СИНПИ ще си партнира с Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана

СИНПИ ще си партнира с Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана

 Следвайте "Гласове" в Телеграм

Стратегическият институт за национални политики и идеи сключи договор за сътрудничество с Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана.

Документът бе подписан от председателите на управителните съвети на СИНПИ - Калоян Паргов и на НАФТСО - Александър Митев. Това стана в гр. Копривщица по време на Регионалната среща на фирмите работещи в охранителния бранш, на която Паргов бе гост. 

„Взаимодействието между охранителните фирми и органите на държавна и местна власт на национално и регионално ниво е много важно да сигурността на гражданите. Ето защо планираме двете организации съвместно да разработим различни документи - стратегии, анализи и програми за развитие на сектора сигурност и частната охранителна дейност, както и препоръки за действия при конфликтни ситуации“, това каза Калоян Паргов след подписването на договора.

По думите му е важно да се насочат съвместните усилия към подпомагане и поощряване на познанията на българското общество в областта на защитата на собствеността и личността.

За изпълнение на поставени цели ще бъде сформирана работна група, която ще изработи годишен план за действие, ще организира периодични заседания и ще координира съвместни национални и регионални мероприятия, конференции и семинари. 

 

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи