След България Джон Малкович ще играе и в Тимишоара

След България Джон Малкович ще играе и в Тимишоара

Холивудската звезда Джон Малкович ще играе на сцена в Тимишоара. Това съобщи кметът на румънския град Доминик Фриц в интервю за Прима ТВ. 

Изявата на американския актьор ще бъде в рамките на програмата на Тимишоара за Европейска столица на културата. Точната дата още не е известна, но най-вероятно това ще се случи през лятото на 2023 г.

Румъния не е непозната на Джон Малкович. През 2021 г. на актьора беше поверена ролята на известния румънски симфоничен диригент Серджу Челибидаке във филма “Жълта вратовръзка”. Много от сцените в кинолентата са снимани в Румъния. 

Както БТА вече съобщи, на 16, 17 и 18 февруари Джон Малкович излиза на сцената на Народния театър. За първи път световноизвестният американски актьор ще играе на българска сцена. Той ще се изяви заедно с една от най-популярните литовски актриси - Ингеборга Дапкунайте, в спектакъла "В самотата на памуковите полета" от режисьора Тимофей Кулябин.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • хронична жълта вратовръзка

    29 Яну 2023 15:19ч.

    13 дена преди 100 годишнината от пожара на Народния театър, БТА ни съобщава за следващата дестинация на Джон Малкович, който още не се е явил на сцената в София, но вече е в плана на Тимишоара. Пред това да се случи обаче, Джон Малкович си остава в ролята му, изпреварила само с няколко дена обявяването на името на кораната, а именно на папата близнак John Paul III в сериала на Пауло Сорентино "Новият папа" 2020, чиито маркетингов директор в сериала се казваше София. Има нещо дълбоко символично, че Малкович ще гастролира в София именно сега, на 6-я, 7-я и 8-я ден от деня на пожара, тръгнал от едно газениче и завесата на "Многострадална Геновева" от 1923. Между другото дебюта на Малкович на софийска сцена ще съвпадне с времето на 9-я ден от излъчването на финалния 9-и епизод на сериала преди 3 години, в който София подава оставка като маркетингов директор на Ватикана, а папата на Малкович абдикира, след което е посетен отново от София. Междувременно бившият папа, временно закърпил ваканцията на трона умира, а поредният ще трябва да отглежда извънбрачното дете на жената на гарда на швейцарската си стража. Някои от тези събития вече са сбъднати, така че едва ли ще чакаме Тимишоара да се вживява дълго в ролята си на новата културна столица на Европа. От друга страна бас държа, че много от билетната опашка на Народния театър вече не различават памуково поле от Памуккале, най-вече, благодарение на близоста си до жълтите павета и културата на министрите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охохох

    29 Яну 2023 16:07ч.

    Абе нали снобеещия офис планктон трябва някъде да си дава парите. На театър, а после на ресторантчето на шеф Скакалцов за порция фритирани хрупкави хлебарки върху канапе от задушени червеи с буратина от мравчени задни бутчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джон Многович

    29 Яну 2023 16:36ч.

    Малко пишете за Малкович. Малко е по веднъж на ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    29 Яну 2023 16:54ч.

    Ако ще да играе на майчината си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    29 Яну 2023 17:28ч.

    Малкович, Малкович, Малкович, Малкович... https://www.youtube.com/watch?v=Q6Fuxkinhug

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи