Сиймур Хърш: Време е Байдън да подготви реч за оттеглянето си

Сиймур Хърш: Време е Байдън да подготви реч за оттеглянето си

Президентът на САЩ Джо Байдън се представи толкова слабо в дебата с бившия американски лидер Доналд Тръмп, че трябва да започне да подготвя реч, в която да обяви, че се оттегля от надпреварата и няма да се кандидатира за втори мандат. Това пише американският журналист и носител на наградата "Пулицър" Сиймур Хърш в своя блог в портала Substack след разговор с неназован политолог, съобщава ТАСС.

"Вашингтонски политолог ми каза днес, че Демократическата партия е изправена пред криза на националната сигурност. По думите му, страната поддържа две разрушителни войни (конфликтите в Украйна и Близкия изток - бел. ТАСС), и се ръководи от президент, който явно не може да се справи със своите отговорности. „Може би е време той да подготви реч за оставка, сравнима с тази, която Линдън Джонсън направи през 1968 г.“, пише Хърш.

36-ият президент на Съединените щати, демократът Линдън Джонсън, се отказа от борбата за преизбиране през март 1968 г. по време на първичните избори на фона на масови протести срещу войната във Виетнам, припомня ТАСС.

"Те са в капан“ - така е описал събеседникът на Хърш тежкото положение на висши служители на Белия дом, които разчитаха Байдън да се справи достатъчно добре в дебата, за да спечели „много необходимата подкрепа“ на дарителите. Основните дарители на Демократическата партия оказват натиск върху кампанията на Байдън да „направи нещо, за да опровергае“ съобщенията, че състоянието на президента се влошава, добавя публицистът.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември. Тръмп вече получи необходимия брой делегатски гласове, за да бъде номиниран за кандидат на републиканците за държавен глава. Борещият се за втори мандат Байдън си осигури подкрепата на достатъчен брой делегати от Демократическата партия.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Оставка ли?

    29 Юни 2024 10:24ч.

    Байдън е американската Корнелия. ..."Не е сега време за смени на лидерите, защото идват избори"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винаги е време -

    29 Юни 2024 10:39ч.

    -косата на склетообразната Смърт е винаги добре наточена. И тя се води от Съдбата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отдалеч

    29 Юни 2024 10:42ч.

    Никой не трябва да се радва ако Байдън се оттегли. Тези, които могат да дойдат вместо него, са истински рептили - Обамица, Нюсъм, и т.н. И категорично биха победили Тръмп, така че тежко ни и горко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    29 Юни 2024 11:25ч.

    Ако можеха да се кандидатират и са сигурни, че ще спечелят, щяха да го направят няколко пъти, а не да се напъхат в безизходна за тях ситуация. Нямат избор - изгориха всички мостове зад себе си. А и си дават сметка, че не са по-различни от бидона. Беше им удобен, ама ... Лошо си направиха сметките ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    29 Юни 2024 13:29ч.

    Имаш предвид сметката, че войната щеше да трае 3 дни, а тя отиде 3 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смешен малоумен центаджия

    29 Юни 2024 15:09ч.

    Заради намесата на НАТО отиде три години ве, тъпунгер недоубит. Уверен бъди, че накрая ще бъдеш убит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Правителствата на Запада се нуждаят от война“ предупреждава Мартин Армстронг „Защото техните дългове вече не са устойчиви“

    29 Юни 2024 11:11ч.

    "West's Governments Need War" Warns Martin Armstrong "Because Their Debts Are No Longer Sustainable" https://www.zerohedge.com/geopolitical/wests-governments-need-war-warns-martin-armstrong-because-their-debts-are-no-longer?utm_source=daily_newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=2709 Interview with Martin Armstrong by Piero Messina for SouthFront

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да благодарят на Тръмп, че се съгласи на дебат 4 месеца ПРЕДИ насрочените президентски избори!

    29 Юни 2024 12:09ч.

    Това е акцентът - всички да благодарят президента Доналд Тръмп, че участва в нечувано РАНЕН дебат с опонента Джо Байдън - за да види народа на САЩ и на света, как някакви "тайни сили" се гаврят с очевидно нездравият 81-годишен мъж, когото мъчат за ... още 5 години да бъде ДЕЕН политически. Жалки индивиди задкулисно си правят ГРОЗНИ сметки за НЕ добруването на цялото човечество!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    29 Юни 2024 12:29ч.

    Тази сутрин водещата по БНТ заяви уверено, че била гледала дебата и не виждала защо демократите ще са в паника след което подаде към следващата да разкаже как стоят наистина нещата. Не е лесна и тяхната, обикновено смяната на президент в САЩ води до смяна на министър-председател и водещи в територията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    29 Юни 2024 13:31ч.

    Откакто каза, че ще бомбардира Москва нещо го разлюбихте Тръмп копейкаджиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смешен уродлив центаджия

    29 Юни 2024 15:10ч.

    Понеже е очевидно, че е по-луд и малоумен даже и от тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без никакво извинение

    29 Юни 2024 14:27ч.

    Така нареченият президент Джо Байдън , е един човек който няма и половин процент самостоятелност . Той не решава нищо ! В това число и за себе си . Котката която живее под терасата ми на улицата е хиляда пъти по-самостоятелна ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може би Байдън е за предпочитане пред Камала Харис,

    29 Юни 2024 14:51ч.

    която няма нито мозък, нито човещина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Камала е същият декор

    29 Юни 2024 15:17ч.

    като Байдън. Това са марионетки. Ма той и Рейгън даже беше. А Клинтън цвете ли беше? Или Обама?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи