Скандал в "Промяната": Структура видя измяна в решение на Петков и Василев

Скандал в "Промяната": Структура видя измяна в решение на Петков и Василев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Пореден скандал заради листите разтресе "Продължаваме промяната". Едно от знаковите лица на партията - Александър Дунчев, обяви във Фейсбук с гневен пост, че структурата в София - област, не приема водачът при тях да е от "Демократична България".

Ето какво написа Дунчев във Фейсбук:

"Атанас Русев разбуни духовете и повдигна въпроси за изборите, които се надявах да сметем под масата, за да вървим напред без много шум. Но е прав. Има решение на ИС на ПП водачът за София област да бъде вече от ДБ. Fair enough. Но за съжаление това решение и начинът, по който е взето, бе възприет от екипа на ПП в София област като измяна, с която не могат да продължат поради загуба на доверие. И се наложи да избирам: екипът или решението на ИС. Не беше трудно... Вие кое бихте избрали?"

От поста му обаче не става ясно дали напуска партията. Потърсен от "24 часа", Дунчев не отговори на мобилния си телефон. 

 


На миналите избори Дунчев бе водач на листата на ПП в София - област.

Дунчев бе начело на Изпълнителна агенция по горите по време на първия служебен кабинет на Стефан Янев през 2021 г. Докато заема поста само за четири месеца спомага за разкриването на най-болните проблеми с опазването на българските гори и дивеч, предприема редица мерки за повишаване на прозрачността и публичното участие при контрола в горите.

Очакванията бяха Дунчев да заеме същия пост и по време на управлението на кабинета на Кирил Петков, но тогава Министерството на земеделието и горите бе дадено на БСП. А Дунчев поведе битка срещу кадруването на социалистите в сектора.

Цитирания от него в поста Атанас Русев пък е известен със своята дейност за опазване на природата и член на сдружението „Да запазим „Корал“. През 2008 г. Русев взима на концесия плаж „Корал“ и оттогава е активист в борбата с незаконното застрояване на българските плажове. В тази битка той е съмишленик с Кирил Петков и баща му Петко Петков.

Това е пореден скандал в "Промяната" заради листите. Преди десетина дни партията напусна друго знаково лице - бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов, който не е съгласен, че водач в Плевен ще е отцепникът от ИТН и бивш спортен министър Радостин Василев.

След като подписаха да се явят съвместно на изборите, "Продължаваме промяната" и "Демократична България" си разделиха първите места в листите в съотношение 3:1. Решението за това е било потвърдено от Изпълнителния съвет на ПП преди ден.

Запознати обаче разкриха, че и в ДБ има напрежение със структурите, които не приемали водачът при тях да е от партията на Кирил Петков и Асен Василев.


Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Христо

    17 Фев 2023 21:09ч.

    е и? трябва да сме съпричастни към гей-драмите на софийските педерасти от ПП ли?....не мисла

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    17 Фев 2023 21:33ч.

    Взимайте пуканките, шоуто започва .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Босилсковски

    17 Фев 2023 23:43ч.

    Един файтон хора да не могат да се разпределят по листите е направо смешно. Чакам обявяването на дуели за по-предна позиция, че както е тръгнало, май и водачите няма да попаднат в парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    18 Фев 2023 8:17ч.

    Ами то това се знае от първия момент. Тези са съвършено неконвертируеми на свободния пазар и затова се бутат в НС за кинти без работа. Некадърна сган!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи