Служебният външен министър и американският пратеник Джеймс Рубин обсъдиха "зловредното чуждестранно влияние"

Служебният външен министър и американският пратеник Джеймс Рубин обсъдиха "зловредното чуждестранно влияние"

Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна в Министерството на външните работи (МВнР) със специалния пратеник и координатор на Центъра за глобално взаимодействие на Държавния департамент на САЩ Джеймс Рубин, съобщиха от министерството на сайта си. Във фокуса на дискусията бяха нарастващите предизвикателства, пред които са изправени демократичните общества, вследствие на зловредното чуждестранно влияние и враждебните дезинформационни кампании, целящи да подкопаят устоите на демократичния свят и основания на правила международен ред, посочват от ведомството. 

По време на срещата бе подчертана съществената роля и значение на засиленото сътрудничество и ангажираността на широк кръг от заинтересовани институции и лица – правителство, гражданско общество, медии, експерти – в борбата с дезинформацията и заплахите в информационното пространство. Също така бе потвърдена и необходимостта от колективни действия, съсредоточени върху изграждането на устойчивост и укрепването на способностите за противодействие на хибридните заплахи.

В рамките на срещата бяха обсъдени още актуални въпроси от двустранния дневен ред на българо-американските отношения, с акцент върху засиленото сътрудничество в областта на енергийната сигурност и диверсификацията, както и активното партньорството в сферата на сигурността и отбраната. Присъединяването на България към Програмата на САЩ за безвизови пътувания, подписването на двустранна Спогодба за социална сигурност и членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие бяха откроени като високо приоритетни за българската страна.

През май от Държавния департамент съобщиха, че координаторът на Центъра за глобално взаимодействие на Държавния департамент на САЩ Джеймс Рубин ще посети Братислава (Словакия), София (България) и Брюксел (Белгия) в периода 28 май – 3 юни. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Демек

    02 Юни 2023 15:51ч.

    са обсъждали себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, айде сега

    02 Юни 2023 15:55ч.

    Айде сега да не се обиждаме. Хората просто искат да кажат, че добротворното и полезно външно влияние не се осъжда. А те са добри хорица. Няма как да се крият зли замисли зад тези искрени усмивки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пилат Понтийски

    02 Юни 2023 16:01ч.

    Амбасадата в лицето на американският пратеник Джеймс Рубин,предупреди и реститутници и седесарници да избягват да си подават носовете навън. За да не украсят набързо в суматохата кестените по Царя и по Раковска, а даже и по Леге !!! Защото за евро-атлантическата кауза си заслужава, а е и чест да умреш, или се лъжа добави гаулайтера ????? !!! Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава и таборът ви отива към небето за АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самов

    02 Юни 2023 16:56ч.

    Зловредното чуждестрснно влияние идва изключително от държавата на злото, защото там електромагнитните влияния са най-големи, там се е родило тялото за сатаната, който разбунва целия свят, за да се яви скоро като спасител, имитирайки Христод и да излъже и подчини всички. Затова са напъните на всички знайни и незнайну негови слуги, като се почне от бил гейтс, та до сегашния амер. посланик в София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Детска песничка

    02 Юни 2023 17:08ч.

    Зайченцето бяло, цял ден си играло, в близката горичка със една сърничка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "пратеник"

    02 Юни 2023 15:55ч.

    амбреаж

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Системата от правила за международен ред

    02 Юни 2023 15:55ч.

    в която правило №1 гласи: правилата не важат за хегемона, на хегемона всичко е позволено, Е НЕПРИЕМЛИВА за древни и горди народи като българския.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    02 Юни 2023 15:57ч.

    Да се прави Майдан не е зловредно деяние. Как укрия стана дермократична? Ами след Майдана в 2014 г. Ние малце изоставаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    02 Юни 2023 15:57ч.

    този защо не се спъне в някоя турба пясък, като шефа си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    02 Юни 2023 16:16ч.

    Точно в Деня на Ботев, американците яко са ни подхванали, дори се явяват съорганизатори на митинга срещу президента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зловредното чуждестранно влияние

    02 Юни 2023 16:29ч.

    говори за "актуални въпроси от двустранния дневен ред на българо-американските отношения, с акцент върху засиленото сътрудничество в областта на енергийната сигурност и диверсификацията, както и активното партньорството в сферата на сигурността и отбраната". Без коментар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    02 Юни 2023 16:30ч.

    Като му прочетох фамилията (Кондомов) и се сетих за един виц (всяка прилика е неволна или случайна): Змията, мокра цялата отива да се оплаква на лъва: - Слона оноди мечката! -А ти защо си дошла!? -Защото ме използваха като презерватив!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма империя в историята на човечеството,

    02 Юни 2023 16:33ч.

    с която българите да са се захванале, и тя да не се е разсипала тотално и завинаги. Българите сме системен импероцид. На краварите малко им остава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Или обратното:

    02 Юни 2023 16:51ч.

    Все се лепим за разпадащи се империи и губещи страни, благодарение на нашия късоглед и продажен "елит".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон Сираков

    02 Юни 2023 16:43ч.

    Но продължава да има глупави наивници, които се хващат на въдицата, че "величеството" Румен Радев е проруски президент...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    02 Юни 2023 16:49ч.

    Тази среща ми напомня за рапорт от времето на соца:"Рапорт даден"/бълг. министър/, и отговорът"Рапорт приет"/Рубин/. ;) Навярно големият, бял брат има забележки, но от страна на министъра е получил обещание, че всичко ще бъде "поправено" в кратки срокове(има политическа воля). ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ако има редовно правителство, …

    02 Юни 2023 16:55ч.

    няма да има нужда дори да се рапортува - всичко ще се изпълнява буква по буква, че и задници ще се лижат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е агресор

    02 Юни 2023 17:00ч.

    Представител на агресора сащ нахлу в България, за да паразитира и да налага своето зловредно чуждестранно влияние! Българското общество незабавно трябва да изгони всеки представител на агресора сащ от България и да прекратим дипломацията завинаги със сащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бльок!

    02 Юни 2023 17:16ч.

    Язък за хубавата манджичка, отиде в жертва на ползотворното двустранно, равнопоставено и в интерес на двете страни сътрудничество!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сближаване ли и как станахме най-бързо умиращия народ в света по данни на ООН?!

    02 Юни 2023 17:48ч.

    Защо има невиждана бедност в България на тази РАЙСКА земя с какви ли не природни богатства, защо умират по 247 деца до 1-годишна възраст в България, като от над 20 години кадър на Америка за България заема най-висшите постове в НЗОК - виж CV на Ж.Начева. Какво искат сега да живеем в мизерия, да умират децата ни, да умират родителите им от липса на адекватно здравеопазване и ние да ги харесваме и да им се радваме, как да стане бе?! Или "харесването" става срещу заплащане. НЕ НИ НАСИЛВАЙТЕ насила да ви харесваме, след като за 30 години държавата от топ 30 на развитите държави изпадна в държава от Третия свят. Имаме над 2 милиона българи под прага на бедността. Позор за цензуриона!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шубето е голям страх!

    02 Юни 2023 17:53ч.

    Западняците имат дезинформационните агенции, радиостанции, телевизии (по няколко за всяка отделна държава) интернетни-те монополисти на общо 50 държави срещу Русия. А Русия има само 2 агенции, които излъчват за света - RT и "Спутник". А целият Запад го тресе шубето от тези две агенции. Защо така? Комай отговорът е ясен: лъжецът винаги го е страх от истината!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чуждестранно влияние?

    02 Юни 2023 18:32ч.

    САЩ не са чужди. Те са свои за България, но българите не са свои за САЩ и затова все още още дъвчат визите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гергана

    02 Юни 2023 19:12ч.

    Играем си на тука има,тука нема. Идиоти," по цял ден седим и се чудим как да се информираме грешно и против евроатлантиците". Алоооо, по цял ден ни обливате с благодатната свещена евроатлантическа правота, както едно време с комунистическа, трудно ще се вържем на глупостите ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марионетни субекти на Пентагона

    02 Юни 2023 19:19ч.

    Вън за америк.окупатори от БГ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Загрижен гражданин

    02 Юни 2023 19:27ч.

    Точно тези, които най-много разпространяват зловредна информация и дезинформация, тези ли зловредни елементи, са дошли да ни дават акъл??? И как може да даваш нещо, което го нямаш ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    02 Юни 2023 19:28ч.

    Информационното кълбо, в което американските медии обвиват всеки свой слушател е толкова здраво и плътно, че за зрителите не е лесно да надникнат извън него. Но ако го направят, попадат в средата на "враждебните дезинформационни кампании", където лъжите се провалят и определението "враждебни дезинформационни" се преобръща. Изглежда това се случва все по-често, щом високопоставени чиновници са разтревожени. Фактът, че идват точно в България, показва, че сме пример за неуспеха на големите лъжи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    02 Юни 2023 19:29ч.

    нали всичкото зло идва от тях защо българия ги приема изобщо тези убиици не са добре дошли в родината ми те ще ми приказват за лъжи и мошеничества нали те са ги измислили

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И кои сте вие

    02 Юни 2023 19:34ч.

    Да ми кажете кое езловредно влияние,бе ,нищожества! Ай сиктир!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    02 Юни 2023 19:44ч.

    Верни кучета ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "предизвикателства пред демократичното общество"

    02 Юни 2023 20:12ч.

    Защо ли си мисля, че едно общество е демократично, когато всички са сити, не мръзнат в студа заради спряно парно, имат пари да си купя книги, билети за концерт, театър или кино, подновяват си поне от време на време дрехите и обувките в гардероба, децата им да могат да учат там, за където имат умствени възможности и талант, а не според финансовите възможности на родителите им. Та спрямо тези критерии България е недемократична страна и върви към пълното й отсъствие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В този ред на мисли САЩ изобщо дори не са държава

    02 Юни 2023 22:42ч.

    Може би те се опитват да принизят всички страни до своето собствено ниво на деградация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    02 Юни 2023 22:42ч.

    "Партньорство в сферата на сигурността и отбраната!" Да не би да са взели решение за разполагане на българска военна база в америка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи