Сиймур Хърш: Би било самоубийство да мислим, че Украйна може да спечели тази война

Сиймур Хърш: Би било самоубийство да мислим, че Украйна може да спечели тази война

Надеждите на американската администрация за победа на Украйна в конфликта с Русия са „самоубийствени“. Това мнение изрази вчера в интервю за портала Consortium News американският журналист Сиймур Хърш, който миналата седмица публикува разследване на експлозиите на тръбопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2". Според него заради враждебните действия на САЩ спрямо Русия руският народ се е обединил около президента Владимир Путин.

„Би било самоубийство да мислим, че тази война може да бъде спечелена, че Украйна може да спечели тази война. Има твърде много корупция. Това беше твърде прибързано решение. Трябваше да търсим мир и някакъв вид споразумение“, каза той.

„Трябваше да уверим руските власти, че Украйна няма да бъде член на НАТО. Тя все още не може да стане такава заради корупцията. Бяха направени толкова много грешки. Невъзможно е да се повярва колко тесногръдо беше нашето ръководство. Те решиха просто да се придържат към военния курс", добави американският разследващ журналист.

Сиймур Хърш обяви на 8 февруари в своя статия, цитирайки информиран източник, че взривните устройства под руските газопроводи „Северен поток“ и „Северен поток 2“ са били поставени през юни 2022 г. под прикритието на ученията Baltops от водолази на ВМС на САЩ с подкрепата на норвежки специалисти. По сведения на Хърш решението за провеждане на операцията е взето от президента на САЩ Джо Байдън след деветмесечни дискусии с представители на администрацията, занимаващи се с въпросите на националната сигурност.

Ръководителят на пресслужбата на Съвета за национална сигурност на Белия дом Адриен Уотсън в отговор на запитване на ТАСС нарече изложената от Хърш версия „съвършена лъжа и пълна измислица“.

Сегашната администрация на САЩ при никакви обстоятелства няма да признае участието си в подготовката на саботаж на газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2", смята Сиймур Хърш. В интервюто за портала Consortium News той не изключи публикуването на нови материали за експлозии на газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2". „Може би ще напиша повече за този механизъм“, каза той, но не уточни какво точно може да добави към публикуваното по-рано разследване. Същевременно журналистът посочи, наред с други неща, ролята на Норвегия, Швеция и Дания в историята със "Северен поток". Според него тези страни "тепърва трябва да обяснят" позицията, която са заели, когато очевидно са предполагали, че тече подготовка за саботаж, но са предпочели да си замълчат за това.

Заради враждебните действия на САЩ спрямо Руската федерация руският народ се обедини около президента Владимир Путин, заяви Сиймур Хърш: „Ние дадохме на Путин повод, който обедини руския народ около него. Този ход беше глупав“.

Журналистът отбеляза, че Вашингтон води най-агресивната политика в света. „В момента сме може би най-агресивната страна на планетата“, каза той, имайки предвид политиката на САЩ спрямо Тайван в този контекст.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

  • Мрачно

    18 Фев 2023 10:01ч.

    Целта не е Украйна да спечели войната, а да я загуби възможно най-кърваво. Колкото по-продължително се подхранва това братоубийство, толкова повече приходи за ВПК и по-тежка зависимост на ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забравете за ЕС

    18 Фев 2023 11:47ч.

    Отписан е от всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забравете за ЕС

    18 Фев 2023 21:10ч.

    САЩ, Великобритания и Русия (по тоя въпрос са единодушни) имат абсолютен интерес да затрият ЕС. И успяват. Ама не щото са някакъв невероятен Макиавели, а щото ЕС е идиотски съюз, управляван от дебили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    18 Фев 2023 11:15ч.

    Я, пак цензурата трие коментари. Уважаемия автор да не се правина тъп. Русия не воюва срещу Украйна... а воюва срещи човешката цивилизоция! Русия е проказата на планетата Земя и иска да отрови всички нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сус, бре

    18 Фев 2023 11:19ч.

    На Козяк днес имат почивен ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • затова ли взривихте газопровода бре, терористче?

    18 Фев 2023 11:20ч.

    С какво да ви отрови бе, с природен газ ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Почистващ от вредни гризачи

    18 Фев 2023 12:34ч.

    форсът е една изключително пакостлива и вредна животинка! Точно в този ред на определяне на характеристиките му. Формално погледнато уж го избива на идеология и омраза, но продължавам да съм убеден, че човекът всъщност не се интересува от тях, а има някакви отклонения и се вълнува единствено от това, че може да дразни публиката. Не знам за точното клинично название на това състояние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    18 Фев 2023 13:43ч.

    На тъп с правиш ти и сега ще ти заработя някой и друг ръждив цент . Империалисти са световните терористи от САЩ и ЕС дето взривяват газопроводи и правят цветни революциуи по света за да запазят своят прогнил либерално фашистки модел И да знаеш и да знаеш твоите англ;осаксонски господари пресизвикаха две световни войни а не Русия във тези войни загинаха над 100 милиона хора заради лакомията на англосаксонският свят да притежава природните блага за своите корпорации .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Райничка Цветкова

    18 Фев 2023 14:12ч.

    Абе омръзна ми да ви чета глупостите. САЩ още ли не са ви спуснали нова опорна точка та се налага да си ги измисляте. Смо че в главата ти няма и две молекули мозък та да звучиш по оргинално Дори пет годишно дете няма да се върже на твоите глупотевини. Но нищо пишете си, колкото повече дрънкате небивалици толкова повече лъсва посрания ви задник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    18 Фев 2023 14:29ч.

    "и иска да отрови всички нас" - моля санитарят да провери дали прозорецът на стаята е затворен здраво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новини от Сащ, дето до нас никога няма да достигнат, поради наложеното ни евроатлантическо затъмнение!

    18 Фев 2023 11:30ч.

    Под лозунга „Гневни срещу войната“ (Rage Against War), на 19 февруари в американската столица ще се проведе Първата национална демонстрация срещу войната в Украйна. Организатори са лявата Народна партия и Либертарианската партия – широка коалиция, която решително се противопоставя на идеологията на прокси войната на САЩ до последния украинец.„Сега вървим към ядрен Армагедон и искането ни е „Нито стотинка повече за войната в Украйна“. Главният марш на всички, които жадуват за мир, ще е в столицата Вашингтон“, призовават организаторите.Към момента градове в 10 щата са декларирали готовност да се включат в Първата национална демонстрация: Корвалис (Орегон), Ан Харбър (Мичиган), Санта Круз, Лос Анджелис и Фресно (Калифорния), Милуоки (Уискънсин), Бат (Мейн), Денвър (Колорадо), Сиатъл и Такома (Вашингтон), Минеаполис (Минесота), Хайло (Хавай), Остин (Тексас) и разбира се – Сан Франциско. В много градове проявите вече са започнали. Пълен списък на побратимените за демонстрацията градове и информация за тях може да се намери в сайта на RageAgainstWar (https://rageagainstwar.com/rallies/).Духът и водещите искания на демонстрантите от 19 февруари: Първото искане е „Нито стотинка повече за войната в Украйна“. В него е синтезирана решимостта на различните политически сили за единодействиие. И е насочено към американското правителство, на което, според организаторите, единствено може да се оказва натиск в реалния свят. Второто искане е „Преговаряйте за мир“. То произтича от убедеността, че „САЩ подпалиха войната чрез преврат през 2014 г. срещу демократично избраното правителство и след това през март 2022 г. саботираха мирното споразумение между Русия и Украйна за незабавно прекратяване на огъня и дипломатични преговори за прекратяване на войната.“ По такъв начин демонстрантите обвиняват администрацията на САЩ, че не е страничен наблюдател. Войната в Украйна е война на САЩ, предизвикана от доминираната от неоконсерваторите външна политика. Това е прокси война на САЩ, жестоко и цинично използваща украинците като пушечно месо с цел да „отслаби“ Русия, както признава министърът на отбраната Лойд Остин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    18 Фев 2023 11:59ч.

    На 25-ти февруари ще има и анти-НАТО протест в Лондон: https://twitter.com/No2NatoNo2War

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    18 Фев 2023 12:14ч.

    Всъщност не точно протест, а анти-НАТО конференция: https://www.eventbrite.com/e/no2nato-conference-25-february-london-tickets-505912466807?aff=ebdshpsearchautocomplete

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много съм доволен от Джо Байдън и ОПГ-то, дето го курдиса на власт

    18 Фев 2023 11:49ч.

    Аз да бях, нямаше да мога по-добре да самоубия САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сиймур Хърш: Би било самоубийство да мислим, че Украйна може да спечели тази война

    18 Фев 2023 13:47ч.

    Има добри новини за Сиймур Хърш. До самоубийство няма да се стигне. Украинският народ започна своето възраждане. Такъв народ не може да бъде победен. Особено в случая на тази агресия когато Русия, освен окупация, мечтае за забрана и унищожаване на украинския език ( "няма такъв език“ или „украинският език е концентрирана русофобия“ Михалков ) и унищожеаване на украинската народност ( "няма такъв народ, ние сме един народ" Путин) Не се гаси туй що не гасне

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    18 Фев 2023 14:14ч.

    А иначе хората които подлежат на военен трибуна вече са ясни и те основно са от САЩ ,най голямата терористична държава във света . Един от петимата терористи е Лойд Остин е един от най-лошите и могъщи военнопрестъпници в света в момента. Той трябва да бъде уволнен и официално обвинен и отстранен от длъжност заедно с Байдън, Съливан, Блинкен и Нуланд .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е расизъм!

    18 Фев 2023 15:32ч.

    Вие твърдите това само защото Остин е афроамериканец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    18 Фев 2023 15:53ч.

    Смешно е да се мисли и обратното, с чукчата Шайгу и дебилът Герасимов, които са дъното...това не са просто некадърници, ами мерзавци, крадци и завистници... В момента са отворили втори фронт срещу "оркестъра", като са им спрели снабдяването, за да не изглеждат жалко след като под Угледар, загубиха поредната бойна част(155-та)! Путин води тази война против Русия и руснаците, и заслужава national medal of freedom, да му бъде закичен в белият дом!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    18 Фев 2023 15:56ч.

    За една година допуснаха всички възможни грешки и настъпиха всички мини по полетата на Украйна... youtube.com/watch?v=uaBR5oamvvA Който не вярва, да гледа и да опита с аргументи да обори Стрелков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    18 Фев 2023 16:07ч.

    Лайен взе да говори за руски империализъм... И понеже руснаците не са лишени от самочувствието на световна сила, може би трябва да бъдат екстерминирани поне половината, за да се свият в черпуките, да се разпръснат по света и ако може да бъдат прочистени дори от историческата наука като някога съществували на световната сцена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи