Собянин обяви край на мобилизацията в Москва

Собянин обяви край на мобилизацията в Москва

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че мобилизацията в руската столица приключили. По думите му мобилизационните пунктове ще бъдат затворени в 14:00 ч. днес.

"Призовките, изпратени в процеса на мобилизация до жилища и предприятия, ще престанат да бъдат валидни", заяви градоначалникът.

И допълни, че всички мобилизационни задачи "са изпълнени изцяло".

През последните дни медиите съобщават за многобройни хайки в Москва в близост до метростанциите, както и за полицейски набези в общежития и хотели - там на мъже в наборна възраст са били раздавани принудителни призовки. Московската служба за военна регистрация и постъпване на служба официално отрича това.

На 14 октомври руският президент Владимир Путин заяви, че мобилизационните мерки ще бъдат приключени в рамките на две седмици.


Източник: OFFNews.bg

 

 

Коментари

 • стига с тия тоталитарни мобилизации, бе.

  17 Окт 2022 10:49ч.

  нато ще ви пази небето и границите. и ресурсите и газта също. почвайте да режете ръждивите ракети и да скачате по площадите за демокрация. и макдоналдс, и кокакола ще си имате пак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мони и Домчил

  17 Окт 2022 11:01ч.

  НАКООООЙМУТРЯБВАТОВААААА ... ИСКАМСВОЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯСВЕЕЕТЛИНААААААААААААААА УО УО УО О О ОООООО

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 2 млн.

  17 Окт 2022 13:12ч.

  Квалифицирани избягали, за да може Шойгу да рапортува на др. Путкин, че мобилизирал 200 000. Бахти и пропадналата държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи