Синът на сръбския президент Вучич за малко не се сби с английски ултраси на европейското в Германия (видео)

Синът на сръбския президент Вучич за малко не се сби с английски ултраси на европейското в Германия (видео)

Александър и Данило Вучич Снимка: Архив

Синът на сръбския президент Александър Вучич за малко да се сбие с албански фенове в Гелзенкирхен - един от германските градове, където се играят мачовете от Европейското първенство. 

Видео, което се разпространява онлайн, показва как фенове на Англия и Сърбия се бият по улиците на града. А няколко часа по-късно сръбските медии съобщиха, че на мястото е присъства и Данило Вучич.

В клипът се вижда как Данило Вучич се втурва към фенския конфликт, но е възпрепятстван от членове на "Кобра" - отряда на военната полиция за специални цели. Те хващат ръцете на Вучич зад гърба му, за да не се сбие с феновете.

Срещата между Сърбия и Англия се игра в неделя вечер и бе определена от полицията в Германия като високорискова, а сръбските фенове участваха в безредици и по-рано, когато се сбиха с фенове на Албания и Англия.

Данило Вучич е известен с връзките си със сръбските ултраси и националистически групи.

В конфликта беше ранен един сръбски фен. Броят на арестуваните фенове все още не е известен.

Източници: "Труд", Х

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм

 

Коментари

  • ЗИП

    17 Юни 2024 15:15ч.

    Газетата няма да е лошо да направи рубрика "Футбол".Единствения спорт (всъщност тва не е спорт) който има влияние върху "широките народни маси", като политиката и попкултурата. Сърбите беха големи "острилки" вчера особено второто полувреме. Англичаните на "мускули" взеха мача. Засега Германия и Испания очароват, но който тръгва силно не винаги стига далеч... :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    17 Юни 2024 16:42ч.

    В крайна сметка какви са "ултрасите"? Албански или английски, или все тая.😂

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    19 Юни 2024 18:48ч.

    Футболът е превърнат от медиите и бизнеса в измама за масите, за да отпушва напрежението и недоволството им от политиките на крадливите им елити. Нещо като колизеума и зрелищата. Освен това рекламира дяволски зависимости от хазарт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи