност изследването на причините за състоянието на ВО може да е обект сериозна работа, защото въпросите са доста повече от горните, а анализа трябва да бъде много задълбочен. С една дума софийския у-тет страда от всичко пороци на ВО (то на практика там отсъства), като нещата имат и драматичен характер, част от чието проявление е настоящата дискусия за проф. Дарина Григорова, а също и предния кандидат за президент – сериозен участник в разрушителните процеси във ВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога вече МОЧА 22 Дек 2023 18:31ч.

    23 Дек 2023 10:33ч.

    Ама дебилните никога няма да се отстранят, те само нарастват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • факт

    23 Дек 2023 11:50ч.

    за година и половина руснаците пратиха при бандера всички тия участници в нацистки маршове. Скоро да сте виждали по укрските градове момченца и момиченца с факли? Няма.Няма и да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прекрасно

    23 Дек 2023 12:35ч.

    Едни предатели,отстраняват други.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Souske

    23 Дек 2023 12:41ч.

    това е прекалено сложно че да те разбере , ще му изгориш чипа :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АЧОМ

    23 Дек 2023 12:43ч.

    ПИЙТЕ СИ ТАБЛЕТКИТЕ И ПО-МАЛКО ЕМОЦИИ.ТОВА,КОЕТО ПИШЕТЕ Е. УДОВИЩНО.А СЛЕД ТОВА ПО СПИСЪКА:КНИГИТЕ,ХОРАТА,СВОБОДАТА НА СЛОВОТО,ОРУЕЛ 1984,ФЕРМАТА И ЗДРАВЕЙ НОВ ЧУДЕН СВЯТ….

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • емигрант

    23 Дек 2023 12:49ч.

    Целиат пост на Дарина Григорова в сайта Свободно слово е изтрит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    23 Дек 2023 13:05ч.

    От последните дни е видно колко ни е необходима и на нас денацификакцията - кадрите от прословутите торти на псевдодемократите. Респект към проф. Григорова за смелостта!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    23 Дек 2023 13:16ч.

    Книгите, които е прочела проф. Григорова, ТИ, не можеш даже да ги преброиш ? За сведение: НЕчелите ни управляват от доста време и резултатите са видими. Това, което СУ прави е още едно доказателство за упадъка ни - интервюто е дадено в извънработно време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само за евроатлантици

    23 Дек 2023 16:26ч.

    Ако не си евроатлантик не може да преподаваш в СУ!?!!! това е плурализъм, демокрация..?...гадннннноооо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ^^©∆@

    24 Дек 2023 18:53ч.

    Страх! Даже шубе! Казват, че шубето е голям страх... Усещат, че са избрали губещата страна и смятат, че когато задуха вятърът на промяната, ще им търсят сметка и ще загубят удобните си местенца като ги сменят с топли... Спокойно! Слънцето не изгрява заради вас, дами и господа от академичния състав на СУ! Гледах интервюто на професор Григорова. Изказва мнение, без да ангажира институцията СУ. Всъщност, ако има някой от академичния състав на университета, който да се смята за компетентен по руските въпроси, това е професор Григорова... Всички останали са профани. А това, че Украйна губи войната, всички виждаме. Тук се появява обаче един друг страх: Дали няма да се съберат руснаци и украинци, за да потърсят сметка от запада, който ги насъска да се избива едни други... А това вече е проблем... Голям проблем за западната "цивилизация"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Che

    29 Дек 2023 18:16ч.

    Кое е пропаганда- истината или това което трябва да чуят хората, за да възхваляват едно правителство, което може да се каже, е най- слабото в новата ни история! "...Считаме, че материали с подобно съдържание нагнетяват допълнително съществуващото в страната обществено напрежение и обслужват интересите на пропагандата, свързана с войната в Украйна."- това може да бъде позиция на само едни лакеи, които опитват да сервилничат пред силните на деня в тяхна угода.Нямаше никаква неистина в това което каза проф. Григорова и това, че казаното за някои не е угодно си е абсолютно техен проблем, но нямат моралното право да се отнасят така към техен колега. Къде остана свободата на словото, преподаватели...утре да не запеете друга песен!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Che

    29 Дек 2023 18:30ч.

    Поздравление за коментара!Кой ги кара да излизат с декларация дали приемат или не казаното от проф. Григорова, след като казват, че е лично мнение...За съжаление това си е чисто навеждане пред силните на деня, недостойно е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всички съвпадения са случайни

    22 Дек 2023 17:32ч.

    Все по-трудно става човек да си затваря очите пред факта, че единственото позволено мнение е това, което съвпада с официалната позиция на властта...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не е случайно! Всичко върви по план!

    22 Дек 2023 18:11ч.

    Случайно снощи попаднах на филм за ВСВ. Уникален е! Какво са преживели руснаците като народ! И репресиите, и вербуването от немците на местното население...! Препоръчвам! СИЛЬНЫЙ ВОЕННЫЙ ФИЛЬМ НА РЕАЛЬНЫХ СОБЫТИЯХ! "СТО ДНЕЙ СВОБОДЫ" ЛУЧШИЕ ФИЛЬМЫ ПРО ВОЙНУ.https://www.youtube.com/watch?v=Pkiu6RxognU Живеем във Време Разделно! Не ни е за пръв път! Ще се справим и този път!!! Без предатели не се раждат герои!!! А Дарина Григовора е нашия - Български Герой!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Филмите са художествена измислица, запознайте се със "Содома и Гомора" след ВСВ на т.нар. "АсвАбадители"

    22 Дек 2023 19:14ч.

    https://chr.bg/istorii/voenni-hroniki/zabravenite-voenni-prestapleniya-v-berlin-sodomat-i-gomorat-v-kraya-na-vsv/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой е забранил

    22 Дек 2023 23:22ч.

    другарката да има лично мнение??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    22 Дек 2023 17:33ч.

    По пътят на "Инквизицията", с бързи стъпки? А в Пловдив на път е нова "торта", вероятно за "3 март"? https://trafficnews.bg/plovdiv/savetnitsi-poiskaha-alyosha-da-bade-premesten-muzeia-298727/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога вече МОЧА

    22 Дек 2023 18:35ч.

    В позицията на ДБ-Пловдив се посочва ужасяващият за Българина факт, че един чужд окупатор се издига над прекрасния Пловдив, а бюстът на Великия Левски е смушен някъде в дъното. Това би харесало само на безродници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    22 Дек 2023 19:09ч.

    ДБ в София я превърънаха в едно непривлекателно място, сега искат и подедения и хилядолетен Пловдив да заприлича на селската ни столица!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    22 Дек 2023 19:30ч.

    А бе неграмотник, Ти чел ли си нашата най-нова история-историята на Третата българска държава, че се опитваш да ни дезинформираш! Ние не сме младежи, които са чели само скопената ни историята от соросоидните грандоеди! Фактите за твое съжаление изобщо не са на твоя страна! Благодарение на Русия имаме държава България! Ако не беше Руската Империя и до сега да сме, като кюрдите без държава! Ти наистина ли вярваш, че с черешови топчета и пушки с пълнене от цевта сме щяли да се освободим? Да победим една от най-мощните армии в Европа, Близкия Изток и Азия! Та Руската армия едвам смогва да се справи с цената на стотици хиляди убити свои войници! Засрами се бе! Нима вярваш, че някой друг народ щеше да изпрати синовете си да мрат за нашата сввобода? Да ти кажа откровенно-отвращават ме такива, като тебе! Вие не сте българи! Вие сте измет долнопробна, предатели, които предпочитате властта на Султана, но както сте я подкарали току виж да стане вашата! Известно ли ти е, че когато са водени преговорите в Сан Стефано в пролива с насочени цеви на оръдията към руските войски са сновяли английски кораби и това окуражавало турците да не подписват Санстефанския мирен договор? Чак, когато руския генерал разбрал, че с добро няма да стане и извикал адютанта си да свири "За бой!", чак тогава турците се изплашили и подписали! А известо ли ти е, че цялата армия на Осман паша е била транспортирана от Египет с английски кораби? Може и да го знаеш, но не ти е изгодно да го признаеш, защото това са предците на тези, които сега ти плащат грантове! Неблагодарнико, а знаеш ли, че на Парижката конференция през 1946 г. където се сключвали мирните договори, ако не беше СССР границата ни с Гърция да е до река Марица? Даже първоначално гърците искали да минава по билото на Стара планина! А, ако Съветската армия не беше влязла в България, ние щяхме да сме окупирани от турската армия, както е искал Чърчил! Да същия, който е искал София да се срине изцяло и в Софийско поле да се садят картоф! Това щяло да стане, но Геоги Димитров отишал при Сталин и му се примолил да каже на англичаните да спрат бомбандировките! Така, че млъкни, иди в църква и запали свещ в знак на почит на загиналите руски и български войници през Втората световна Война и непременно да се покаеш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иване,

    22 Дек 2023 20:09ч.

    ти се опитваш от запъртък да направиш яйце. Не става. Слава на Съветската армия и на нейния върховен главнокомандващ - маршал Сталин (от 27.06.1945 г. - генералисимус), без които днес Пловдив щеше да е част от Гърция. ПАМЕТНИКЪТ НА АЛЬОША СИ ТЕЖИ ТОЧНО НА МЯСТОТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога вече МОЧА

    22 Дек 2023 21:27ч.

    Да, точно такива безродници имам предвид като горните двама.Плюят върху Левски и се кланят на сталин. Такива са феновете на оная.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Левски е от ранга на Сталин

    22 Дек 2023 21:52ч.

    Сталин е от ранга на Левски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дарина григорова

    22 Дек 2023 22:05ч.

    Не бих казала.Сталин е стотици пъти по-велик от Левски.И Путин също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    22 Дек 2023 22:28ч.

    До този "Никога вече МОЧА 22 Дек 2023 21:27ч". Той ако Левски беше жив ти нямаше да си! Знаеш ли какво наказание е предвидил Левски за такива еничари, като тебе?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    23 Дек 2023 4:26ч.

    За Протокола: паметника на Левски е създаден преди паметника на Альоша! Ако пишман патриотите се замислят малко ( ама няма с какво) ще трябва да си зададат въпроса, защо паметника на Левски не е поставен на върха на хълма! От искането на ДБ Пловдив излиза, че паметника на Левски е поставен след този на Альоша!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: д-р Косев

    23 Дек 2023 8:59ч.

    Язък за претенциите! С тази просташка лексика няма да стигнете далеч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Миронов

    23 Дек 2023 9:30ч.

    Никога на колоне пред когото и да е ... включително и пред евроатлантическите ни пратньори връщаши ни в 3 свят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпако омочан на 22 Дек 2023 21:27ч.,

    23 Дек 2023 12:26ч.

    как не можеш да разбереш, че без Сталин нямаше да има паметник на Левски в Пловдив, а самият Пловдив щеше да е част от Гърция и да се нарича Филипополис. И вместо паметник на Левски, който е бленувал за свободата на България и на всичките балкански народи в една Балканска федерация (също като комунистите от Коминтерна и масона Съби Стойков Попович - Раковски), щеше да има паметник на Филип Македонски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    22 Дек 2023 17:34ч.

    Ей, софийския университет, ай спрете се! Стига ми свинщината, която сътвориха в БНР миналата събота! Вие в СУ ограничавате свободата на словото, на гражданско отношение и на правото на лично мнение на ваш професор! Това няма нищо общ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе

    22 Дек 2023 17:46ч.

    Лъжите, призивите за народен съд и въвличане във война не е право на свободно слово, а и Законът го преследва... във всяка нормална държава, освен в Рашата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    22 Дек 2023 17:54ч.

    Ей, лумпен смешен, нито е призовавала към война, нито е лъгала. Скапани подлоги евроатлантически. Какво да слушаме дъртия смешник с папионката или червеното корумпе Дайнов! За въжето сте, изроди! Отивайте да ближете на Пеевски гъ€а!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе, 17:46, баце, ма си шашав?

    22 Дек 2023 18:02ч.

    Идиото???? Ти си знаеш! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На кого

    22 Дек 2023 23:23ч.

    са ограничили свободата на словото, че не разбрах??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: На кого

    23 Дек 2023 9:01ч.

    Не разбирате? Нужни са не повече от 2 мозъчни гънки за да се разбере.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена - допълвам, че се разтреперах

    22 Дек 2023 17:36ч.

    общо с каквато и да е демокрация! Срам за вас, срам за СУ, ако това е официалната позиция на университета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    22 Дек 2023 17:40ч.

    Официалната е. Не чакайте нищо от "интелигенцията".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    22 Дек 2023 17:48ч.

    "като средище на хуманността, разума и академизма" -- трагедиите са две - те наистина си вярват; те посмъртно не могат да схванат противоречието между самият факт на декларацията и съдържанието ѝ. отделно остава да гадаем #Кой конкретно стои зад деянието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    22 Дек 2023 17:37ч.

    Както казах, парадът на простотията започна. Не закъсняха... И както пак казвам, има само един език, на който можем да водим диалог. Време е да го научим...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога вече МОЧА

    22 Дек 2023 18:43ч.

    Само социопат и путинопат би намерил за нормално един професор в СУ да възхвалява режим, обявен от ООН за престъпен, да пропагандира отречения от света рашизъм и да копнее путинските орди да нахлуят и у нас и да ни денацифицират. СУ не само трябва да се възмущава от тая свинщина, а да уволни на секундата опозорилата го персона, която не е българка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    22 Дек 2023 23:44ч.

    И звезда да и сложи, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    23 Дек 2023 5:25ч.

    Това западналите сте големи лъжци,кой е обявил Русия за престъпна държава,вие содомитите ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целият свят призна режимът на Путлер за престъпен и спонсор на тероризма

    23 Дек 2023 10:55ч.

    Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) призна Русия за държавен спонсор на тероризма, а ЧВК "Вагнер" за терористична организация юли 2023 г. През октомври, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) прие резолюция, според която управляващият режим в Русия се признава за терористичен, а присъствието на Русия в Съвета за сигурност на ООН се поставя под въпрос. В началото на ноември Парламентарната асамблея на НАТО призна Русия за терористична държава. По-рано Латвия и Естония признаха Русия за спонсор на тероризма. Сенатът на Полша и Камарата на депутатите на Чешката република също приеха резолюции, в които признават руските власти за терористичен режим. През ноември 2023 г. и Европейският парламент (ЕП) призна Русия за държавен спонсор на тероризма поради руски удари по украински цивилни цели, енергийна инфраструктура, болници, училища и приюти. Пред Съвета за сигурност на ООН Президент Зеленски призова Русия да бъде обявена за терористична държава (за момента това няма как да стане, защото РФ председателства ООН, но... им авъзможност дори да се изключи Русия от ООН). По-рано пратеникът на ООН по политическите въпроси Розмари Дикарло остро осъди атаките срещу критичната инфраструктура. "Подобни нападения са забранени от международното право в областта на правата на човека и отговорните за нарушенията трябва да бъдат подведени под отговорност." Всеки адекватен човек разбра, че това не е война, а е геноцид, подготвян от години и изпълняван с най-висока бруталност от режима на путлер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Дек 2023 11:18ч.

    А ударите на НАТО в Сърбия, ако не са удряли инфраструктурни обекти, какво са удряли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европейската украинска мечта!

    23 Дек 2023 13:50ч.

    Удариха и китайското посолство тогава! Още не са си платили!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Северомакедонец

    23 Дек 2023 22:54ч.

    Необработано захарче, Кога и с кой акт ООН е объявила членьт ни сьветва за сигурност Русия за престьпна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фашисткия режим в София е само прокси на англоезичниците, които са истинските фашисти

    22 Дек 2023 17:37ч.

    Случващото се в бившата УССР и в Софияндурия е само литмус © на управляващите ги кланове от Лондонабад и Фашингтон

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дарина григорова

    22 Дек 2023 19:16ч.

    Ами аз нали затова искам Владимир Владимирович да ни денацифицира! Нищо работа за титан като него. Праща две-три дивизии и превзема София. Аз ще го чакам пред СУ с букет червени лалета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песков

    22 Дек 2023 23:56ч.

    Владимир Владимирович е зает. Сами ще трябва да направите челобитие в белокаменната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • новак

    22 Дек 2023 17:39ч.

    Браво на СУ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соня

    22 Дек 2023 17:56ч.

    Долу СУ! Смешници безподобни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кое СУ!

    22 Дек 2023 21:54ч.

    В това, което учиха децата ми или в това което учих аз? Та там розовата мода днес е страшна! И сред самозабравили се преподаватели и сред студенти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво наистина ! САМОУБИХА СЕ!!!!!!

    23 Дек 2023 9:59ч.

    Той ,Харалан Аллександров вчера ги разби интелегентно : Преднеолитното племе си има тотем (за случая тотем на "комунистическото" племе) а друго племе се юрна да му разруши тотема, Разбирай, да се опита да си сложи свой тотем! Е , какъв тотем да очакваме от племе на преднеолитни хоминиди, които в момента ни управляват за съжаление??? Четете пан Станислав Лем отпреди 60 години и неговия "Едем", Той, пан Лем, съще беше антикомунист, но това не му попречи правилно да види бъдешето на Земната цивилизация, А тя ше изчезне в скледващите до 10 години! Поне във формата си на "евроатлантически ценности", по заветите на Клаус Шваб, нищо че и той уж е антикомунист... Днешните евролиберални елити могат единствено и само да се САМОУНИЩОЖАТ! Така че, вземайте си чаршафау една лопатка и бегом в Гробищата да си копаете гробовете... друго бъдеще НЯМАТА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • очакваше се и цензура по академична линия, след тази по журналистическа

    22 Дек 2023 17:39ч.

    Скоро ще ни сервират и Закон за защита на държавата. Що се отнася до СУ, помним стачките и техните кукловоди от американските посолства, организирани лично от едни преподаватели-грантаджии от фондациите. И академичната етика, която е висша етика, изисква да не се говори анонимно от името на цялата институция, както е в политиката (където наглите политици излизат от името на целия народ, дори когато той не одобрява действията им), а хората, написали този пасквил, да излязат пред обществеността с имената, титлите, научните си биографии и трудовете си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дарина григорова

    22 Дек 2023 19:09ч.

    Тези варвари искат да ми запушат устата и да ми забранят да обичам великия Путин! Че кого да обичам?! Климент Охридски ли, Петър Берон ли или пък Дядо Вазов? Мерзавци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • егаси тъпунгера тоя трол

    22 Дек 2023 19:37ч.

    Ти си клиничен случай бе! Кога пак са те изпуснали от лудницата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дарина григорова

    22 Дек 2023 21:33ч.

    Трол е баба ти.Аз съм народната професорка даринна григорова, която иска да ви спаси и да ви направи граждани на великата и непобедима Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тролка

    23 Дек 2023 2:03ч.

    Мани се, ма ,бегай оттука !...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дарина григорова

    23 Дек 2023 10:59ч.

    Ние, руските подлоги, ще се посерем, но няма да се предадем... освен в ръцете на товарищь путина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалист

    22 Дек 2023 17:39ч.

    Закривай!!! Горко им на младите. Така и не познаха духа на свободното общество. Живеем в новите мрачни векове - Средновековие, Инквизиция?????????????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евро-гей

    22 Дек 2023 17:45ч.

    Точно така е ! Наскоро мислех над това. Който е обиколил Западна Европа е виждал във всеки по-стар град огромните катедрали. Те са винаги едни и същи и доста бързо омръзват, но се отличават най-вече с колосалните (основно откраднати чрез насилие) ресурси които са вложени в тях. Това са по своята същина напълно безполезни постройки. Пълно разхищение на ресурси. При все това естетиката е категорично мрачна и демонична, няма нищо общо с никакви позитивни духовни ценности. Това са едни монументи на мрака и невежеството. Нищо не се е променило, само има нова религия днес, и тя се казва Woke. Европа е била в мрак над 1000 години грубо казано 500 - 1500 година най-малко, плашещото е че спокойно може да се повтори. Новата мрачна ера на Woke фанатиците може да трае столетия, и да се пилеят ресурси по същия начин! Нищо ново!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    22 Дек 2023 20:19ч.

    до Европедераса-недей да живееш на запад и да обикаляш западните страни, отивай на изток да живееш и обикаляй Мухосранск и Северна Корея. Религиозните храмове са безполезни според теб и затова болшевиките от 25 000 в Русия оставят 1744, а само през 1937-38г убиват 111 000 свещеника. Отивай там, там е добро место за недоносчета като теб, ще имаш и свобода на словото, и свобода да бъдеш крепостен в 21 век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето, това е свободен дух на верните последователи на една и съща религиозна секта

    22 Дек 2023 20:43ч.

    Като две капки вода:) https://t.me/politcircus/13324

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СССР

    23 Дек 2023 1:40ч.

    По време на Голямата депресия в САЩ са измрели над 10 000 000 от глад,а Вие говорите ,че болшевиките са били убийци.100 милиона индианци от Северна Америка са емигрирали в Камчатка,затова са изчезнали от днешните земи в уса

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евро-гей

    22 Дек 2023 17:39ч.

    Ами много ясно! Софийският Университет трябва да стане Woke по западен шаблон, и да се съсредоточи основно върху изучаване нови видове джендъри, расови и полови квоти и т.н. Студентите трябва задължително да са транс лесбийки с обеца на носа и зелена коса, и да има молитви за смъртта на Путин всеки ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    22 Дек 2023 18:18ч.

    Тук дали нещо е подсказал шампоанения професор? (сега академик)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обаче Дайновите словесни екскременти са допустими?

    22 Дек 2023 17:41ч.

    Скоро Третият Райх и Бандероландия ще ни се видят детска градина, както е тръгнало с шеметни темпове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копи - пейст!

    22 Дек 2023 18:17ч.

    Същото е! Явно дойде и времето на България ! Явно е, че пак ще се делим! Никой и не говори от политиците за национални приоритети! Не 45! 500 години не стигнаха на стадото, за да разбере, че участта на роба е една!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    22 Дек 2023 17:43ч.

    Ей, от софийския университет, завършил съм руска гимназия, говоря руски, чета на руски, интересувам се от руското и на всичкото отгоре считам, че Русия може и трябва да победи разбеснелите се "демократи"! Значи ли това, че никога няма да имам шанс да работя нещо във вашия университет? Поне един байчо? Параджия? Фашисти сте вие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво общо има руският език в този казус с професорката?!

    22 Дек 2023 17:53ч.

    И като знаете руски, вижте "от извора" какво мислят обикновените руснаци за бандитския режим на владимир владимирович (с малки букви, разбираемо), който е довел руския народ до позор и нищета, срещу които и техните деца застава и тази т.нар. уж българска професорка: https://t.me/Netvru/26706

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    22 Дек 2023 18:05ч.

    Боже Господи, ти си заблуден и недостоен даже да те плювне човек! Ти не разбра ли, че не съм съгласен с ограничаването на правото на мнение на Дарина!? Ето - ти имаш мнение и го казваш, а тя не може според СУ! Това е фашизъм, а ти си тъп като галош, ако не го разбираш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бацко/како, 17:53!

    22 Дек 2023 18:06ч.

    Ма си и интелегентен/а! А кой са "обикновените" руснаци? Като нашите жълтопаветници недокъпани, или ...? Идиото, не си ри за сиифорум, не си! Иди си ори твоите, с миром! Анадънму????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    22 Дек 2023 18:09ч.

    Как какво, преследвате хора (а в Уркайна ги убивате) включително и заради това, че говорят на руски. И вие ли ще ни говорите от името на обикновените руснаци, екстраполирайки единични случаи или манипулативни клипчета, и какво основание е това за репресии по журналистическа и академична линия в България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мнението ми редовно се изтрива, когато представям факти и доказателства да опровергавам рашистките ви опорки, защото истина не ви е удобна

    22 Дек 2023 18:20ч.

    Лъжата не е мнение! Фалшифицирането и подмяната на историческите факти - също, а те и пропагандира война срещу България, в поддръжка и съучастие с терористичния режим на вашия идол владимир владимирович (а уж сте християни, ама друг път).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо лъжете тогава, и кого си въобразявате, че убеждавате - вие репресирате! Спрете се!

    22 Дек 2023 18:30ч.

    Бедата е именно там, че точно такива "аргументи" като на тоя лумпен от 22 Дек 2023 18:20ч. се използват вече за заклеймяване на експерти в академичната сфера. Това обаче са опорки, това не са никакви научнообосновани аргументи и доказателства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 22 Дек 2023 17:53ч.

    22 Дек 2023 21:59ч.

    Нищета? Та само като им видиш метрото и получаваш главоболие, това ли е нищетата им? Никъде другаде по света няма ресторанти, каквито има в Москва и Петербург, никъде! Универсалните им магазини по на няколко етажа и пълни с хора! За съжаление обаче има и много боклук, които не могат да оценят какво имат и работят срещу държавата си! Като у нас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    22 Дек 2023 17:45ч.

    Ми, тази фашизирана част от СУ е забравила в своя пасквил-становище да завърши повръщнята си със: ,, ЗИГ, ХАЙЛ". Пфу, Пееffски и Боковски гъзоблизачи!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дарина григорова

    22 Дек 2023 19:25ч.

    Така е. Всички тия, които се подписаха срещу мен, са гъзоблизачи на Пееffски и Боковски. Нямат никакъв вкус. Трябва да са гъзоблизачи на Елена Митрофанова като мен.Боклуци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До подписалия се като дарина григорова 22 Дек 2023 19:25ч.

    22 Дек 2023 20:57ч.

    Не злоупотребявайте с името на проф. Григорова. Доста елементарен/а сте, за да се съизмервате с нея! Боклук е онзи, който Ви е направил, но не Ви е възпитал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дарина григорова

    22 Дек 2023 21:41ч.

    Този пък какво иска от мен?Съмнява се в автентичността ми.Вземам участие в дискусията, за да изразя подкрепата си към моите фенове, които също мен искат да няма някаква си там евроатлантическа България, в която ме осъждат за това, че искам денацифициране на страната ни.Какво лошо има Путин да влезе у нас, да избие всички жълтопаветници и да ни направи Болгарская народная республика?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 21:41 ч. - 33 години след като дойде в България Националната гвардия на Тексас - българите сме най-бързо изчезващата нация в света! Данни ООН

    22 Дек 2023 23:09ч.

    Простотията е неограничима още повече с глуповатото представяне под чуждо име. България и Русия винаги ще бъдем заедно, защото Русия винаги е помагала и ще помага на България - ние сме народи от едно общо семейство, славяно-българско, описано преди 260 години от отец Паисий Хилендарски. Така че - което е било, пак ще бъде - винаги с Русия! И всякакво насилие над мисълта и нещастна акция по "дезинформация" е безсилно, щото ние в сърцето си сме с Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    22 Дек 2023 23:50ч.

    Не съм съгласен. Отношенията между две особи са резултат от действията не двете страни. За съжаление отровата вече действа. Днес мразим руснаците, утре кого?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антонов

    23 Дек 2023 9:05ч.

    Просташката лексика и безсолния Ви хумор не са присъщи на интелигентен човек. Мнозина са наясно, че използвате чуждо име, защото нямате доблестта да се подпишете със своето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всъщност путинофилите мразят руснаците и всеки друг, който се противопоставя на рашисткия режим на путлер

    23 Дек 2023 11:14ч.

    А путинофилите в България мразят и заработват жалки копейки за разделението на българската нация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    22 Дек 2023 17:45ч.

    Нищо друго не съм очаквал в нашето мракобесно време от безгръбначното СУ... Жалко за България! А Дарина Григорова е един образован и начетен човек, който има доблестта да има собствено мнение и да го споделя публично. Моите уважения към нея! И моето дълбоко неуважение към посредствениците, сътворили и подписали този пасквил! Посредствеността винаги се е страхувала от интелекта и винаги е воювала с него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Учих в СУ, хуманитарна специалност, в първата половина на 80-те

    22 Дек 2023 17:52ч.

    Не само че нямаше такова мракобесие, но преподавателите на лекции се съобразяваха с истината, не с конюнктурата. Какво направихте от чудесния ми университет?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    22 Дек 2023 17:53ч.

    Апропо, ето списъка на безгръбначната посредственост, гласувала този пасквил: проф. д-р Георги Вълчев проф. д-р Мира Маркова гл. ас. д-р Лили Грозданова проф. д.пс.н. Соня Карабельова гл. ас. д-р Димитър Ганев проф. д-р Гергана Петкова проф. дфн Анастас Герджиков проф. дфн Амелия Личева гл. ас. д-р Мартин Стефанов проф. д-р Даниел Вълчев доц. д-р Юрий Кучев доц. д-р Ваня Божилова доц. д-р Силвия Цветанска проф. дпн Милен Замфиров гл. ас. д-р Десислава Тилева проф. д-р Веселина Вълканова проф. д-р Ефрем Каранфилов доц. д-р Ивайло Найденов проф. д-р Павел Павлов доц. д-р Атанас Георгиев гл. ас. д-р Илия Атанасов проф. д-р Мая Стоянова гл. ас. д-р Яна Алексиева – Нинова проф. дфзн Георги Райновски акад. проф. дфзн Николай Витанов проф. д-р Анела Иванова чл.-кор. проф. дхн Тони Спасов проф. д-р Стоян Шишков доц. д-р Любен Загорчев проф. д-р Климент Найденов гл. ас. д-р Надежда Жечкова проф. д-р Геновева Златева доц. д-р Десислава Лазарова проф. д-р Светлозара Халачева Ст. преп. д-р Росен Стоичков гл. ас. д-р Симеон Хинковски гл. ас. д-р Николай Стайков Тина Иванова - студент Кристиан Иванов - студент Радослав Христов - студент Ива Иванова - студент Александър Москов - студент Микаела Станчева - докторант Петър Желев - студент Албена Григорова

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    22 Дек 2023 18:00ч.

    Аз също учих в началото на 80-те, но инженерна специалност в ХТИ. Цареше академичен дух и преподавателите наистина не пропускаха да критикуват простотиите на тогавашното време пред нас, както на факултетен съвет, на който бях член по- късно. За съжаление установявам, че днешната цензура и пресиране на хората с различно мнение са много по- страшни и по- перфидни от тогавашните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срам и позор

    22 Дек 2023 18:01ч.

    за новите слуги и ибрикчий на новата фашистка диктатура! Срам и позор за опозорилите се с пасквила срещу народната професорка Дарина Григорова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    22 Дек 2023 18:26ч.

    В горния списак ме смущава наличието на Даниел Вълчев. За останалите нямам мнение. Но се радвам, че не срещнах имената на двама които познавам от изявите им: проф. Александър Николов (историк) и доц. Александър Сивилов (историк).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "проф. Александър Николов (историк) и доц. Александър Сивилов (историк)"

    22 Дек 2023 18:33ч.

    Не са навярно членове на АС. Но от тях не бих очаквал подобно "единодушно" гласуване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога вече МОЧА

    22 Дек 2023 18:48ч.

    Това са просто достойни български преподаватели и студенти, които с право се отвращават от ужасяващото падение на безродницата и антибългарската. Мястото й не е в СУ, който трябва да дезинфекцира помещенията, където е била, след като я уволни дисциплинарно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    22 Дек 2023 18:54ч.

    Мен също ме смущава името на Даниел Вълчев в списъка. В пасквила не пише никъде, че е приет единодушно. Надявам се, че като свестен, интелигентен и умен човек, е гласувал "против".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • деморасла простотия

    22 Дек 2023 18:56ч.

    Да посегнеш на талант, да оскверниш незаменимото - даваш ли си сметка до каква ответна реакция ще доведе това? После ще плачете и ще се каете, ала ще се наложи да поемате за лекомислието, с което и липсата на угризения, с които искате да пречупвате човешки съдби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Надявам се, че като свестен, интелигентен и умен човек, е гласувал "против"."

    22 Дек 2023 19:02ч.

    Няма повече гласуване в тая игра, каквото пусне портиерът на посолството, това и излиза от името на целия Алма Матер... За какво ми става смешно, като почнат да ме призовават да гласувам в тия диви бесовнически времена?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те така като тебе

    22 Дек 2023 19:11ч.

    са смятали и кървавия професор Цанков за достоен български учен. Употребил "известни заплахи", за да принуди цар Борис да подпише указ за назначаването на постпревратаджийското правителство с него начело. После и други "достойни" неща е правил през Септемврийското въстание, а тогавашната преса гръмко го е венцехвалела. Патология сте вие, но за съжаление всички ще платим сметката на вашето заболяване без никаква надежда за излекуване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Учил и работил в СУ

    22 Дек 2023 19:37ч.

    Световно "известни"! Боже, пази СУ от такива учени! Някой да им припомни навечерието на 1989 г. Тогава "правоверните" в ръководството на СУ уволни от работа 4-ма преподаватели, които си бяха позволили да говорят онова, което мислеха мнозина. Няколко месеца след това започнаха промените във властта, върнаха на работа професорите, които от низвергнати се превърнаха в герои, а мнозина от "правовернтие" бяха пометени. Жалко, че виждам името на историк в този списък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон Сираков

    22 Дек 2023 20:51ч.

    Даниел Вълчев е чифут. Надявам се, това да Ви обяснява неговата позиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВИК

    22 Дек 2023 22:06ч.

    Имаше време, през което Историческият факултет със своитесвободолюбиви, високо ерудирани и , може да се твърди екстравагантни преподаватели, беше фактор не само в целокупното СУ, но и във високите етажи на Партията. Незабравими ще останат проф. Николай Генчев, проф. Илчо Димитров, акад. Косев, доц. Недялко Мерджанов и още други. Сега матифестира Търновската евроантлантическа историческа мислА. Да ни е честита!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • gordon bluff

    22 Дек 2023 22:18ч.

    Недей, точно тогава и аз учех във ВХТИ, инженерна специалност, но нямам спомен някой някога да е критикувал тогавашни простотии. Даже професор Диньо Шарланов при преподаваше по „История на БКП“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • §§§

    23 Дек 2023 1:11ч.

    до ....мочата: Това са мухлясали старци, индивиди без дух, без лица, това са НИКОИ!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: ВИК

    23 Дек 2023 9:10ч.

    Подкрепям написаното. Тъжна действителност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    23 Дек 2023 14:55ч.

    Не може тези да бъдат само студенти! Бързо им давайте по една титла, поне ги направете асистенти! Та този само в СУ толкова просТфесори! А колко ли са и в останалите 50 хуниверситета? Май по брой професори на глава от населението, България ще заеме първо място не само в европа, а и в света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Закривай!

    22 Дек 2023 17:52ч.

    Малиии, как въобще все още е възможна Руската филология?! А и катедра Старобългаристика?! Я под ножа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога вече МОЧА

    22 Дек 2023 18:51ч.

    Готин, какво общо имат прекрасните науки с едно безродно, мразещо България и служещо не на родината си, а на чужда държава нещо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • седероурод обратна резба

    22 Дек 2023 19:06ч.

    Педи, ти явно си голям подай г*з. Ми може и да не е готин, ама явно те сърби, не би отказал даже и на омразния Путин да ти го сложи изотзаде, знаем ний...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога вече МОЧА

    22 Дек 2023 21:48ч.

    Тоя идиот по-горе е идеално доказателство за същността на горещите поддръжници на григорова.Някой би ли го нарекъл човек?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бегай, бе, коча

    22 Дек 2023 23:00ч.

    Украйна те чака!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • §§§

    23 Дек 2023 1:18ч.

    МОЧО, Виж, земи се разкарай вече оттука с кретенските си реплики, куха лейко, лепкав трол !...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • човек

    23 Дек 2023 1:24ч.

    Мочата : Тц, тц, тц,тц!... Оценъчно, а !... Бегай оттука, кретен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    23 Дек 2023 5:31ч.

    Айде синия болшевик да ходи в Украйна реже паметниции,да си пробва еврогейския гъз срещу руснаците,като е толкова смел,нас не ни занимавай с обсесиите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гейроатлантик

    22 Дек 2023 17:52ч.

    Мракобесие и инквизиция - това са нашите най-висши ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прогноза

    22 Дек 2023 17:53ч.

    Първо ще режат главите на паметници, а после и на хора... Но така е, мълчахте си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паметниците не са хора

    22 Дек 2023 17:55ч.

    А главите са рязали и се заканват отново да режат на инакомислещите само комунистите, днешни пропутинисти, поддържащи режимът на терористична Раша на Путлер, провеждащ геноцид към украинския народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опоркаджията пак довтаса

    22 Дек 2023 18:02ч.

    И откога илитерати като тебе почнаха да ни поучават - я се скрий бе, идиот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ауе олигофрен

    22 Дек 2023 21:05ч.

    Още ли не си разбрал ? ВИЕ СТЕ НЕОКОМУНИСТИТЕ. Вие сте нео-болшевиците, троцкистите, вие искате да отнемате апартаменти и да ограничавате колите на семействата - вие ! Соросоидните изпражнения, слугите ибрици на Южен парк, байдънските лизачи на задници ! Вие прогресисти и кансел-култураджии ! Маскаджии и вакс-идиоти , вие сте КОМУНИСТИТЕ на нашето време. Путин е антикомунист, Путин е капиталист, и в този смисъл е десет пъти по-нормален от вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новият ректор проф. Г. Вълчев набързо се опозори

    22 Дек 2023 17:53ч.

    Обеща да си пие редовно хапчетата срещу загубата на памет, но поради загубата на памет пропуска да ги пие. Ето какво обеща: "Проф. Георги Вълчев благодари за доверието и подкрепата и посочи, че да представляваш най-старото, най-авторитетното висше училище – университетът на България, е чест и отговорност. „Мога да ви уверя, че ще отдам всичките си сили, за да вървим напред и разбира се също така да кажа, че редовно ще си взимам хапчетата срещу старческа деменция“, каза проф. Вълчев." ДЕМЕНЦИЯТА НЕ ПРОЩАВА! Професор д-р Георги Вълчев, как ще я карате занапред, след като не си пиете редовно хапчетата!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фашизмът е профанен и няма нищо общо с професорското

    22 Дек 2023 17:55ч.

    Да подменяш академична експертност на един обществено доказал се професионалист, професор, незаменим специалист по история на Русия, заради едно конюнктурно профанно политпоръчково говорене - че за какво тогава университетът следва да се счита за една особена територия на нескончаемия високоинтелектуален дебат? Ами дайте да започнем да обучаваме студентите по улиците, в дискотеките, на плажа или край ски-пистите тогава... за какво горките учени в течение на биографията си полагат усилия и жертват живота и здравето си, за да творят наука и изследвания, за да защитават дисертации, за да изграждат перфектна образователна култура и култура на общуване с младите? Ами назначете там едни пропагандисти и методисти по цветни революции от посолството за преподаватели в СУ, те поне със сигурност ще могат да ви отстояват директивите откъм Министерство на истината. Срамота!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АСЕН МИХАЙ

    22 Дек 2023 17:55ч.

    Това не е ЦЕНЗУРА ....Че къде , ако не в УНИВЕРСИТЕТА, трябва да има различни мнения , а не едно в духа на всичката словесна помия забъркана от авторите на написаното .... Това ни връща поне 70 години назад , в времената на див червен терор ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диди

    22 Дек 2023 18:41ч.

    Първо научи правописа пък после си пиши глупостите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На обратната позиция - с лопата да ги ринеш. Тогава пропагандата е добре дошла

    22 Дек 2023 17:59ч.

    Но едно честно мнение като има им се струва недопустимо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    22 Дек 2023 18:01ч.

    Убийте духа на Алма Матер, нещастници! Изгонете я, но преди това да не забравите да я линчувате! Фашизмът се връща и в Първия университет на Третото Българско Царство! А онези, които сме завършили Алма Матер и напълно подкрепяме тази смела жена, какво? Дипломите ли да си скъсаме, глобалистки подметки, а?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СУ главоломно падна в класацията на у-ти

    22 Дек 2023 18:05ч.

    Заради такива позиции купища нефелници и отрепки от СУ ревностни соросоиди и българи за америка станаха менте доценти и професори. Точно заради такива напористи ментата образованието беше сринато

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Академичният съвет на СУ е паднал до нивото на квартален другарски съд

    22 Дек 2023 18:08ч.

    Има ли един поне гласувал "въздържал се" сред тия академични гаулайтери?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е фашистки съд

    22 Дек 2023 18:36ч.

    Де да беше квартален другарски... Казват ни: "Това ви чака (!) - престъпление е имате собствено мнение!" Другарските квартални съдилища бяха за съдене на престъпници. Фашистките съдилища тип СУ са за съдене на истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • новите соросоидни болшевици

    22 Дек 2023 21:11ч.

    "Я Пастернака не читал, но осуждаю" ! Кретенията е безсмъртна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nezavisim

    22 Дек 2023 18:08ч.

    Fashizma se zavrusta v bulgaria

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алоооу, АС на СУ,

    22 Дек 2023 18:14ч.

    Бездарието е фашизъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    22 Дек 2023 18:15ч.

    Нищо ново,тия просто повтарят мракобесието от 41-44год на 20век. Който забравя уроците на историята,страда. Накрая пристига горския и всичко си идва на мястото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    22 Дек 2023 18:22ч.

    Точно така. Въпроса е като дойде горския, да не хленчите пак, че нямало за кого да се гласува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нито про, нито контра

    22 Дек 2023 18:36ч.

    Няма за кого да се гласува, всичко е покварено за 35 г. колониални намеси в българската политика. По време на диктатура не се гласува, а да не се гласува - това е единствената сигурно легитимна форма на протест срещу беззаконието на антипредставителната власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до нито про ...

    23 Дек 2023 19:00ч.

    точно, добре казано, браво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    22 Дек 2023 18:18ч.

    Ще й проведем терапия ала мазето на Гешев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    22 Дек 2023 18:20ч.

    Педофила Байдън ги прави същите в САЩ. Естествено, че и в лайняната колония ще е така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А бе,

    22 Дек 2023 18:20ч.

    Изгледах интервютата и ми направи впечатление, че този път професорката се изказа доста по-остро. Не без основание, де... но на тия това им стига. Вероятно ДБтата пак са разнасяли доноси по институциите, а в този случай АС към СУ няма и кой знае какво място за маневриране. Или ще свикваме, или ще трябва да си го отвоюваме. Моите впечатления са, че Дарина Григорова не е от тези, които ще свикват ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    22 Дек 2023 18:24ч.

    Ха ха. Академична свобода и свобода на словото!? И професорите в СУ като академика начело на държавата. Безгръбначни мекотели готови да предадат и да се продадат на всеки пореден плащач.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Най-истинската доблест днес е да кажеш: Не съм съгласен да убивам!"

    22 Дек 2023 18:24ч.

    Да те осъдят заради призиви за мир - това е фашисткия режим на путлер, който поддържа ваня григорова... 57-годишната Рамила Саитова от Башкирия получи 5 години затвор за видеообръщение към мобилизираните с призив да не убиват в Украйна, призната за виновна по статии, насочени срещу държавната сигурност на РФ. Саитова е задържана на 17 май 2023 г. Повод за образуване на делото е нейно видео от ноември 2022 г., където тя се обръща към мобилизираните с думите: "Най-истинската доблест днес е да кажеш: Не съм съгласна да убивам!" >>> https://t.me/Netvru/26714

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това няма нищо общо с темата

    22 Дек 2023 18:38ч.

    Не ни пускай пердварително подготвени заготовки и опорки, всичко е манипулация при теб и не във връзка с темата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    22 Дек 2023 19:09ч.

    Да ви напомня все пак не хранете трола, който при това е объркал Дарина Григорова с Ваня Григорова. Толкова си могат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Teodora

    22 Дек 2023 18:31ч.

    А Евгени Дайнов може да пропагандира политически идеи, щом са "правилните"? Той също е преподавател, макар и не в СУ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алма ни матерна

    22 Дек 2023 18:36ч.

    Американското посолство ке спи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас от Мензата

    22 Дек 2023 18:38ч.

    В СУ ще се произнесат ли за почти всекидневните медийни из+ъзици на "проф" Малинов и "доц" Стойчев?! Ако не го направят, значи ги приемат, по логиката на тъпото им становище

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гейроатлантик

    22 Дек 2023 18:40ч.

    Не е искара да яде от "оная" торта. Това днес си е чисто престъпление. Да се надяваме, че скоро ще я изритат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неизненадан

    22 Дек 2023 18:44ч.

    Жалко главоломно сриване... СУ вече няма нищо общо с онзи университет, чиито студенти освиркаха Кобурга преди много години... Фашистко сборище...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кириак стефчовци

    22 Дек 2023 18:46ч.

    Тъжното е, че под предлог на войната в Украйна си решават проблемите с личната завист към Григорова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    22 Дек 2023 18:46ч.

    Бе то позицията добре. Ама кога ще има действия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Дек 2023 18:46ч.

    АС на СУ "Климент Охридски" - колектвен Пеевски. Впрочем, имало писма от трудови колективи? От линка по-долу, който иска да си избере един зам.ректор и да му прати едно писмо: https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/layout/set/print/universitet_t/administrativna_struktura/zamestnik_rektori. Може и на всички. Аз си избрах зам. ректора по администрацията и информацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога вече МОЧА

    22 Дек 2023 18:55ч.

    Академичният съвет е от честни и достойни българи, какъвто ти не си, щом подкрепят националната предателка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    22 Дек 2023 19:39ч.

    Да де, сега ще вдигаш нови мочове. Всяка власт - с нови нейни паметници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1&2

    23 Дек 2023 1:36ч.

    Мочке, това е наивно и СМЕХОТВОРНО твърдение! Голем напън, големо участие в този форум, имаш белези на изтощение вече, оттегли се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • весела математика

    22 Дек 2023 18:49ч.

    Десетки доноси от жълтопаветния планктон + заплахи за спиране на финансиране по програми + безгръбначен ректор = позиция на СУ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    22 Дек 2023 18:50ч.

    Жалкото ректорче и то плаче за катран и перушина - давайте навивайте пружината...да не ревете после, че боли....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    22 Дек 2023 18:51ч.

    Прочетох няколко интервюта на проф. Григорова - тя спокойно, умерено, аргументирано, без омраза и злоба си изказва мнението - нещо което е нейно абсолютно право и като преподавател, и като човек... или правото на свобода на мисълта и свобода на словото вече е отменено? В същото време никой не пречи на изрода дайнов да бълва дивашка омраза из цялото интернет-пространство? Явно на него му е позволено, защото е див русофоб? Всяка диктатура започва именно така - с преследване на инакомислещите. Днес ни забраняват да говорим, утре ще ни режат главите, както вече правят и паметници и дори с торти? И това ще стане, докато продължаваме да мълчим. Колкото повече става ясно, че нацистка укропия и кукловодите и губят войната, толкова повече озверяват българските нацисти.... явно не са чели история и не знаят, че който забравя историята, се налага да я повтаря?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мой познат

    22 Дек 2023 18:58ч.

    студент в СУ ми разказа за директно изказаната русофобия по политическа линия от страна на онзи Владимир Атанасов, който беше министър на образованието, както и за славаукраинстването от страна на преподаватели и студенти, също така буквално изказано във времето след започване на СВО. И двете прояви пропагандират политическа позиция, нали така, очевидно допустима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Дек 2023 18:59ч.

    Пожелавам на проф. д-р Дарина Григорова, твърдост, смелост и да е все така хубава! Пожелавам ѝ весели и светли празници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дарина григорова

    22 Дек 2023 22:15ч.

    Горещо благодаря, слънчице.Е, ужасно съжалявам, че ще посрещна Коледа и Нова година все още без да съм денацифицирана, но до края на следващата вече Славната съветска армия ще е навлязла и у нас и ще ни е освободила?И ти го искаш горещо като мен, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    22 Дек 2023 18:59ч.

    МАШИНАТА НА ВРЕМЕТО Е ВКЛЮЧЕНА! Върнахме се в 1947 година!!!! Новото Политбюро почна да беси инакомислещите. На всичкото отгоре от университета са неграмотни. Не знаят прилагането на пълен и непълен член! Комунизъм версия 2.0!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е комунизъм 2.0

    23 Дек 2023 11:47ч.

    а бандеровски фашизъм 2.0, и ще свърши по същия начин както 1945."Елита" на нацията, дето смърди от партийния дом - в трапа в Орландовци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е

    22 Дек 2023 19:01ч.

    Прецедент. Какво се случи на проф. Михаил Мирчев преди няколко години? По донос на възмутени студенти от изказаните от него позиции бе...скоропостижно освободен от преподавателска работа. Кой ли ще е следващият? Аз залагам на доц. Севилов . Призовавам АС на СУ да се стегне и да е по-експедитивен. Бързо - един по един до един. И ще настъпи мечтаният рахат и единомислие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    22 Дек 2023 19:03ч.

    Аз ще напиша протестно писмо срещу протестните писма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    22 Дек 2023 19:06ч.

    Всички институции, които са били разпознаваеми от времето на соца, са заместени от техни менте-версии, подчинени на външни сили. Сега наблюдаваме последни стъпки от това заместване. Целта на външните сили е да унищожат българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудя се кое е по-резонно

    22 Дек 2023 19:07ч.

    Да се оспори ценза на тази "професорка" за некомпетентността й или да й се потърси наказателна отговорност за антибългаризма й?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Дек 2023 19:12ч.

    И двете! Още повече, че едва ли ще ти искат конкретни аргументи. Щом ти казваш, че е некомпетентна - няма начин да е компетентна. Щом сме се докарали до там, секи сульо, да дава акъл, тъй ще е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    22 Дек 2023 19:12ч.

    По-резонно е първо да стигнеш до капацитета на Дарина, пък после да слагаш определния кой е некопетентен :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се чуди

    22 Дек 2023 19:37ч.

    Не ти е по силите. Приеми, че шефа ти е винаги прав и прави, каквото ти казва. От компетентността на такива, като теб, умъртвихме и демокрацията, и свободата на словото, и суверенитета, и достойнството ни като нация... българино!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога повече МОЧА

    22 Дек 2023 22:21ч.

    Уволнение от АС, иначе би било непростимо.Означава, че университетът се примирява с една соципатка и путинопатка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    23 Дек 2023 1:15ч.

    Интересно, кой си ти, че да наричаш "некомпетентна" проф. Григорова? Кварталния пияница? Шишо Бакшишо? Дай някакви доводи за нейното некомпетентство, можеш ли? И какво и е антибългарското - това, че казва истината ли? Ти за голям българин ли се мислиш, щом мразиш тия, благодарение на които България съществува?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • £€¥

    23 Дек 2023 1:43ч.

    МОЧА, социопат(ка) и мочапат(ка), имаш натрапливости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може би стана банално,

    22 Дек 2023 19:12ч.

    но Сорос активно "работи" в СУ още от началото на "демокрацията". Дългогодишното сорософинансиране и промиване на мозъци води до такива резултати. То именно затова се прави. Едва ли някой си прави илюзията, че сега случайно попадаме в такава ситуация - всичко е подготвяно по план. Статиите на Д. Григорова за мен са пример за компетентност, на почтеност, а и на смелост, като се има предвид дивашката агресия на политкоректния мейнстрийм. И 100 безлични академични съвета да напишат нещо си, не бих си променил мнението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Дек 2023 19:17ч.

    "И 100 безлични академични съвета да напишат нещо си, не бих си променил мнението.". Абе, ти не им давай акъл! Нищо чудно Съветът на ректорите, вземайки повод от този случай, да приемат некоя обща реакция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: Може би стана банално

    22 Дек 2023 19:56ч.

    Няма нищо банално! Припомняйте, за да е ясно, че соросоидните организации нямат място в България. Ако искаме да ни има, трябва да бъдат изгонени от страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • завист, ревност и злоба по женска линия

    22 Дек 2023 19:13ч.

    Това изявление е писано от портиерката на американското посолство (очевидно някаква обикновена жена от народа, отстояваща "правилната линия") и публикувано постфактум от името на Алма Матер. Дотам стигнахме, халтурата на улицата да подменя академичния дебат и да унизява уникалния талант на професионален изследовател и личност с възрожденски функции спрямо народ, родина и историческа памет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    22 Дек 2023 19:17ч.

    За онези, които не знаят и не помнят - така започнаха промените през 1989 г. Ръководството на СУ уволни от работа 4-ма преподаватели, които си бяха позволили да говорят онова, което мислеха мнозина. Няколко месеца след това започнаха промените във властта, върнаха на работа професорите, които от низвергнати се превърнаха в герои!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Чудя се кое е по-резонно

    22 Дек 2023 19:18ч.

    Не се чуди много, направо дефинирай антибългаризма на проф. Григорова, като приложиш същите критерии, по които ти си българин. Ние ще ти решим чуденката в следващи постове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    22 Дек 2023 19:19ч.

    Интересно е колко души от Академичния съвет на Софийския университет са гласували за декларацията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    22 Дек 2023 19:46ч.

    Тука има пълният списък на членовете на АС: https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/administrativna_struktura/akademichen_s_vet Може да се свери кои са подписалите го. За мое съжаление установих че от четирима члена на АС от Историческия факултет (двама преподаватели и двама студенти) и четиримата са го подписали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    22 Дек 2023 19:19ч.

    Споровете са безсмислени. Третата българска държава приключва съществуването си. Въпросът е ще има ли някога четвърта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един

    22 Дек 2023 19:21ч.

    Соросоидните организации трябва да бъдат забранени в България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • haha

    22 Дек 2023 19:21ч.

    Жалки подлоги, действащият им ректор се кандидатира за президент, тогава къде бяха? Или ядяха кебапчета?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Дек 2023 19:22ч.

    Е, Герджиков вече не е ректор, но е член на АС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възмутен

    22 Дек 2023 19:24ч.

    Да живее свободата на словото! Защо Академичният съвет не се възмути от разделението на обществото, което сеят соросоиди и работещи откровено срещу България?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    22 Дек 2023 19:24ч.

    Когато аз бях студент в СУ, вече бе тръгнал по нанадолнището на качеството на образованието и преподаването, но все още се нареждаше в "Топ 200" на престижна международна класация за университетите по света. Сега в същата класация е на 900+ място, тоест некласиран. Затова и не ме учудва нивото и падението на днешните конюнктурни паразити, начело на най-старото висше училище у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    22 Дек 2023 19:31ч.

    1501+ e СУ .... https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2024/world-ranking#!/length/25/locations/BGR/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едмънд Черното Влечуго

    22 Дек 2023 19:28ч.

    Политическото гонене на "вещици" ЗАПОЧНА .Всеки който отрича Плоската Земя ще бъде преследван и изгарян .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Дек 2023 19:31ч.

    "Който е съгласен, Земята да е плоска, моля да гласува!" "Против" - няма, "въздържали се" - няма. Всички са "За"! АС на СУ единодушно реши: Земята е плоска!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    22 Дек 2023 19:29ч.

    Пишем си тук, но няма майтап. Фашизмът в България се завръща с пълна сила и ми се струва, че събитията от 1934 и 1941-43г. ще се повторят. Софийският университет отново се превръща в гнездо на фашизоиди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едмънд Черното Влечуго

    22 Дек 2023 19:34ч.

    Останаха едни Есесовци и Гестаповци с автомати да гонят всеки неудобен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хохол

    22 Дек 2023 19:47ч.

    Мда,започва следващото ниво на фашизиране...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    22 Дек 2023 19:51ч.

    Такава измет работи в СУ.Фашистка сган.Григорова има мнение и го защитава.Или върнаха член първи.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    22 Дек 2023 19:52ч.

    Баси тия от сглобката ще задминат и комунистите с тая цензура !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: Александър

    22 Дек 2023 20:00ч.

    Живях в 2 епохи, но такова чудо, което наблюдавам в последните години, не помня преди да дойде "демокрацията"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Богданов

    22 Дек 2023 19:56ч.

    Лов на вещици...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    22 Дек 2023 20:11ч.

    Казвам ви, че няма разлика преди 1989-та и 2023 г. - не вярвате! Системата е същата: тоталитарно-диктаторска, но под друго име! Платон го е казал най-точно: "ДЕМОКРАЦИЯТА ВИНАГИ ВОДИ КЪМ ДИКТАТУРА!" Платон, диалог "Държавата", книга VІІІ Пардон, системата не е същата. Сега е по-свирепа, цензурна и диктаторска!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    22 Дек 2023 20:20ч.

    Системата се самоусъвършенства!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    22 Дек 2023 20:34ч.

    С, позицията си срещу Дарина Григорова от СУ сами уронват престижа си. Интересно ми е какво мислят, от СУ за антибългарските изказвания на слава янакиева?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек

    22 Дек 2023 20:35ч.

    Цялата държава вече се движи от адови изчадия,но иде ВИДОВ ДЕН ! Тик-так,Тик так…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    22 Дек 2023 20:39ч.

    Невероятно бързо се сриват основите на българското "общество"!!! Озверелите простаци, мошеници от всякакви калибри, имплантирания псевдо самоназовал се елит и политическото разлагащо се вече гюбре, изпущат все по-отвратителните миазми на "ЕАТ ценности". Както се оказва, отново и отново, Нещата накрая винаги завиват по една единствена и възможна за Кап-СИСТЕМАТА пътека: - Зверски, озъбен и безусловен ФАШИЗЪМ. Вариантите му са различни, с паралели - но целите, действията и резултатите - винаги еднакви! Още по-контрастни са те в превърнатите предварително в разбойнически свърталища бивши държави - вече бантустани на световният САЩисан паразит и съвместимо раково образование. ... Това, че сега СУ фактори са се превърнали в гонители на "вещици" и палят факли за да ГОРЯТ ИСТИНАТА, само потвърждава видимият, но от публиката важен, НЕОСЪЗНАТ ФАКТ! ... А именно, че вече основните дейности и важни политическо-управленческо-държавнически ДЕЙСТВИЯ, не са преоргатив и единствен субект на ДЪРЖАВНОСТТА!!! Отзад разпарцалдосаните кулиси на държавността е изправила снага Новата Нацистка Диктатура. От нея постъпват безапелационни заповеди, нареждания, опорки - пълен диктат на Национал-Социалистическата държава. И най-отпред изцяло припокриваща същината 'и - се фокусира корпулентната фигура на новият ДУЧЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    22 Дек 2023 20:51ч.

    Ейс както винаги си на ниво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отворете архивите и се образовайте, за да не ви заблуждават фалшификатори и Z-етници

    22 Дек 2023 20:57ч.

    И григоровНа да отвори най-после архивите и се запознае с обективната българска история, за да спре да я интерпретира, като я фалшифицира: https://www.youtube.com/watch?v=uqAM3Y-tEC8

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "обективната българска история"

    22 Дек 2023 20:59ч.

    Айде изчезни оттука с тия не само противонаучни, но и нищо незначещи термини, които употребяваш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За горяните

    22 Дек 2023 21:03ч.

    https://bnt.bg/bg/a/goryanite-08102018?v=178261&page=3

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просветете се, защото е позорно да не познавате българската история и слушате фалшивите пропагандни гласове на терористична държава, която се опитва да върне света в Средновековието

    22 Дек 2023 21:07ч.

    Първа и най-продължителна въоръжена съпротива срещу болшевишкия терор е тази на ГОРЯНИТЕ! Съветската армия освободи България от НЕЗАВИСИМОСТТА й и потуши първото въстание срещу коминтерновските режими в Източния блок, това на ГОРЯНИТЕ (1944 - 1954). След това последваха бунтовете срещу съветската система в Германия 1953 г, Полша и Унгария - 1956 г., Чехословакия - 1968, 1970 и 1980 г. в Гданск, Шчечин и други полски градове до падането на Берлинската стена 1989 г. Но първи и с най-продължителната въоръжена съпротива срещу комунистическо управление в целия Източен блок беше движението на ГОРЯНИТЕ: https://www.youtube.com/watch?v=2Snwv053Uik

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тролаладжия с жежки свръхфиксации

    22 Дек 2023 21:12ч.

    Бе трийте му спама на тоя лудия бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе, кой го казва, този, който си заравя главата в пясъка и му се оголва *****:))

    22 Дек 2023 21:15ч.

    Може да изтриете поста, но ИСТОРИЯТА на БЪЛГАРИЯ - не!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Дек 2023 21:22ч.

    Момче, тази история не само сме я чели, а което е по-важно - живяли сме я.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на СУ сега?!!!

    22 Дек 2023 21:21ч.

    Някога, някога, ама много някога, може би преди 50 лета е имал дух, но сега някои от изпитващите се явяват пияни и по къси панталонки. Става дума за юридически факултет преди 7-8 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога вече МОЧА

    22 Дек 2023 22:03ч.

    Четейки десетките коментари, човек се пита що за хора са тези, които псуват преподаватели и студенти просто защото те не искат един платен путински агент да трови младежта и защитават едно възхваляване на мракобесния путинизъм от страна на нещото григорова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 50 Cent

    22 Дек 2023 23:15ч.

    Четейки словесните ти извержения, много повече хора от студентите и преподавателите в СУ се чудят: за пари лииии? За много лииииии?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 22:03 ч.

    22 Дек 2023 23:56ч.

    Прочетох внимателно повече от коментарите и не забелязах някой да псува. Къде ги видя тези псувни или само кънтят в главата ти? Мисълта ти е твърде объркана, а опитът за сложно изречение непосилен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пики

    23 Дек 2023 1:50ч.

    МОЧО, още ли си тука?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Академичния съвет на СУ, академик Денкув.

    22 Дек 2023 21:28ч.

    Тия михлюзи ще окепазят всичко академично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Де бре

    22 Дек 2023 22:22ч.

    Тези от СУ можеха просто да напишат: Давайте още пари и ще сме ви верни до последния цент. А не пасквила, който е писан на три ракии от новоизлюпен доктор с претенция за професор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    22 Дек 2023 22:37ч.

    Не знаех, че университета можел да говори?! Та нека видим името на този дето се прикрива зад университета. Иначе за неговите политически идеи не е нужно да се коментира. Ясен е !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дойде време разделно

    22 Дек 2023 22:52ч.

    Хора, съвземете се! Освестете се! Това е вече фашизъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    22 Дек 2023 23:03ч.

    За пореден път - руснаците трябва бързо да наминат насам и да прочистят кочината!!! Иначе ще стане много зле!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едмънд Черното Влечуго

    22 Дек 2023 23:46ч.

    Помните ли когато Кака Корни през 2017 г каза че "Демокрацията ни отне много " и неолибералните медии тогава скочиха срещу нея ?ЕЕЕ май че дали е "демокрация " ,или с някаква друга дума ще означим действащия тук настоящ режим , но очевидно Корнито не се оказа права тогава .Не ни бе отнето много ,отнето ни е ВСИЧКО !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София няма как са продължи да бъде столица на България след осирането на софиянци

    22 Дек 2023 23:58ч.

    София унищожи единната българска държава. Ще има няколко, както се вижда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    23 Дек 2023 5:34ч.

    Сините болшевики не могат да се видят отстрани колко са гнусни,европедалски содомите,омерзителни сте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм професор Дарина Григорова

    23 Дек 2023 6:59ч.

    Целият недостоен за Софийския университет акт е заради изказването на проф. Григорова, че след денацификацията в Украйна може да последва денацификация и в България. Не виждам в това изказване нищо нелогично - след като на премиера основна грижа в българския бюджет е сегашната нацистка Украйна (публично негово изказване), след като областен управител незаконно разфасова паметника на разгромиилата нацистите армия и на Първа българска армия, участвала в разгрома, след като управляваща партия лапа торти на коледно парти с разфасовани детски главици, то - да, България спешно се нуждае от денацификация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    23 Дек 2023 7:25ч.

    Къде бяхте когато "раздаваха" зелени сертификати срещу експеримент и пречупиха самоуважението на човечеството лишавайки го от всякакви човешки права, и го разделиха на чисти и мръсни? Защо не коментирата "апокрифните" исторически повествования които никнат за българският народ, те са езически и циркулират от повече от 20 години, там се пише за БолгАРИЙ и подобни глупости?! Ето това е крипто нацизъм който идваше от изток и е много езически и нацистки? Знаете ли какво е операция "кламер-paperclip", и защо чистият като сълза СССР също е взимал нацистки учени и разработки? Герман Греф също ми се вижда нацист! Соросовата амбреажна шайка не са нацисти, ами интернационални хунвейбини!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към Виктор

    23 Дек 2023 8:12ч.

    Възгледите на Х. Греф според мен са напълно в духа на неоконите и техния "баща" Лео Щраус - съчетават самомнението за "избраност" с нацистки методи. Днес нацистите не си противостоят с "интернационалните хунвейбини" глобалисти - тъкмо напротив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "там се пише за БолгАРИЙ и подобни глупости"

    23 Дек 2023 9:55ч.

    Специално това няма нищо общо с темата, но все пак ми стана любопитно. Какво точно имате против арийския произход на българите и всеобщо употребяваното Бълг-ария като име, подобно впрочем на страни като Унг-ария или области като Бав-ария например?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    23 Дек 2023 7:40ч.

    Многобройни птрптестни писма на... лгбт тротинеткаджии и манол пейковци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    23 Дек 2023 10:21ч.

    Сега очаквам Денкоff да закрие СУ за инакомислие, както е направил Фердинанд през 1907: На 4 януари Министерският съвет постановява указ, който нарежда закриването на университета за срок от 6 месеца и уволняването на всички професори, доценти и лектори. Недоволен от решението на МС, тогавашният министър на просветата проф. Иван Шишманов дава всичко от себе си да върне университета, но така и не успява. Той подава оставка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига плашехте гаргите

    23 Дек 2023 11:30ч.

    Няма как да (се) закрие университет в България днес заради една рашистка подлога. По-скоро трябва да й преразгледат и отнемат титлите, а Прокуратурата да я подведе към наказателна отговорност за призивите й към признат в целия свят терористичен режим на Путлер да "денацифицира" България. Още повече, защото живеем в демокрация и силата е в правото на Закона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През 1907 г. СУ не е закрит заради инакомислие!

    23 Дек 2023 11:38ч.

    Временно е затворен, защото обикновените граждани нямали достъп до тържеството за откриване на народния театър "Иван Вазов", както се е разпоредил княз Фердинант I. И студентите се разбунтуват... И съответно правителството на Народолибералната партия затваря за 6 месеца университета и заменя преподавателите с "нови". Това е по-скоро абсурден куриоз, грешка на княза и правителството, която поправя следващото правителство на Демократическата партия, водена от Александър Малинов. ---> https://bulgarianhistory.org/zatvarqneto-na-su/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • §§§

    23 Дек 2023 12:05ч.

    до ".....ГАРГИТЕ "...силата е в правото на закона ..." Това, макар и нескопосно формулирано, трябва да е валидно и за вас , но така ли е ? Краткият отговор е "НЕ!" Цялата поредица от събития, довела умствено непълноценни и нравствено провалени индивиди на власт, е БАЗИСНО НЕЗАКОННА и продължава да е такава във всичките им действия и прояви! АНАТЕМА !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До мислешия като гарга!

    23 Дек 2023 13:45ч.

    Може да го затворят и още как! Но затова трябват хора с топки! Преподаватели, които работят не за заплата, а за чест и достойнство! Нали те възпитават онези, които ще продължат да работят за Родината си! Имайки предвид какво поколение си отгледаха глобалистите през последните три десетилетия, това е малко вероятно да се случи! Студентите да подкрепят преподавателя си! По-скоро ще я изядат с парцалите! Българинът не се учи от грешките си! Той има куриоза да ги повтаря с дебилска упоритост! Едно време имаше идеали, след 5 века чужда власт на родна земя! Днес какво имаме?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Дек 2023 11:23ч.

    Я Солженицына не читал, но осъуждаю. Всичката ви е такава....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е кощунство

    23 Дек 2023 11:59ч.

    Да сравнявате Солженицин с тази рашистка подлога дарина григорова е нелепо. Путин се разпореди за изключването му от учебната програма на РФ и да бъде заменен със соц. реализъм, нищо че през 2009 г. направи обратното. Ами, според конюктурата:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • млъквай, грантаджи

    23 Дек 2023 12:09ч.

    Не съдете, за да не бъдете съдени! С какъвто съд съдиш, с такъв ще ти се отсъди! И с каквато мярка мериш, с такава ще ти се отмери!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • конюнктурен плъх

    23 Дек 2023 12:12ч.

    Тъпак, прочети речта на Солженицин от 1978 г., изнесена пред западната общност в Ню Йорк. Солженицин не е само анти-съветизъм. Той е и анти-буржоазност. И не се опитвай да го представяш за някакъв анти-соцреалист. Сигурен съм, че освен въпросната реч, не си прочел и една негова книга - понеже много го обичаш и си свикнал да вярваш, а не да четеш друго, освен лиШчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • $$$

    23 Дек 2023 12:20ч.

    Тука, ИЦО ХАЗАРТА ли е написал това коментарче, отива му?!...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • $$$

    23 Дек 2023 16:00ч.

    Да допълня, да не стане грешка, адресирано е към "това е кощунство"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Дек 2023 11:37ч.

    И още само едно: ,,Niemöller"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • §§§

    23 Дек 2023 16:14ч.

    Да , Нимьолер: "Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах, защото не бях комунист. Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах, не бях социалдемократ. Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах, защото не членувах в профсъюз. Когато дойдоха за евреите, аз мълчах, не бях евреин. Когато дойдоха за мен - вече нямаше кой да говори..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кожедуб

    23 Дек 2023 11:44ч.

    Сглобката много си е повярвала.Ще дойде видов ден за вас илитерати! Смърт на фашизма, свибода на народа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1984

    23 Дек 2023 12:24ч.

    Завърших СУ през 1984г. -тогава,когато в Университетската книжарница се продаваше "Фашизмът" на неизвестният "дисидент"Жельо Желев и всеки предпочиташе "Европа и фашизмът" на Милен Семков! Сега.....срам ме е ! Свобода на словото? Академичен дух?Алтернативно мнение? Дискусия? След 40 години ги няма.....срам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    23 Дек 2023 13:33ч.

    45 години стигат! Нали така? И за какво скачаха по площадите софиянци? Нима не им светна още тогава лампичката, когато красиви и млади девойчета с черни кожени якета и кепета раздаваха агит материали?! Когато за пръв път ги видях в СУ, а и слушах демократичните митинги от близката катедрала на Александър Невски..., още тогава асоциацията ми беше с 1933 година! Споделих с близки - присмяха ми се! Е, дойде време да си припомним кървавото хоро на Антон Страшимиров! Скачахте за банани! Яжте банани! Искахте демокрация! Ето ви демокрация! Само дето никой тогава не обясни, че демокрацията отдавна е приватизирана и се намира под строг контрол! Министерство на истината? Честито! И това вече си имаме!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    23 Дек 2023 13:13ч.

    Аз също завърших Софийския университет преди промените, дрънкахме каквото си искаме, знаехме по 100 вица за Тодор Живков, дворът, кафенетата и кръчмите наоколо се огласяха от бурния ни смях. За Онзи с кюлчетата един виц не знам.... Четяхме каквото ни попадне, добрахме се до "Архипелаг Гулаг", "Голи оток" и записките на Ксавиера Холандер (Славчо 7/8 късно живее). От СУ книгите отиваха към МЕИ и пр., гаджета навсякъде... Прелюбопитно, в Софийската опера няколко пъти съм виждала Живков и Георги Йорданов и никога тези след тях. Още по-интресно, ние "простолюдието" (по химика-банкер) със сините знамена си останахме в родината... а вашите наследници къде са?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    23 Дек 2023 17:59ч.

    Браво, това са достойни атлантици! Да бъдат незабавно наградени с почетно участие на Източния фронт да пазят трансатлантическите ценности )) Липсата им няма да се усети ))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи