Скандал! Непълнолетно ромско момче е снимано в гей секс сцени в първия български ЛГБТ филм. Къде са институциите?

Скандал! Непълнолетно ромско момче е снимано в гей секс сцени в първия български ЛГБТ филм. Къде са институциите?

Кадър от филма "Любен". Актьорът Божидар Асенов (вдясно) е сниман преди да навърши 17 години
 

Непълнолетно момче от ромски произход е снимано в гей секс сцени в първия български ЛГБТ филм “Любен”. Това показа проверка на “Гласове”. Освен моралната страна на въпроса, който би трябвало да заинтригува българските институции за закрила на детето и прокуратурата, филмът е сниман и в нарушение на Закона за филмовата индустрия и Наредбата за участие на деца във филмови продукции. Филмът е открита хомосексуална пропаганда и бе широко рекламиран от всички големи телевизии, национални медии и сайтовете, издържани от "Америка за България".

 

 

Широко рекламиран в медиите като “първият български ЛГБТ филм”, премиерата на “Любен” бе на “София прайд филм фест”. Филмът е забранен за лица под 18-годишна възраст, тъй като в него има секс сцени между гейове. Както се оказва обаче, момчето, което изпълнява една от главните роли в тази гей история, е участвало във филма, без да има навършени 18 години. Това е изискване, произтичащо от Наредбата за реда за участие на деца във филмови продукции и на Закона за филмовата индустрия у нас. Тоест в самото начало на този филм е нарушение на закона.

 

 

Актьорът Божидар Асенов, който играе ромското момче от родопското село, където се развива гей историята, е роден през 2004 година. Първият ден на снимките, както се вижда от профила във Фейсбук на режисьора Венци Костов, е 25 май 2021 г.

 

 

Според източници на “Гласове” младият Божидар Асенов по това време не е имал дори навършени 17 години, тъй като е роден на 1 юли 2004 г. Това означава, че самото му участие във филма подлежи на регламентацията на Наредбата за реда за участие на деца във филмови продукции и Закона за филмовата индустрия.

 

 

В чл. 2 на тази Наредба ясно е казано, че участието на деца във филмови продукции се осъществява при спазване на следните принципи: “1. зачитане и уважение на личността на детето; 2. осигуряване по най-добър начин на интересите на детето; 3. насърчаване на творческите заложби и потребности на детето; 4. забрана за въвличане на деца в дейности, неблагоприятни за тяхното физическо, психическо, нравствено и образователно развитие; 5. закрила на детето от произволна или незаконна намеса в неговия личен живот и закрила от незаконно посегателство срещу неговата чест и репутация”.

Член 3 ясно казва, че “Наредбата се прилага по отношение на всички случай на участие на деца при производството на филми на основание трудов или граждански договор, при спазване на изискванията на трудовото законодателство за работата на лицата, ненавършили 18 години”.

 

 

 

 

Чл. 31а от Закона за филмовата индустрия гласи: “Участието на лица, ненавършили 18 години, във филмови продукции на територията на Република България се осъществява съгласно действащото законодателство и по ред, определен с наредба на Министерския съвет”. Тази наредба цитирахме по-горе.

 

Въпросът е спазени ли са всички тези законови изисквания при заснемането на филма? И ако са спазени, означава ли това, че участието на непълнолетно ромско момче в гей секс сцени в ЛГБТ филм не противоречи на чл. 14 от тази наредба, която забранява изрично “при организиране на филмови продукции дете да участва в сцени, които съобразно възрастта на детето и степента му на физическо и емоционално развитие, биха довели до действителна или вероятна вреда за здравето, живота, развитието или достойнството на детето, или биха могли да имат вредно въздействие върху неговото психично здраве и развитие”?

Филмът "Любен" беше широко рекламиран в медиите. В БНР той бе представен като "специален филм", в който "освен плеядата от звездни актьори, които участват в него, историята, която е представена чрез филма също е много стойностна. Филмът е дело на младия режисьор Венци Костов, който живее и твори в Мадрид, Испания. "Любен" имаше премиера в Гуадалахара, а отскоро вече се прожектира в Мадрид". Гости в ефира на Радио София от Мадрид бяха режисьорът Венци Костов и актьорът Божидар Асенов, изпълнител на една от главните роли в лентата.

 

 

Според “Площад “Славейков” “сюжетът на филма разказва за любовта между българско и ромско момче в планинско село, сковано от предразсъдъци, но “въпреки различията и конфликтите около тях, Виктор и Любен намират убежище един в друг”.

 

 

Филмът явно е яхнал вълната на ЛГБТ модата и новата джендър “нормалност”, унищожаваща всички природни и културни човешки граници и табута, която залива филмовите фестивали на Запад, носи номинации и награди за все по-потресаващи и от естетическа, и от морална гледна точка филми. Казваме "явно", защото като погледнем обобщените данни от киносалоните у нас, цитирани от БТА, през миналия уикенд филмът Любен" за лятната връзка между две момчета е гледан от 413 зрители и има 3826 лева приходи!

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Институциите

    28 Юни 2024 13:12ч.

    Институциите са про100туции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демократа с Тротинетката

    28 Юни 2024 14:01ч.

    Не ги знам институциите, но на прожекцията на филма ще са Манол Пейков, Иво Мирчев и Фърчащата Козила. Специален репортер на прожекцията Поли Паунова. А, Посланника от посолството ще е вип гост. Те затова няма институции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гейко

    28 Юни 2024 14:04ч.

    Нашата любов е над закона! Ние, божествените създания ще ви научим как да живеете , как да работите и какви тротинетки да карате по нашите улици!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 28 Юни 2024 13:12ч. Институциите са про100туции.

    28 Юни 2024 14:16ч.

    Къде са институциите в Сливен, Видин, Ямбол, Кюстендил, Самоков, Дупница и из махалите в цяла България, в които 14-15 годишни индо-българки раждат от 14-15 годишните си съпрузи и т.н.? Аааа, да институциите в лицето на няколко дами от ЛГБТ-елита са ангажирани да отнемат сина на етническа българка, защото се лекувала с хомеопатия и билки, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соросоид-джендър

    29 Юни 2024 23:18ч.

    А знаете ли, неуважаеми копейкаджии, че съпредседателката на германското Възбуждане е гейка. Да, същата, с която Костя се прегръща. Ама няма проблем! Може да е лесбийка, ама е НАША лесбийка! Нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Соросоид-джендър

    30 Юни 2024 13:58ч.

    На никой не му пука дали е „гейка“ или не. Отхвърлянето на екстремистката ЛГБТ идеология се състои в неприемането на идеята, че сексуалната ориентация е най-важното нещо за един човек и останалите неща нямат значение. Когато съдиш хората по тяхната сексуална ориентация (независимо дали положително или отрицателно), ти подхранваш ЛГБТ идеологията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Три пъти позор

    28 Юни 2024 13:14ч.

    Всеки, гледал и рекламирал филма, е подръжник на педофилията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    28 Юни 2024 15:25ч.

    Никакъв скандал. Евро атлантизъм в действие с всички ценности и пряк път към небитието .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    28 Юни 2024 13:15ч.

    Педерастите са болни хора...трябва да се отстранят от обществото и да се лекуват..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    30 Юни 2024 22:31ч.

    Точно така д-р Менгеле !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    28 Юни 2024 13:17ч.

    ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТАЯ ЯЗВА " АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ"? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ИЗРИТАМЕ ВРЕДНИТЕ НПО-та ? Вредни и опасни за християнските и национални ценности, вредни за свободния дух на българина. Като проказа никнат , като тумори разсейки... скалпел трябва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гейко

    28 Юни 2024 14:13ч.

    Всеки цент от АзаБ ни доближава до светлото бъдеще! Нирвана и марихуана за всеки! Веганска кола без захар е новата амброзия на боговете и те ще я споделят с вас, вече и в супозитории-безплатно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кои са тия българи, които вземат пари от НПО-тата

    28 Юни 2024 14:16ч.

    Първо, кои са тия българи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шмайзер

    28 Юни 2024 13:18ч.

    Шмайзери трябват, ама са с отпаднала необходимост...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опааа!

    28 Юни 2024 13:18ч.

    Сега е моментът гейроммомчето да каже, че са го принуждавали!!!!!! Изкараха душите на сума ти читави хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ООО на Алеь Сорос затова останаха да работят в Източна Европа

    28 Юни 2024 15:45ч.

    За да предлагат достатъчно пари на ромските деца за да си траят и да не изнудват "творците"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е ли ясно

    28 Юни 2024 13:19ч.

    На тези в институциите им плащат заплатите, бонусите, почивките "обученията", тиим билдингите /секс почивки с колеги/ и др. подобни от еврогейските и атлантико-гейските фондации, точно за да си затварят очите за такива случаи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    28 Юни 2024 13:24ч.

    Казах ли ви, че всичките тея боклуци да педофили?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    28 Юни 2024 13:39ч.

    Просто, ОТВРАТ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОСТОВА

    28 Юни 2024 13:40ч.

    Случка от преди броени дни. Ресторант във Варна. Приятен, хубав. Отивам на мястото с двете нули. Влизам в общото помещение с мивките и огледалата. И пред едната мивка...мъж. Ми най- обикновен мъж. Брадат. Татуиран. Хубав даже. Оообаче. С РОЗОВ маникюр. Малко се шашкам, но нищо не казвам. Усмихвам се: "Вероятно сте объркал вратата. Съседната е Вашата". Поглежда ме. Продължава да се мие. Усмихва се. Не. Бил на правилното място, защото...се ЧУВСТВАЛ жена. Аха. Чувствал се значи. Ми то и аз се чувствам като Мария Калас, ма пея като гарван пушач с двойна пневмония. Нищо, че не пуша. Излизам, питам за управител, обяснявам. Онзи- нищо не можело да се направи. Щели да си навлекат ядове с правозащитници. !? Викам- а ако ония татуирания изнасили някоя жена вътре? Прекалено много съм се "филмирала". Мда. Живот. Пък вие за някакъв филм тука се чудите. Обаче мъж с розов маникюр до сега не бях видяла. Е, и това видях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато го видя в чужбина, ми е все тая

    28 Юни 2024 14:20ч.

    Когато го видя у нас, се ужасявам. Наистина ли този мъж с розов лак пикае седнал? ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • самолета

    28 Юни 2024 14:38ч.

    Костолакова, актуализира ли авиоинженерната си подготовка, че да го вдигам и да те почвам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АзКоято.

    29 Юни 2024 14:29ч.

    Кажете кой е ресторанта, за да не стъпим повече там. Аз на ваше място бих извикала полиция и ще кажа че се е разголил пред мен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Препоръка

    28 Юни 2024 13:55ч.

    Садете ги и за сексуална експлоатация на представител на малцинствена група...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧИЧО ВИЧО

    29 Юни 2024 23:22ч.

    Къде да ги сАдят бе, драги. Ама много сте неграмотни копейките!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    28 Юни 2024 13:57ч.

    Не са проблем самите ЛГБТ филми а огромното им ПРЕЕКСПОНИРАНЕ от "розовите фашисти". Иначе се сещам за един филм на Алмодовар, където скъсаха от еб..не самия мъжкар Антонио Бандерас.... :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "намират убежище един в друг"

    28 Юни 2024 14:07ч.

    Къде е това убежище?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • E kak kъде?

    28 Юни 2024 14:57ч.

    На село, в задния двор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    28 Юни 2024 14:19ч.

    Какви закони търсите при ЛГБТ.....или както там му викат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде са институциите?

    28 Юни 2024 14:23ч.

    Ха ха ха! Институции има в държавите. В териториите има само. послушни изпълнители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами щом счетоводителат Главоков се кани да представи интересите ни пред НАТО

    28 Юни 2024 16:07ч.

    щом имаме оборудване в наличност - закупено, ЗАПЛАТЕНО, доставено и складирано у нас за да сменим дефектния парогенератор на АЕЦ "Козлодуй", но си даряваме реакторите на U-crane, и ще оставим нашата АЕЦ в такова състояние, за да изпълним някакъв "интернационален дълг"?? (https://obektivno.bg/ima-defekt-v-parogeneratora-na-6-i-blok-na-aecz-kozloduj-mozhe-da-se-zameni-s-tozi-na-belene-no-go-davame-na-ukrajna/) КАКВИ са тези хора, които управляват България вече 35 години? (https://obektivno.bg/ministri-sa-promenili-konczesiyata-za-zlato-v-chelopech-v-polza-na-dandi-preshas-a-ne-na-darzhavata-dokumenti/#google_vignette)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ян Бибиян

    28 Юни 2024 14:40ч.

    Циг@нин г€й...върхът на либерализма...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    28 Юни 2024 14:42ч.

    По-голяма гнусотия не можа ли да измисли сценаристчето ? За затвора сте, но при 35 годишна анархия нямак ка да се случи!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама скивате ли?

    28 Юни 2024 15:02ч.

    Всички чекбоксчета на модерната извратения са чекнати - пе***си - чек, един от малцинствата - чек, непълнолетен - чек. По почти всички правила на извратените клишета е правена тая помия. Трябваше само единия да е с много наднормено тегло за пълно модерно щастие. Ама гледам също, че това не се радва на особен зрителски интерес тук - ако числата в последното изречение са верни, билетчето излиза към 9 кинта. Не помня кога последно съм гледал филм за 9 лева, ама е било преди къде 20-тина години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а творецът (някакъв Венци ли беше?)

    28 Юни 2024 16:27ч.

    кой знае на кого си е продал душата за грантове и фин. помощ за да направи "удар" и грабне WEF-аджийски Оскар... И какъв имидж на България изгражда с тези пасторални родопски сцени? Обзалагам се, че е израснал в чужбина, Венци де... А може и да не е; а както режисьора Ники Илиев да е формиран в тукашно елитно езиково училище, който си харесва произношението на френски с огромна радост снима себе си във филмите си.... или пък като онази страхотна нашенска млада актриса Мария Бакалова, която Тръмп се закани да съди за неправдиво представяне характера на дъщеря му Иванка, която "покори" Холивуд снимайки сцени, в каквито никоя уважаваща себе си актриса не би участвала... Изтървахме няколко поколения български младежи... Но карай да върви, на червеното славчово Ферари е голям фън...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а творецът...

    28 Юни 2024 19:14ч.

    Колежката ми го показа на картинка. На челото му пише 'мазен феерас' с много големи букви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политкомисар

    28 Юни 2024 15:15ч.

    Тоест лъсва открито това, което разправяме от години, а то е, че целта на тия ЛГБТ движения е да проправят път към легализацията на педофилията, която е масово явление на Запад, а са съжаление е все по-често срещана и у нас без да е санкционирана. Дайте сега права на ЛГБТ "семействата" да осиновяват деца - чудно отношение ще получат. Ама там социалните са странно слепи, защо ли. Търпението на хората се изчерпва, а е много кратък пътят от разкрепостен джендър до бит феерас. Стойте далеч от децата! Да не кажете после, че не сте били предупредени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дельо хайдутин

    28 Юни 2024 15:44ч.

    Какво разбират авторите на филма от родопските села в истинските родопски села педераси и цигани няма те виреят като цирей по паветата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BGB

    28 Юни 2024 16:19ч.

    Пригажда ми само докато четох заглавието. Мамка му каква гадост педерастка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стела

    28 Юни 2024 16:26ч.

    Много секси мангали, няма що. Снимал се, снимал се, все ще се намери кой да му защити правата. Не мисля, че нормален възрастен би гледал филмчето, нито пък деца, възпитавани от нормални хора. Имат си контингент лгбт-аците, а аз възприемам статията като реклама (извинете, разбира се).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това че няма да пожъне успех у нас е ясно

    28 Юни 2024 16:43ч.

    но създателите и не разчитат на нашата публика. Те мечтаят да покорят света като плеядата творци преди тях от епохата на Прехода към Нищото, когато заради някакви международни "отличия" не се свеняха да показват уродливи и направо грозни сцени от няшия живот, по сценарии много често изсмукани от интелигентските им палци, защото в началото 90-те години международните журита награждаваха точно такава Соц-"екзотика"... Майцепродавци. Едни кретени подариха за жълти стотинки Киноцентъра и сега в хамериканското "Бояна-Студио" абсолютно всичко можеш да снимаш. Стига да си платиш... Тотален упадък... Къде са онези актьори и шедьоври от 80-те години???? По 22-23 игрални филма се произвеждаха у нас ГОДИШНО тогава, един от друг по-приятни, поучителни и въобще - качествени...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стела

    28 Юни 2024 17:04ч.

    Гледам Мариус Куркински в съвременните му превъплъщения по Хайтов. Не съм запозната с нищо друго, което да произлиза от нас и да е за нас, дали кинематография или театър. Сигурно бъркам, че не посмявам да гледам друго, но след изгейчената постановка 'талантливият мистър рипли' нямам сили да си губя времето с простотии. Наистина нищо освен Куркински не намирам за нужно да гледам, но се надявам да намеря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Стела

    30 Юни 2024 14:31ч.

    Куркински е гей, а не ЛГБТ идеолог. Има разлика между двете. Първото е група от хора, идентифицирани по сексуална ориентация. Второто е екстремистка идеология, според която сексуалната ориентация е най-важната характеристика на един човек и другите неща нямат никакво значение. Има много ЛГБТ идеолози, които са хетеросексуални, а също така има и много гейове, които не приемат ЛГБТ идеологията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • danacio

    28 Юни 2024 17:14ч.

    Абе този отляво на горната снимка да не е Виктор Николаев? Ролята напълно му подхожда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • TarasBulba

    28 Юни 2024 20:07ч.

    В главните роли - еврокомисарчето и д-р косев. Истински евроаналтици и убедени демократи. Браво, без да съм гледал филма се надявам, че поне десетина пъти са крещели /докато са си пълнели торбите/ - слава украйна и слава херои...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    28 Юни 2024 21:27ч.

    Гнусотия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това комедия на ужаса ли е?

    29 Юни 2024 10:01ч.

    Или поредния български творец се е изходил по въпроса? Егати и комбинацията, циганин-педераст....остава и да е от миризливите!....Блаааа,ще повърна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    29 Юни 2024 14:38ч.

    Малолетни са поругали снощи гробищата и са нанесли щети на около 85 паметни плочи. Това съобщи в официалния си профил във Фейсбук кметът на Нова Загора Галя Захариева. "Те са оставени без всякакъв надзор, поискала съм социалните служби да си свършат работата и те да получат необходимия контрол и грижи", пише още Захариева, видя БТА. , край на цитата, "Петел" от днес

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    29 Юни 2024 14:41ч.

    https://www.facebook.com/100027763894634/videos/1266274564347621/?idorvanity=588811511324253

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Величко

    29 Юни 2024 21:53ч.

    Дааа ... , това , българите са големи цигани !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    30 Юни 2024 9:42ч.

    Институциите са строене пред Посолството в очакване на нови заповеди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи