Си Цзинпин разкритикува опитите на САЩ и Запада за сдържане на Китай

Си Цзинпин разкритикува опитите на САЩ и Запада за сдържане на Китай

Китайският президент Си Цзинпин разкритикува днес САЩ и Запада в реч на годишната сесия на китайския парламент в Пекин, предаде ДПА, като се позова на китайски медии.

"Западните страни, предвождани от САЩ, правят опити за цялостно сдържане, обкръжаване и потискане на Китай, което поставя безпрецедентни предизвикателства пред развитието на Китай", изтъкна Си.

В същото време Китай бе изправен пред редица трудности, като например ковид и засилващият се натиск върху китайската икономика, каза още китайският лидер.

Днешното изявление на Си се откроява на фона на негови предишни изказвания, в които той говореше за "някои страни", без директно да назовава Съединените щати или Запада, отбелязва ДПА.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Qqlookxqlan

  07 Март 2023 11:24ч.

  Запада е изпаднал в истерия и психоза..на практика няма нито приятели, нито подържници, освен подставени губернатори на васални територии във Западна Азия, и платени пропагандатори папагалчета наречени журналисти. Китай е последната преграда на самопровъзгласилия се хегемон който се опитва да наложи тоталитарен контрол върху свободния свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кои да приятелите

  07 Март 2023 11:34ч.

  На Китай, я раздуй да се посмеем. За Матушката даже и не питам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия и Китай са приятели и такива ще бъдат

  07 Март 2023 12:31ч.

  На какво ще се смееш бе, дезориентант нещастен, клоунът като теб винаги е тъжен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Китай си е себедостатъчен

  07 Март 2023 14:54ч.

  няма нужда от приятели.. Целият свят ще е Китай следващия век.. За хилядолетната доктрина"Всичко под небесата", чувал ли си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи