София Прайд и шествие за традиционното семейство в центъра на столицата (снимки)

София Прайд и шествие за традиционното семейство в центъра на столицата (снимки)

Концертът на София Прайд пред Паметника на Съветската армия започна в 16 часа, а шествието по улиците на София е планирано за след 19 часа. Част от приходите по време на София Прайд ще бъдат дарени за Киев Прайд. Организаторите заявиха, че очакват над 12 хиляди души да се включат в събитието.

Концертът събира на една сцена музикални артисти и е безплатен. Сред тях са една са Камелия и Папи Ханс, Виктория, Мила Роберт, Рут Колева и Прея, инди рок групата Hayes & Y, както и Дара Екимова и Лиана Георги. Присъства и украинският изпълнител Constantine, който пристига в България с танцьорите си.

 

Междувременно граждани се включиха в две събития в защита на традиционното българско семейство и брака между мъж и жена. Тази година Походът на семейството се сля с Шествието за свободата на семейството в градинката при църквата "Света Неделя" в София. Поздрав към участниците отправиха и от Българската православна църква.

Събралите се граждани изрекоха заедно молитвата "Отче наш", съобщи БТА.

Участниците в шествията носеха транспаранти с надписи: "Здраво семейство = здраво общество", "Да казваш истината не е слово на омраза", "Върнете дъгата на децата", както и плакати, съдържащи пасажи от Светото Писание.

Походът на семейството се присъедини към Шествието за свободата на семейството със скандирания: "Семейство", "Майка", "Баща".

 

Шествието за свободата на семейството се подкрепя от ВМРО. Представители на партията се включиха в него в знак на подкрепа на традиционните ценности.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

 • Виктор

  18 Юни 2022 21:42ч.

  Интересно е че малки момиченца стават проводник на тази мерзост у нас, всичките вещички и слугинчета на сатаната! От времената на Ева та чак до Лена, голяма част от гнусотията по света е минавала през младите жени! Вярно е че мъжете убиват и водят война, но женската тъпотия и любопитство е базата на всяка злина!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  19 Юни 2022 1:09ч.

  Д-р Менгеле ни е оставил прекрасната си програма за тия случаи !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • маларт

  18 Юни 2022 22:49ч.

  Поздравления за втория поход! Снимките от първия са жалки и тъжни

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българка

  19 Юни 2022 1:34ч.

  Джендърите , САЩ и ЕС вън от Родината ни ! България , традициите и , рода БЪЛГАРСКИ СА СВЕЩЕННИ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи