Слави Трифонов: Кирил Петков е като Дъмбълдор - събирал добрите сили. Абе, вие нормални ли сте!?

Слави Трифонов: Кирил Петков е като Дъмбълдор - събирал добрите сили. Абе, вие нормални ли сте!?

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Слави Трифонов сравни политическата среда в България с български вариант на Хари Потър. Във фейсбук той остро нападна Кирил Петков и "Продължаваме промяната" заради изявленията, че събират добрите сили. Нарича го "инфантилен и объркан човек, който смята всички останали за инфантилни като него".

Ето цялата публикация на Трифонов във фейсбук:

Кога човек разделя хората само на добри и лоши? Разбира се, в детството. Когато порастваш, с изненада научаваш, че и добрите хора правят лоши неща и лошите хора правят добри неща, и за съжаление не е толкова просто.

 После порастваш още повече и разбираш, че всъщност крайностите са доста примитивна работа и истински добрите и истински лошите са само в приказките, като Хари Потър.

Така че какъв е възрастен мъж, който съвсем сериозно говори за събирането на добрите сили? Най-вероятно инфантилен и объркан човек, който смята всички останали за инфантилни като него.

От няколко дни наблюдавам по всички телевизии Кирил Петков като един български Дъмбълдор как обяснява вдъхновено, че за предстоящите избори събира добрите сили, ама съвсем сериозно. Точно това говори.

Как “Продължаваме промяната” събират добрите сили. Тоест, всички, които не са с тях са лошите сили. Дъмбълдор срещу Волдемор.

2023 година, България - политическата среда вече се превърна в някакъв български вариант на Хари Потър. И тук естествено ми е да изкрещя: Абе, вие нормални ли сте, бе?

Обаче не знам на кого да го изкрещя. На тия дето ги говорят тези глупости или на тези, които им вярват. За това най-добре да си замълча, защото в крайна сметка, съгласете се, че всеки от нас има представа за добро и лошо, така че всеки сам ще прецени какъв се чувства.

От добрите сили или от лошите сили. Това й е хубавото на българската приказна демокрация, че в крайна сметка всеки сам решава.

P.s. Само искам да отбележа, че в последния филм за Дъмбълдор, той се оказа ЛГБТ. Аз, разбира се, съм европеец и отчитам правото на всеки магьосник да определи сам сексуалната си ориентация.

 

 

 

 

 

Коментари

  • Киртак Киро Кирташки&Кокорчо Просташки

    29 Яну 2023 15:33ч.

    Абе я отиди първо и завърши Харвардо па тогава ела да спориме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • адохастос

    29 Яну 2023 15:44ч.

    Точно по същия начин мислят и повечето от вярващите християни (защото има и не-вярващи, т. нар. неверници). Точно по същия начин мислят и във висшето ръководство на Русия, например. Маша Захарова говори за сатанисти, разбираш ли! Точно по същия начин мислят и старшите ни партньори от... айде засега да се огранича с Германия. Какво означава "правилната страна на историята", а, Славчо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаходахос

    29 Яну 2023 23:11ч.

    Това изобщо не важи за вярващите християни, сравняването им с Кирил и Асен е повече от нелепо. Не намесвайте християнството в тази глупост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Говорилни

    29 Яну 2023 15:45ч.

    Които не могат да направят нищо полезно за Държавата. Слави и той е в тази група. Правят се на умни, а действията им на 5-годишно дете, попаднало в лапите на педофил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са нормални. Англосаксите никога няма да допуснат нормални, докато сме тяхна колония

    29 Яну 2023 16:20ч.

    Англосаксите вече не са способни да изсмукват поробените народи по друг начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ElCondor

    29 Яну 2023 18:19ч.

    Прав си, Славчо, прав си. Само ти се чудя защо, аджеба тръгна да правиш коалиция с този Простокиро. Не го ли разбра какъв "въздух под налягане" е, когато ти гостува в шоуто?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    29 Яну 2023 18:59ч.

    "...И тук естествено ми е да изкрещя: Абе, вие нормални ли сте, бе?..." Ми що не крещя, докато бяхте коалиция в парламента! Нали нямаше да има скрито-покрито, като влезете в парламента, пък после: "Тогава бяхме коалиционни партньори и не вървеше да се избиваме едни други пред хората.", рече Тошко Йорданов?!?!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коалиционни партньори заедно

    29 Яну 2023 19:38ч.

    облагодетелствани за сметка на хората и така докато едните заграбят повече от лакомия и бият шута на другите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи