Сийка Милева: Магистрат получава заплахи за убийство за това, че си върши работата

Сийка Милева: Магистрат получава заплахи за убийство за това, че си върши работата

Свидетели сме на поредна форма на натиск върху наш колега, за съжаление този път с криминален характер. Магистрат получава заплахи за убийство и то за това, че си върши работата, заяви Сийка Милева. Говорителят на главния прокурор даде изявление пред журналисти във връзка с образувано досъдебно производство за закана с убийство на магистрат от Специализираната прокуратура, съобщава БНТ. Повече от година заплашеният магистрат е бил с охрана заради неговата застрашеност, уточни тя.

Какво трябва да се случи още, за да работим всички ние наистина за обществото, а не да се притесняваме от медийни заплахи, атаки и репресии, попита Сийка Милева.

Вчера на столичната ул. "Черковна" в служебния кабинет на магистрата, в шкаф с канцеларски и други работни материали, е установено наличието на хартиен плик, адресиран лично до прокурора, без подател. В плика са открити патрони, няколко бележки, представляващи изрезки на отделни думи, сред които "кръв" и "информиран", както и името на чужда държава и болнично заведение в столицата, в което е пребивавал магистратът. Пликът със заплахата е бил адресиран лично до него, без посочен подател.

Сийка Милева определи случилото се като недопустимо. Каква е целта - магистратите да се страхуват да изпъняват своите служебни задължения - попита риторично тя.

Европейската комисия, Европейският парламент, Консултативният съвет на европейските прокуратури, посолствата у нас на държавите членки на ЕС, САЩ и Великобритания ще бъдат информирани за заплахата към българския прокурор.

Целият брифинг вижте тук:

 

 

 

Коментари

  • Pontifex Maximus

    07 Апр 2022 11:38ч.

    Доста плитка постановка, стил Буча и Нюланд

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кофти матрял

    07 Апр 2022 11:38ч.

    Не знам само на мен ли жените издигнали се в прокуратурата ми изглеждат като нимфоманки. Дали е професионално изкривяване или е просто полезно за кариерата в този бранш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами, да!

    07 Апр 2022 12:22ч.

    Гешев е изпратил заплахата, за да лъска имиджа на безделниците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doksan Dokuz

    07 Апр 2022 14:20ч.

    Четвърти километър не е име на болницата, а местоположение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи