След молебен с патриарх Вартоломей, Зеленски се прибра от Турция с командирите от "Азов"

След молебен с патриарх Вартоломей, Зеленски се прибра от Турция с командирите от "Азов"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украинският президент Володимир Зеленски се прибра в Киев след посещение в Турция, като изненадващо на борда на самолета се оказаха петима командири от полка "Азов". Те бяха сред последните защитници на Мариупол и след като се предадоха на руската армия в края на обсадата на завода "Азовстал" бяха прехвърлени в Турция, която да не напускат.

По-рано украинският президент присъства и на възпоменателен молебен на жертвите на войната в Украйна. Молебенът, провел се в храма "Свети Георги" в Истанбул, с личното присъствие на Вселенския патриарх Вартоломей. Зеленски му е благодарил за духовната поддръжка на Украйна и украинските и молитвите за мир за всички наши земи.

Това е и краят на обиколката на украинската делегация, започнала от България и преминала още през Чехия и Словакия в търсене на конкретни ангажименти в подкрепа бъдещо членство на Украйна в НАТО. Темата ще бъде обсъждана от лидерите на страните от алианса във Вилнюс на 11-12 юли.

Турският президент Реждеп Тейип Ердоган каза след срещата си със Зеленски, че Украйна заслужава да бъде в НАТО. Преди това в София, Прага и Братислава той чу обещания за членство, но след като приключи войната.

В събота Ердоган каза, че притиска Русия да приеме удължаване на сделаката за зърнени коридори в Черно море с поне 3 месеца след изтичането ѝ на 17 юли и че през август очаква Владимир Путин в Турция, за да го убеди за много по-продължително действие - поне за 2 години - на споразумението, за което посредничи и ООН.

Източници: Дневник, news.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Сатанистки триумф

    08 Юли 2023 21:00ч.

    Банален факт е че т.н. "Вселенски патриарх" е щатен служител на ЦРУ. Сега освен това той се демонстрира и като САТАНИСТ , приемайки евреина и масов убиец Зеленски в православен храм. Предател на Православието, предател на вярата - трижди АНАТЕМА ! АНАТЕМА !! АНАТЕМА !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мерзост запустения

    09 Юли 2023 0:42ч.

    Затова, когато видите мерзостта, която <докарва> запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира), тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по ирония на съдбата

    09 Юли 2023 1:04ч.

    Украинската Православна Църква е ЗАБРАНЕНА в Украйна, и под декрета за забраната стои подписа на този подмазвач, Zеленски! По време на Великденската литургия тази година препълнената им главна катедрала беше подложена на артилерийски обстрел от украинската армия, след като отхвърлиха предложеното от руснаците временно примирие само за празмика! Наистина си заслужава анатемосването този безродник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анатема , фашисти !

    08 Юли 2023 21:07ч.

    https://www.facebook.com/ronina.ro1/posts/pfbid06Sac9J8DUbAcLQAcrnZkxPdkE7qpg5YGQ49KkrFEcETPR68m2saS14geesgc3fnwl

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя платен от рашистите клоун атанас стефанов не е свещеник и няма нищо общо с БПЦ

    09 Юли 2023 1:07ч.

    Путинофилите трябва да си организират следващото фрик-шоу като маскарад. Можете да се пробвате около колата на американския посланик. С маски на симонян, захарова и скабеева и преоблечени в бели раса на Ку-Клукс-Клан, със запалени факли, напомнящи на американските неоколониалисти за расизма. Щото рашистите днес са аналогични НЕОЛОКОЛОНИСТИ, които провеждат геноцид над украинската нация. Можете също така да добавите към шоуто няколко преоблечени като гейове, танцуващи бални танци с по-възрастни и по-млади Мизулини ( https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%B7%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0,_%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0 ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да добавите към шоуто няколко преоблечени като гейове,

    09 Юли 2023 10:27ч.

    Не е по-просто да дойдете - цялата хомодружинка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    08 Юли 2023 21:14ч.

    Руският геншаб пусна поредно видео на свръхпрецизно ликвидиране на украински войници. https://t.me/boris_rozhin/91608

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 59-та бригада на ВСУ технически щурмува окопите на противника край Маринка

    09 Юли 2023 1:14ч.

    Орките отидоха на концерт при Кобзон. >>> https://t.me/Bayraktar_News_UA/43284

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    08 Юли 2023 21:17ч.

    Ами след като “солнце наше” Путин пусна тези бандити да си ходят в Турция , уж под стража, какво друго можеше да се очаква?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    08 Юли 2023 21:19ч.

    Ориенталският шмекер си помисли, че може да шантажира Путин безкрай! Чакаме с нетърпение отговора на Кремъл! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Плашипутарника

    09 Юли 2023 2:07ч.

    Никой не го отразява. Др. Моди 2 г. Не иска да го види, нищо, че оня балък му продава нефт на половин цена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    08 Юли 2023 21:27ч.

    Вартолоемей създадае разкола в украинската църква

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    08 Юли 2023 21:32ч.

    Странна е тази обсесия на Клоуна да се появява в православни храмове, но досега не е посещавал например джамия или синагога. Защо Вартоломей не е избрал за молебена друга църква, а '' Св. Георги''? Каква е сделката с Ердоган, че 5-ма от командирите на ''Азов'' се завръщат в 404?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Появява се навсякъде, за разлика

    09 Юли 2023 2:08ч.

    От плашипутарника, който не смее да излезе от бункера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    08 Юли 2023 21:57ч.

    Снимката е изключителна находка! Изображенията на двамата снимани, говорят много. п.с. Фотографът е добър ловец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Посещението

    08 Юли 2023 22:46ч.

    Извади наяве много неща. Нещо като тайният запис от сбирката на ПП. Видяха се хората, които се опитват да манипулират обществото, тяхната роля, и техните координирани тайни действия. Всеки плюе Путин, и нарича тези които не го мразят русофили, мурзилки и т.н. , но не проумява че днешните "лидери" са все деца, отгледани в добри условия, благодарение на предишния комунистически съветски строй. За Путин лошо, за внуците на ДС и политбюро, само добро. Не ви се връзват тези драги, правилно ви нарекоха транс-демократи. С лица назаем. Не сте демократи, набийте си го в главите. Родовата памет се пренася, генетичните данни също. Слава на Бога, че всичко се разкри толкова бързо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2023 23:45ч.

    с-350 не спи, нито МиГ-29

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • турците винаги са били проститутките

    08 Юли 2023 23:57ч.

    На ислямският свят . Пример от историята на ВСВ . Турците до последно подържаха режима на Хитлер и вредяха на Руснаците подръчквани от англосаксите . После като видяха че Сталин и народите на СССР сами ще се справят със хитлеристка германия ,преминаха на страната на СССР И сега е пак така ,Русия им помогна със хора и оборудване , когато ги удари земетресението . А още по назад във времето ,специалнбите служби на Русия предупредиха Ердоган за подготвеният от САЩ преврат срещу него . Тук важи поговорката Храни куче да те лае .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    09 Юли 2023 0:33ч.

    Добре дошли в новата реалност. Еврей нацист прави молебен с православен патриарх(агент на ЦРУ) за гибелта на най-голямата православна държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mdaaa

    09 Юли 2023 0:42ч.

    На Русия и трябва железен лидер като Сталин, с тоя мекушав Путин има да ги подритват сума ти време. Какво още чака Путин някой знае ли, вместо да действа като Сащ като терорист с 2-те атомни бомби върху цивилното население, срина Мосул с бомби барабар с цивилните, сринаха София център с 4-5000 убити цивилни през ВСВ, сринаха Дрезден Берлин, директно върху цивилното население, а приятелчето Израел има тактика 1 минута преди атака минава самолет и пуска листовки да предупреди цивилните че ще бомби и после казват "ние ги предупредихме," примери безчет. Крайно време е Русия да смени тактиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Турчинът си е турчин и Западът си е Запад (но силно ислямизиран като култура на безчестието)

    09 Юли 2023 0:45ч.

    Неразширяване на НАТО, Мински споразумения, тристранна договореност Русия-Турция-Украйна за нацистките командири…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • yyyyy

    09 Юли 2023 0:47ч.

    Кой пък го зачита тоя идиот с килимявката, събрали се двамата най-мразени в православния свят подчовека и ако всички минем само да ги наплюем сигурно ще се удавят. Анатема!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коджачоджук

    09 Юли 2023 0:55ч.

    Вартоломей е прякор.. Иначе по кимлик / ЛК/ е Ферди Чанак... Няма как да е иначе понеже патриката требва да е турски гражданин, с турско име, служил в турската армия.. Ферди е получил звание ер чавуш в некъв щаб..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия спасява православието

    09 Юли 2023 0:57ч.

    Когато Гърция и Балканите падаме под турско робство за столетия напред именно израстването на Русия спасява православието, за което сме и вечно задължени. Можеше да приеме католицизма какато направи Полша по това време и сега са по-католици от запада, но не се поддаде на уговорките и тръгна в правия път, а сега евреина Зе заедно с тоя гнусен старчок с расото унищожава православието в Украйна, най-голямото престъпление което в момента върши зеления престъпник, заедно с това чучело в расо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • axa

    09 Юли 2023 1:01ч.

    Ердо си мисли че ще седи на два стола да се прегръща с мизерника Зеля и да се мазни на Путин, ама знаеме какво се случва и накрая на земята, защо е пуснал азовските фашисти след като има уговорка да не излизат от Турция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коджачоджук

    09 Юли 2023 1:15ч.

    Босфорският пилафчия седи на два три четири стола от столетия .. и му се получава.. След 1908 осъзнават, че македонският въпрос е български въпрос - поканват сърби в Македония .. В Епир Тесалия канят румънци срещу гърци.. В Анадола канят италианци, в Измир, стари римляни ,срещу гърци и арменци По Североизтока пращат кюрди срещу арменци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шум от скъсана рубашка ли

    09 Юли 2023 2:05ч.

    Чувам ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    09 Юли 2023 1:06ч.

    Румънците и те искат "парче" от православната баница и се опитват да придърпат църквата в Молдова към себе си. Даже днес се е появило съобщение в тоя дух. Така това Фенерско магаре подпали чергата и подготвя разкола в Православието. Нашите пак ще мълчат. И още нещо - време е да си оправим границата с Турция. Да я подготвим за нашествие. Султана не прави случайно ходове.Не е далеч времето, когато ще се наложи да браним част от територията си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    09 Юли 2023 2:19ч.

    няма да има среща путин ердоган последният я проигра с игричките си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще има

    09 Юли 2023 11:18ч.

    Със Свети Петър хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президент Зеленски вече пристигна в Лвов заедно с командирите от "Азов"

    09 Юли 2023 2:53ч.

    https://t.me/Bayraktar_News_UA/43311

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След молебена Святослав Паламар и Денис Прокопенко направиха кратко изявление на пл. "Свобода"

    09 Юли 2023 3:21ч.

    ( https://t.me/chernobaw/6665?single ),( https://t.me/chernobaw/6664?single )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лвов, пл. "Свобода" - молебен за Украйна, победата, за справедлив мир, за възстановяване на териториалната цялост на Украйна

    09 Юли 2023 3:55ч.

    https://t.me/V_Zelenskiy_official/6911

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ви припомням ли за кого бяха разменени командирите на "Азов" и какво означава това

    09 Юли 2023 3:08ч.

    Командирите на 'Азов' бяха разменени от Путин за кръстника му Виктор Медведчук, този, който беше подготвян да бъде назначена марионетка на Кремъл като президент на Украйна, когато кремльовците бяха ппланирали да превземат Киев за 3 дни:) Тази размяна означава, че за Путин кумът, макар и крадец, и негодник, е много по-важен от живота на руските войници, дори и офицери в плен. А какво беше условието? Беше договорено азовците да останат в Турция до края на войната, но те не се съгласиха войната да е безкрайна и се завръщат да се включат отново в защитата на Родината и възстановяване на Украйна в суверенните й граници. Ердоган е за възстановяване на мира, колкото е възможно по-бързо и възстановяване на Украйна в суверенни граници. Той каза на Зеленски, да гледа в посоката на правото на татарския кримски народ. Това е и едно подсешане към Путин за историческата истина, че в Крим правото е на страната на татрския народ! И ако Турция реши да търси историческта справедливост, както путьо се опитва, но фалшифицирайки историческите факти, няма да има къде да се скрие. Именно това са причините Ердоган да наруши споразумението за размяна. И неслучайно Ердоган накрая заяви, че очаква Путин след един месец да се срещне "очи в очи" с Путин, за да му го обясни ЛИЧНО. От Кремъл отговориха, че планират такава среща през август.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Великолепна идея

    09 Юли 2023 3:24ч.

    https://t.me/rusaki_200/4711

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българия

    09 Юли 2023 6:09ч.

    Създателят към ..... - С какво искаш да платя дългът на човеците към теб? С най-скъпото ти! Той не знае кое е най скъпото на Създателят, но Създателят се съгласява с договорът. Невинното първородно е най скъпото, и Създателят го дава на Погубителят. Така Адът е отменен за всяка душа простила прегрешенията - дългът - който е гняв и отмъщение. Ако отмениш огънят за другите, си свободен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Знамението е страховито

    09 Юли 2023 10:38ч.

    Даниил 9:27, Матей 24:15, 2 Солуняни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи