Софийската филхармония с концерти в Гърция, Австрия и Германия

Софийската филхармония с концерти в Гърция, Австрия и Германия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Софийската филхармония има удоволствието да обяви поредица от концерти в чужбина в края на октомври и началото на декември. Елитният български оркестър под палката на маестро Найден Тодоров ще представи своето изкуство в Солун, Виена, Фирсен, Щутгарт и Висбаден. 

На 22 октомври в Солунската концертна зала филхармониците ще представят „Празнична увертюра“ от Веселин Стоянов, „Валс“ от Морис Равел и „Картини от една изложба“ от Мусоргски. Към последното произведение ще се присъединят и музикантите от Солунския държавен оркестър. 

Солунските музиканти ще върнат визитата и ще гостуват в зала „България“ на 17 декември, когато заедно с Националния филхармоничен хор ще представят Деветата симфония на Бетовен. 

На 5 ноември Софийската филахрмония ще излезе на сцената на Концертхаус – Виена. В програмата: Концерт за цигулка в ре мажор от Бетовен и Симфония №9 от Дворжак. Солист на концерта е един от най-добрите ученици на Ан-Софи Мутер, младият, но вече много популярен цигулар Елиас Давид Монкадо. 

7, 8 и 9 ноември са датите на концертите съответно във Фирсен, Щутгард и Висбаден. Програмата за Германия включва:
 Концерт за цигулка в ре мажор от Бетовен със солист Елиас Давид Монкадо,  „Валс“ от Морис Равел и „Картини от една изложба“ от Мусоргски.

Софийска филхармония с нетърпение очаква да сподели своята музика и с българската публика в Солун, Виена, Фирсен, Щутгарт и Висбаден. 

Билети:

Солун: https://tickets.tsso.gr/?code=337

Виена: https://shop.jetticket.net/Jeunesse/SelectSeats?ret=2&e=10889&fbclid=IwAR03CcbdbjUTsqn7ldfQRrBRXiGD-Jo21YNFGNLkT4RUVaEnx0e6zYC1r_0

Фирсен: https://www.proticket.de/veranstaltung/18370-sofia-philharmonic-orchestra

Щутгарт: https://www.sks-russ.de/veranstaltungen/Sofia-Philharmonic-Orchestra-1395.html

Висбаден: https://meisterkonzerte-wiesbaden.de/konzerte/slawisches-temperament/

 


 

Коментари

Напиши коментар

Откажи