Скандал във Франция - министър обвини Бензема във връзки с Ал Кайда, призова за разследване

Скандал във Франция - министър обвини Бензема във връзки с Ал Кайда, призова за разследване

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дерманан обвини публично звездата на националния отбор Карим Бензема в сътрудничество с терористи и призова за разследване срещу футболиста на Ал Итихад.

След като Бензема публично застана на страната на палестинците в настоящата война с Израел, Дерманан каза по телевизията:

„Затворихме повече от 1100 мюсюлмански центрове в страната, но сега публично се обръщам към г-н Карим Бензема, който поддържа контакти с известни лица и както всички знаем, с „Мюсюлмански братя“.

"Мюсюлмански братя" е най-старата и най-голямата ислямска политическа организация в световен мащаб. Основана е през 1928 г. от Хасан ал-Банна в Египет след сгромолясването на Османската империя. Лозунгът му е „Ислямът е решението“.

Статутът на организацията е полулегален почти навсякъде, но въпреки това тя е една от най-влиятелните политически сили в арабския свят. Имат регионални клонове из цял свят. Финансира се от доброволния членски внос, богати привърженици на движението и редица фирми, които са под контрол на „Мюсюлманско братство“. Въпреки че официално са против насилието и се занимават с благотворителност, често са обвинявани в терористични действия.

Независимо в коя държава се намира клонът на движението, се спазва строга йерархия по отношение както на управлението, така и на членовете. Всеки член трябва да олицетворява най-чистите морални ценности на вярата – милосърдие, състрадание, страх от Аллах, набожност и справедливост.

Засега Бензема не е коментирал изявленията на министъра. Не за първи път обаче той е обвиняван във връзка с терористи. По-рано миналия месец той честити националния празник на Саудитска Арабия, но беше решил да се облече в традиционни местни дрехи, а френският политик Жордан Бардела заяви, че прилича на джихадист и дори намекна дали Бензема не поддържа ислямистката идеология.

Играчът отдавна носи типичната за джихадистите дълга засечена брада, а повод за съмненията е и мюсюлманската му вяра, тъй като след спечелването на Златната топка той бе наречен "велик нападател терорист" от друг политик - Ерик Земур. 

Според близки до Бензема той не желае повече да се връща в родината си Франция, тъй като е обиден от намеците на политиците. 

Източник: "Труд"

 

 

 

Коментари

  • милосърдие, състрадание, страх от Аллах, набожност и справедливост

    18 Окт 2023 18:27ч.

    И кое е лошото на тези ценности, които изповядва Бензема ? Аз, като православен християнин, не виждам проблем с вероюто на Бензема ! Обратно - такива арогантни, атеистични, напористи кариеристи като Дерманан /спряган за възможен наследник на Макрон !/ ме отвращават. Във Франция има поне 6-7 милиона мюсюлмани, подобен подход срещу вярата на хората е неработещ. Да бяха мислили по времето на Митеран, когато отвориха "портите" на 5-та Република. Сега е късно за религиозни войни. Мирното съжителство на религиите няма алтернатива. Не виждам с какво Бензема им пречи на върхушката около Макрон ? Впрочем "Мюсюлмански братя" са релиогиозни фундаменталисти, но това не е ИДИЛ или друга джихадистка групировка. Братята признават Държавата и се борят за нейното съществуване. Просто искат държавата да е с теократическо управление, както например е в Иран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    18 Окт 2023 18:37ч.

    Прочети малко повече и не пиши глупости, че се излагаш. Изкара ги бели и невинни пухкави зайчета, а всъщност са безмилостни вълци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • типичен булгаристански тъпак

    18 Окт 2023 21:22ч.

    Веднага обявява за "глупости", това което не схваща с овчия си мозък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За мен е неприемлива всяка една религиозна организация,

    18 Окт 2023 21:44ч.

    която има отношение към жените, подобно на ислямските. Не възприемам техните традиции дъщерите на Ева да бъдат забулени, забрадени или почти изцяло скрити - младостта и красотата трябва да са окъпани в светлина и радост. Отвращавам се от, в повечето случаи уж забранено, многоженство, докато религията им проповядва преданост към семейството и съпругата. Изобщо цялостното поставяне на жената на втори план като средство за раждане и в зависимост от мъжа е отвратително. Жалко, че Франция, на чиято територия се роди мисълта(перифразирам) - за културата на едно общество може да се съди по отношението към жените - допусна такова присъствие на хора с нехристиански ценности. Търсили са само изгодата, но всяка изгода има последствия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проблемът на Франция е специфичен

    18 Окт 2023 22:40ч.

    От една страна - колониалното наследство и обвързаността с Магреба /Алжир е бил не просто колония, а ДЕПАРТАМЕНТИ ОТ ФРАНЦИЯ ! Алжир е бил отвъдморска Франция/ , от друга страна Франция е лаическа държава. Религията е тотално отделена от Държавата, просто е низвергната. Например Френската Католическа църква като църква /не като културно наследство, някои имоти/ е напълно отлъчена от Френската Държава. Издържа се само от Ватикана ! Франция от над 200 години /от Революцията/ има силна антиклерикална традиция. Бласфемата /богохулството/ е вечно на мода и дори е защитено от Закона ! Всичко това е създало едно подавляващо атеистично общество , вярващите католици са все по-малко и по малко. Предимно възрастни хора, по последни данни не повече от 40 % от французите. Този духовен "вакуум" се запълва идеално от мюсюлманите, при които исляма и държавотворността са едно цяло ! Мюсюлманите презират френския лаицизъм и го намират за слабост. Те усърдно се молят , спазват ритуалите, дори млади французи от арабски произход, родени във Франция и никога не живели в ислямския свят /като родителите си имигранти/ - вместо да се приобщават към лаицизма, търсят корените си ! Обявяват се за ревностни мюсюлмани, почват да спазват правилата и ритуалите. Вълната от мигранти мюсюлмани във Франция е дошла през 80-те години при Митеран. Социалист - либераст ! Той е отворил "портите" и сега е твърде късно тези хора да се гонят.Да, от някои от тях Френската държава има полза - работят. Работят в сфери, където няма "наплив" от желаещи. Но също така има хиляди лекари, специалисти...Последните френски управления , от Саркози насам, водят все по-строга политика на ограничение на имигрантите /каквото и да говорят официално/. Но това просто задържа положението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи