Си Цзинпин пристига в Москва на 20 март по покана на Путин

Си Цзинпин пристига в Москва на 20 март по покана на Путин

Президентът Си Цзинпин ще направи държавно посещение в Русия от 20 до 22 март по покана на своя руски колега Владимир Путин, съобщи днес говорителката на китайското министерство на външните работи Хуа Чунин, цитирана от Синхуа. Комюникето не съдържа подробности. Пресслужбата на Кремъл потвърди визитата, предаде ТАСС.

Това ще е първото посещение в чужбина на китайския президент, откакто бе преизбран за безпрецедентен, трети мандат на поста от парламента на страната преди седмица.

Визитата ще се осъществи на фона на предложението на Китай да посредничи за уреждане на конфликта в Украйна - инициатива, която бе посрещната със скептицизъм от Запада, предвид дипломатическата подкрепа на Пекин за Москва, отбелязва Ройтерс.

АП определя посещението като очевидна демонстрация на подкрепа от Си Цзинпин за Путин.

Руският президент посети Китай в началото на февруари миналата година - малко преди въоръжените сили на страната му да нахлуят в Украйна, припомня Франс прес.

Китайското министерство на външните работи съобщи още днес, че бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва ще направи визита в страната от 26 до 31 март по покана на Си.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • йосарян

    17 Март 2023 10:43ч.

    мдам... това са важните неща, които се случват. не това, с което ни забавляват и зданията на чичо ш.оро.ш. здраве да е, и това ще мине. надявам се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другарят Си разреши на Путин да

    17 Март 2023 11:36ч.

    нападне и превземе Украйна, защото Вова му се закълна, че цялата тарапана ще приключи за 1-2 седмици. Васалът обаче се издъни. Затъна в блатото и започна да създава проблеми. Сега господарят Си идва да съобщи какво е наказанието и как ще бъде изпълнено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мхм

    17 Март 2023 11:40ч.

    Наказанието е ясно.. Войната трябва да продължи до доизчерпването на западните арсенали, та да може Китай безпрепятствено да си вземе Тайван..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другарят император Си

    17 Март 2023 12:44ч.

    в стила на древнокитайската философия и политическа традиция подсказа какво ще бъде наказанието. Китайското министерство на икономиката публикува официална карта на Азия в която сибирските градове от "Шван шин вай "(Владивосток ) до " Северно Море " (Байкал) са означени със своите исконни китайски имана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китай

    17 Март 2023 14:06ч.

    на този етап планира да се разширява в посока юг-югоизток, а не в упоменатата от вас посока.. Чак след това, евентуално ще присъединява Сибир Все пак хилядолетната стратегема на Поднебесната е обединение на "Всичко под небесата" и Китай я следва неотлъчно. Напоследък със все по-голям успех...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи