Сиймур Хърш: Група страни от ЕС, начело с Полша, тайно призовава Зеленски да спре конфликта

Сиймур Хърш: Група страни от ЕС, начело с Полша, тайно призовава Зеленски да спре конфликта

Група европейски държави, начело с Полша, тайно призовават украинския президент Володимир Зеленски да спре конфликта. Това съобщи американският журналист, носител на наградата "Пулицър", Сиймур Хърш на своя сайт, предаде ТАСС.

"Тази група оглавява Полша (...), тя тайно призовава Зеленски да намери начин за прекратяване на конфликта – дори това да означава оттегляне“, пише Хърш, отбелязвайки, че тази група включва балтийските и източноевропейски страни, в особено Унгария, Латвия, Литва и Естония. Според Хърш, украинският президент не го прави и започва да губи подкрепата на своите съседи.

Както отбелязва Хърш, една от основните причини, поради които европейските страни искат края на конфликта, са "повече от пет милиона украинци", които са били приети от съседните страни. „Регионалната бежанска криза няма да бъде разрешена, докато не бъде постигнато мирно споразумение“, посочва известният американски журналист.

По данни н Върховния комисариат на ООН за бежанците от 24 февруари миналата година до 2 май тази година 20 922 328 души са пристигнали от Украйна в съседни страни. В същото време границата в обратна посока са преминали 12 272 076 души. Русия прие голяма част от бежанците.

По-рано Сиймур Хърш заяви, че според негови източници Украйна е в трудна ситуация и продължителността на конфликта зависи само от това колко сънародници е готов да пожертва Зеленски. Той също така добави, че конфликтът продължава, защото президентът на САЩ Джо Байдън "реши да победи в Украйна".

На 8 февруари американският разследващ журналист обяви в своя статия, позовавайки се на свой източник, че взривните устройства под руските газопроводи "Северен поток" са били поставени през юни 2022 г. под прикритието на ученията Baltops от водолази на ВМС на САЩ с подкрепата на норвежки специалисти. По сведения на Сиймур Хърш президентът Джо Байдън е взел решението за операцията след деветмесечни дискусии със служители на администрацията по националната сигурност. Информацията бе отхвърлена от Белия дом.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • рукола Z

    17 Май 2023 10:46ч.

    И що така тайно, къде са им камбаните? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още са в

    17 Май 2023 10:57ч.

    руските силози.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гедерето

    17 Май 2023 11:04ч.

    А знаете ли защо точно Полша, която иначе формално го дава много курназ? Ако ви съобщят защо медиите на сатанистите упорито премълчават някои крайно неприятни статистики за полското съучастие в нацистки престъпления в настоящата СВО, поне една трета даже от поляците, зяпащи отстрани натоффския произвол на правителството си, може да получат инфаркт на момента. Защото прикриването на факти, с оправдание, че "воюваме срещу рашистите", е нож с две остриета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Знае се защо Полша

    17 Май 2023 11:14ч.

    Убитите в Украйна поляци са хиляди и броенето продължава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    17 Май 2023 11:47ч.

    Защото украинските бежанци вдигнаха престъпността, поляризираха обществото, източиха мазнинките на държавата и могат да са причина за изненада на изборите по-късно тази година в Полша ... и натовското правителство да иде в пенЦийка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: "Не ви се получава...."

    17 Май 2023 12:00ч.

    Полша Е ТОЧНО исторически реваншист, а дебилите на власт там силно желаят да си разширят територията за сметка на УСрайна... Полската шляхта така и не си научи уроците по История и за това, ако продължава в същия дух, за четвърти път ще бъде смачкана. Иначе, в момента явно поляците са на етапа "хем сърби, хем боли", но това е плод единствено на неадекватността и самозабравата им. А ти си поредния глух и сляп доктриниран смотаняк с промит мозък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Полша не е исторически реваншист "

    17 Май 2023 12:09ч.

    Нали? Затова Чърчил я нарече Чакал на Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То Чърчил и България нарече картофена нива

    17 Май 2023 14:06ч.

    Конфликтите основно ги разпалват именно англичните и перфектните им ученици американците. Друите са заблудени и алчни наивници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То Чърчил

    17 Май 2023 16:08ч.

    Откъде да знае, че ще започнем да внасяме картофи отвън? И не само, че не сме картофена нива, но не сме никаква нива. Освен тия, дето са на евроиздръжка и слънчогледите им са като детски юмручета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поляк е професия

    17 Май 2023 16:34ч.

    Чърчил я нарече Хиената на Европа, защото Полша открадна от Чехословакия Тешинската област заедно с Хитлер .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой му вЕрва на този лъжец Хърш - платен проводник на рашистката пропаганда?!

    17 Май 2023 11:25ч.

    Поредната рашистка опорка, че УЖ група страни, начело с Полша искали Зеленски да спре конфликта. Защо ли?! Уж 20 млн. украински бежанци в балтийските страни, Полша и Унгария им тежали. А 12 млн. украински прорашистко настроени бежанци не тежат на Рашата, нали?! Ясно е какво замисля Рашата - да организира и провежда операции, най-вече УЖ граждански протести в прибалтийските държави, Полша и Унгария "под фалшив флаг" УЖ за мирни преговори (т.е. при условията на Рашата и светът да признае незаконно окупираните и анексирани територии за руски). Е, това няма да мине, защото на всеки вече е ясно какво е рашизмът - фашизмът на 21 век! Виждаме и у нас в България същите организирани жалки протести УЖ за мир, ама журналята къде спят и не разследват кой им плаща на теиз прорашистки "миролюбци"? Предишната рашистка опорка беше, че УЖ Полша искала да разпарчадоса и откъсне територия от Украйна. А истината е, че това е цел САМО на Рашата, която цели да прегази Украйна и да продъ;жи към прибалтийските държави, следват Молдова и другите държави от Източна Европа, като се започна от България... със същата брутална тактика на "изпепелената земя" и геноцид! И това ще стане, ако сега в Украйна не се удържи, изтика и постави в усмирителна риза този психопатски рашистки режим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А 12 млн. украински прорашистко настроени бежанци не тежат на Рашата, нали?!

    17 Май 2023 11:30ч.

    Тежат им, със сигурност. Ама тарикат момче не писка, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    17 Май 2023 11:37ч.

    Свършиха балъците, които се връзваха на кремльовския тарикат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бошлаф, ама лаф да става (центим все още)

    17 Май 2023 12:00ч.

    За сметка на туй си захапал здраво Бай Пън-овия бастун, при туй на съвсем гола дърта кука, щот скоро ще ти спрат грантовчетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Кой му вЕрва на този лъжец Хърш"

    17 Май 2023 12:12ч.

    Никой, затова американците са му дали награди: George Polk Award (1969, 1973, 1974, 1981, 2004) Pulitzer Prize (1970) National Book Critics Circle Award (1983) National Magazine Award (2004, 2005)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    17 Май 2023 12:36ч.

    Никога не е късно да станеш за резил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    17 Май 2023 13:07ч.

    до "17 Май 2023 12:12ч."-да си забелязал,че сме в 2023 година? Отдавна Хърш се опитва да осребрява на минала слава. Имаше теория как Бин Ладен е бил пакистански затворник, когато беше убит от американците, имаше теория как "някакви престъпни елементи"(а не РФ) са организирали отравянето на Скрипал и т.н. С тях стана любимецът на КГБ и рубладжииите извън РФ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До онзи с раша-папагалщините

    17 Май 2023 13:10ч.

    Ако главата ти е празна, с папагалстване на елементарни постановки тя/главата ти/, няма да се напълни. Добре е да пускаш нещо в джобчето, но не се напъвай много, че намирисва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _Кой му вЕрва на този лъжец Хърш - платен проводник на рашистката пропаганда?! 17 Май 2023 11:25ч.

    17 Май 2023 14:08ч.

    Всички държави членки на БРИКС и кандидат, вярват на Путин. Можеш да изчислиш, колко е населението им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    17 Май 2023 15:24ч.

    Ей, аре пийте ги тези хапчета бе....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда мда

    17 Май 2023 16:37ч.

    Никога не е късно да станеш за резил в очите на всеки трол на Козяк и Анкара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    17 Май 2023 17:33ч.

    Всеки с различно от русофилистичното мнение веднага бива "заклеймен", като "козяшки трол" "джендър" или "трол на Анкара"......Що си не вземете чемодана и в МаССква, там е толкова "хубаво" а вие се мъчите при джендърите......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разказчето от 17 Май 2023 11:25ч.

    17 Май 2023 18:18ч.

    Не е точно на слуги, а на роби. Вярно е, че се разпространява от господаря, но е за много прости хора. Американското общество в най–добрите си времена и от самото начало е изградено въз основа на антисистемността. Винаги трябва да има някой, който да извади кирливите ризи на този с властта. Това е самовъзпроизвеждащ се и постоянно регулиращ демокрацията принцип. Сиймур Хърш винаги е би антисистемен – на всички бушовци и мушовци в по–новите времена извади каквото трябва на показ, за Виетнам всички знаем, затова и получава държавни отличия. Та същият този човек, въплъщаващ най–здравото в нацията, получава едни кремълски пари? Американците не СЕ продават, те продавт и купуват – най–вече клиенти от shitty hole. Само от нас зависи да не сме територия на клиентелизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    17 Май 2023 19:34ч.

    до "17 Май 2023 14:08ч."-особено много му вярват на Путьо в Южно Африканската република, вече поясниха, че ако Путьо отиде там през август на срещата на Брикс, ще го арестуват заради издадената заповед на съда:-) И да не вземеш да се насереш от яд на ФАКТИТЕ:-) https://www.washingtonexaminer.com/policy/defense-national-security/south-africa-arrest-putin-attends-brics

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    17 Май 2023 11:38ч.

    Не мога да намеря в И-нет никаква статистика относно броя на укр. бежанци в България и какви средства отделя правителството за издръжката им. Някой има ли информация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    17 Май 2023 11:59ч.

    Хич не ти трябва да търсиш, защото ще е изкривена . Отиваш в Бургас и Варна и около тях и виждаш с очите си за какво става дума. Правителството прекрасно се грижи за тях, нямай съмнение. И цялата тази история вече година и половина. Имат фейсбук страница - помощ за украинските бежанци, където могат да се видят много любопитни неща. Основните им въпроси са как да минат метър на макс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    17 Май 2023 12:06ч.

    Добре че има и такива, като Саймън Хърш, които не се стесняват да изкажат истината на глас, но кой ли ги чува в блатото на мащабно промитите мозъци от либерастко-джендърската диктатура...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сорос държи огромно медийно пространство

    17 Май 2023 14:10ч.

    Парите диктуват новините. Как изобщо пробиват такива като Хърш е непонятно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    17 Май 2023 15:00ч.

    Коментар в руската преса по-въпроса и отговорът на Песков: https://www.kp.ru/daily/27504/4764061/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи