Слави Трифонов се оплете в обяснения и нападки за недекларираното си имущество

Слави Трифонов се оплете в обяснения и нападки за недекларираното си имущество

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов за първи път публично коментира казуса с имуществената си декларация, която за втора поредна година не подава до Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), въпреки че е задължен по закон.

Обясненията му във Фейсбук звучат, меко казано, неубедително. Не е ясно и кой издържа неговата телевизия 7/8, която от години гълта по няколко милиона на месец. В редица публикации през годините е сочено, че Трифонов укрива данъци още от времето когато получаваше баснословни суми от бТВ.

Ето и неговото обяснение за неподадената декларация, публикувано в профила му във Фейсбук:

От различни страни чувам въпроси, преминаващи в крясъци: “Декларацията, Слави, защо не си подал имуществена декларация, нали си лидер на партия, която получава партийна субсидия, да видим ние какви пари имаш”.

Сега ще обясня за декларацията, само ми дайте една минутка преди това да ви кажа за субсидията.

Понеже смятам, че моралът е над закона, “Има такъв народ” по закон трябва да получава субсидия от 8 лева на получен глас, т.е. откакто “Има такъв народ” е активна политическа партия, тя е трябвало да получи

4 229 032 лева от вашите пари под формата на субсидия. Защото такъв е законът.

Обаче, по морал, беше проведен референдум, на който вие ясно се изразихте, че субсидията трябва да е 1 лев. И затова ние сме върнали

3 755 528 лева от вашите пари в държавния бюджет. Защото така е морално.

И забележете, нито една друга партия не е постъпила така. Нито “Продължаваме промяната”, нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС, нито “Демократична България”, нито “Възраждане”. Нито една друга партия не е решила, че моралът е над закона, че вие сте се произнесли какъв трябва да е размерът на субсидията и че е морално да върнат вашите пари в бюджета. Не виждам това да е голям скандал в медиите. Даже направо не виждам медиите да го отразяват това. Но така решили - така направили.

Между другото, благодарение на разкритията на моя екип как години наред партиите са получавали десетки милиони левове повече за субсидии, отколкото им се полага по закон, над 14 милиона от вашите пари бяха върнати обратно в бюджета. А ако не бяха нашите разкрития от 2019г., със сигурност партиите щяха да откраднат още десетки милиони левове от парите ви. И да си трайкат, както са си трайкали години наред.

И пак между другото, блюстители на върховенството на закона като партия ДСБ, която е част от “Демократична България”,

не изпълни закона да върне надвзетите от нея 47 000 лв. субсидии, че се наложи НАП да им ги вземе насила. С лихви.

И това не виждам да е голям скандал в медиите. Даже направо не видях въобще да го отразят.

И сега интересният въпрос – колко пари има Слави?

Има контролни органи в държавата, които знаят отговора на този въпрос. И така е редно. Направени са ми много проверки и цялата информация е в ръцете на контролните органи, които са длъжни да съблюдават изпълнението на закона. При всичките проверки не е открито нищо незаконно и нищо нередно. Аз съм платил глоба затова, че не съм подал декларация, т.е. с неподаването на декларация съм провокирал контролните органи да извършат проверки, с което да установят нарушил ли съм закона.

Не съм!

В начина, по който съм спечелил парите, които имам, не съм нарушил никакъв закон, платил съм си данъците и само ще отбележа, че всичко това се е случило пред очите ви, защото се е случило по телевизията.

Бих могъл да съм нелюбезен и да ви попитам дали вярвате, че Асен Василев, Бойко Борисов, Корнелия Нинова имат толкова пари, колкото са написали в декларациите си? Но ще оставя този въпрос да си го задавате вие. Или пък да си го задават контролните органи, които не съм чул да са направили проверка на изброените по-горе лица. Т.е. този, който трябва да знае какви пари имам и какво имущество имам, и най-вече - нарушил ли съм закона, този, който трябва да знае - знае. За останалите тази информация би била просто сеир и задоволяване на жълто любопитство. Това мисля аз за морала и закона.

 

 

 

Коментари

  • Стоил Малевски

    18 Авг 2022 11:07ч.

    Това е все едно да караш с 300 и да платиш глоба и след това да кажеш, че не си нарушил закона, защото си платил глобата. Абсолютен селяндур е Слави

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    18 Авг 2022 11:22ч.

    Слави е най-почтения българин и аз винаги ще гласувам за него. Надявам се на направят коалиция с Бареков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    18 Авг 2022 11:27ч.

    Каквото и да ни говори Славчо, каквито и словестни каламбури да прави, у мен остава горчивото усещане, че действията му в интерес на ОПГ ГЕРБ и ДПС не са били безплатни и затова има причина да не декларира доходите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    18 Авг 2022 11:32ч.

    Да разбиеш отвътре коалицията и то не един път с неясни и смешни мотиви не струва малко пари, за която услуга фактура никой няма да ти издаде, а ще ти даде пари да си платиш глобата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КУКУ,

    18 Авг 2022 23:36ч.

    остави за коалицията да преживява оная, която я е монтирала, Нейно Превъзходителство Мустафа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • vitory

    18 Авг 2022 11:29ч.

    То затова Шакира е заплашена да отиде в затвора. Какъв морал има този прост човек ?? Негово е шоуто с най-долните цинизми и неморални дебилни шеги. Най-редовно се подиграваше с Бога и вярата, сега седнал да разтяга локуми за морала. Този е бъкан с милиони, източника на които не се знае, затова е цялата дандания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обикновен български гражданин

    18 Авг 2022 11:30ч.

    Трифонов, току-що загуби моя глас на изборите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карбовски

    18 Авг 2022 11:40ч.

    Същия като Баце. Взел се е за Господ и не смята, че трябва да спазва законите като останали граждани. Уж щеше да чегърта нещо, ама дори и не опита. Взе министерствата, които разпределят най много пари и в крайна сметка лъсна защо въобще влезе в политиката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    18 Авг 2022 11:45ч.

    Бойко управляваше джипката без да си закопчава с предпазния колан, а този решил да не подава декларация, която се изисква по закон. Нагло демонстрират, че законите не важат за тях. То и си е така, де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Намерете разликите между Слави и Бойко

    18 Авг 2022 11:54ч.

    Нагъл, нагъл, нагъл селяндур! Аз не намирам никаква разлика, освен в ръста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    18 Авг 2022 12:12ч.

    Бойко не може да пее. Всъщност той и Слави не може. Друго тогава, Бойко е по-дебел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    18 Авг 2022 12:06ч.

    Като не си нарушил закона, защо са те глобили, циркаджия ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слави

    18 Авг 2022 12:20ч.

    Аз лично смятам, че обстоятелството, че Слави Трифонов не е подал декларация, не е толкова важно и с това негово действие не е навредил на интересите на българския народ, по-важното е, че именно Слави Трифонов дръпна шалтера на вредното коалиционно правителство, което не работеше в интерес на българския народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    18 Авг 2022 13:25ч.

    Подкрепям. А ако ИТН наистина са върнали 3 755 528 лева от субсидията в държавния бюджет, направо ми се издигат в очите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слави Трифонов се оплете

    18 Авг 2022 12:24ч.

    Честно казано не виждам Слави да се е оплел. Мислите му са много правилно подредени. Неподаването на декларация НЕ Е престъпление, затова се наказва с глоба. Познавам много собственици на фирми, които не подават декларации. Плащат си глобите, но това за тях е по-малкото зло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който трябва

    19 Авг 2022 10:22ч.

    Много интересни познати имаш. Я си дай адрезчето да те провериме малко, така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слави Трифонов се оплете

    18 Авг 2022 12:24ч.

    Ако подадеш декларация финансовото ти състояние става обществено достояние с всички призтичащи от това рискове - досаждане, изнудване, рекет и по-тежки проблеми. Не ми е любимец, но го разбирам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Бабата

    18 Авг 2022 16:07ч.

    Или трябваше да подаде като всички останали - половинчата информация, предимно дарения... Интересно, защо не разследват ректора с 37 имота в Софето... или Шехерезада за къщата и апартаментите на родителите й...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слави Трифонов се оплете

    18 Авг 2022 12:26ч.

    В деня, когато законността ще замести морала, а демокрацията - съвестта, когато правата (в юридически смисъл) заместят задълженията, няма повече да има нито морал, нито съвест, нито задължения. И това ще е спокойното, комфортното и демократичното царство на легалиста мръсник..... Това ще е демократично варварство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Играта

    18 Авг 2022 12:27ч.

    Славе, батка, седай да пишеш мемоари! Зае.и тази телевизия и тази политика, не са за теб! Хем никой няма да те тормози да му пишеш декларации, които се изискват по закон. Кво кат си платил глоба, в досието ти пише, че си закононарушител и аре нема нужда да ми говориш за морал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    18 Авг 2022 13:20ч.

    Дачков, къде му е оплетеното, бе Дачков? А?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До 12'20! Не не работеше бившето

    18 Авг 2022 13:39ч.

    правителство за народа, А НЕ РАБОТЕШЕ зА ДПС! Изобщо недоумение и продажни простаци като теб, Славчо,и крадливия Борисов, нямате място в политиката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно като бял ден е че Слави е новия скрит фюрер наред с Волен Сидеров, който вече се оля И младата му жена се чуди как да му бие шута, без да я напднат мъймунските ръдикали на Атака,

    18 Авг 2022 14:39ч.

    докато при Слави трика на ГРУто е друг - той е нещо като българският Зеленски но с обратен знак, с тайна задача да служи на Кремъл, да разгражда държавността в България, така както Ленин надриска държавността в Русия и след тва пребиха царя с цялото му семейство и скриха труповете. Помнете, има ли руснаци накооло, значи тровят и крият труповете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генерал-Майор от Танковите войски на Вермахтат . Фридрих Мелентин, в своите късни мемоари, писани след разпляването на СССР,

    18 Авг 2022 14:51ч.

    Разкрива истината за погрома на руснаците в летото на 41ва година, и показва техните вечни слаби страни като войници, а именно, че те постоянно гледат как да усмъртят политкомисара и командира си, виждайки в тях главната угроза за собствения си живот. На Мелентин дължим чудесната Балканска кампания на Вермахтат и погромът на червената армия в Курската битва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    18 Авг 2022 16:16ч.

    Цитат от wiki: "Битката при Курск извършва коренен прелом в хода на войната на Източния фронт и съществено влияе върху хода на Втората световна война. След нея стратегическата инициатива окончателно преминава в ръцете на съветското командване"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виви

    18 Авг 2022 16:44ч.

    Колкото по-дълго, заплетено и злобничко, толкова по-подозрително и накуцващо. Време е да се сложи оръжието, да се проветри мозъчето и да се премине към релакс на диванчето в съпровод на подходяща чалга и веещи с палмови листа балеринки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    18 Авг 2022 16:53ч.

    Кирето не смята че е нарушил конституцията и законите, като е подал декларация с невярно съдържание. Този пък не си подава имуществена декларация в нарушения на закона. Ама иначе и двамата много “морални”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванка

    18 Авг 2022 22:12ч.

    Не разбрах къде се оплете ама нейсе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективно погледнато

    18 Авг 2022 22:18ч.

    Сллави е едно много тъпо парче. Ама много тъпо ии изключително ограничено. За такива като него, могат да гласуват само още по-тъпи същества. Същото се отнася до Кирето, Боцито, Ицето, Корнелия... имената им са легион. Нищо читаво в българската политика няма да се появи докато пасиансът се нарежда от Козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Оплетено" може да изглежда за човек

    18 Авг 2022 23:35ч.

    с патологично понижена концентрация на вниманието. Трябва да разбереш смисъла на две поредни изречения...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Офффффф

    19 Авг 2022 0:04ч.

    Нема такава държава !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дон Трифонезе

    19 Авг 2022 9:13ч.

    Чак да струва милиони на месец издръжката на 7/8... Слави сам е казвал че е около 4-500 хиляди на месец, а и продуктът не изглежда като за повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Оплетено"... Платих си глоба, за да не огласявам имуществото си,

    19 Авг 2022 9:59ч.

    което след съотв проверки се оказа законно. Много "уплетено".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи