Слави Трифонов: Румен Радев няма нищо общо с референдума ни за президентска република

Слави Трифонов: Румен Радев няма нищо общо с референдума ни за президентска република

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентската република е най-висшата форма на това да има мажоритарен избор, каза на пресконференция Слави Трифонов. Преди няколко дни от "Има такъв народ" внесе уведомление в парламента за провеждането на референдум относно свикването на Велико Народно събрание и промяна на държавното ни устройство от парламентарна република към президентска.

Слави Трифонов бе категоричен, че не е разговарял с президента Румен Радев относно тази идея и заяви, че това е отдавнашна идея на „Има такъв народ“ и държавният глава няма нищо общо с нея.

„Ние го подкрепихме на последните избори, но не бяхме само ние – имаше и други политически партии. Нашата подкрепа беше като политическа формация и като граждани. Не съм водил никакви подобни разговори с него, които касаят идеята за референдум“, отново изтъкна Трифонов.

"Има такъв народ" представиха и данните от проучване, по тяхна поръчка и направено от германската социологическа агенция "Ипсос", което подкрепя идеята за президентска република. 

Едва около 26% са удовлетворени от демокрацията в България, сериозно е и недоверието към държавните институции – 87% не вярват на Народното събрание, 2/3 не вярват в МС и прокуратурата. Високо кредит на доверие има към президента Румен Радев, сочат още данните от проучването. 

Слави Трифонов бе категоричен, че "Има такъв народ" няма да се коалират с никого на предстоящите избори през април. На въпрос какви резултати очаква, той заяви, че предпочита професионалистите да отговорят на този въпрос.


Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    26 Яну 2023 15:43ч.

    Слуга на шоршо си беше, такъв си и остана! Румбата и той като теб, стока за продан ? плювналийф беше класи над румбата Зеленски радеф !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    26 Яну 2023 18:29ч.

    Сякаш задачата на Слави е да направи така, че думата "референдум" да се изпразни от съдържание. Дори да не е това целта му, това е резултата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дойдоха времената на партийните каузи

    26 Яну 2023 16:24ч.

    Правилно са усетили, че им трябва партийна кауза, за да оцелеят. Но пак искат нещо от народа, а няма перспективи да дадат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    26 Яну 2023 17:27ч.

    Смея се на глас...Да отива тоя чалгар и да си гледа шоуто,здравето и каквото иска.М@@@@ стара, тия срама нямат.33 години е Христова възраст.И се доказа, че българин не е в състояние да управлява. Общи лафове, прах в очите, крадене,далавери( те са стотици за 33г.).Не случайно 2те най големи далавери са от българи-оная жена Ружа каква беше забравих търсена от сатанистите дори,и тия НЕКСО. То е ужас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    26 Яну 2023 18:28ч.

    Преди да правят нови референдуми, да обяснят защо престояха в управлението на държавата половин година, без да поставят като условие за участието си във властта изпълнението на поне едно от решенията на предишните референдуми? Нали твърдяха, че само за това са в политиката и за нищо друго? А се чу, че последния месец тихомълком са си взели субсидията в пълен размер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи