Си Цзинпин: Китай трябва да модернизира своята армия за защита на суверенитета

Си Цзинпин: Китай трябва да модернизира своята армия за защита на суверенитета

Правителството на Китайската народна република трябва да осигури модернизиране на китайската армия за защита на суверенитета и развитието на страната. Това каза китайският президент Си Цзинпин в речта си на церемонията по закриване сесията на Общокитайското събрание на народните представители, цитиран от ТАСС.

"Необходимо е всестранно насърчаване на модернизацията на националната отбрана и въоръжените сили, за да се превърне китайската армия в стоманен щит за ефективна защита на националния суверенитет, сигурност и интереси, свързани с развитието", каза Си Цзинпин.

Китай има намерение постоянно да придвижва процеса към обединяване с Тайван, каза китайският президент.

"Необходимо е да се придържаме твърдо към принципа за "един Китай", съблюдавайки консенсуса от 1992 г., като се стремим да съдействаме активно за мирното развитие на отношенията между двата бряга на Тайванския проток, както и да се противопоставяме решително срещу намесата на външни сили и сепаратистката дейност, насочена към така наречената "независимост на Тайван", подчерта в речта си Си Цзинпин.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • @alo

    13 Март 2023 8:20ч.

    Като си спомня колко жлъч се изля от българските неокомунистически ментори по модрността, как я опричилиха към западните неолиберални ценностти и дори джендърството, се сетих какви мракобесни и самоубийствени старци са. Тези консервативни галоши, като вехти пазители на режимния ред, винаги наказателно са тормозили и убивали силите в територията, доскоро била тяхна. "Тормози и убий млад и силен човек - живей дълго" - мотото на пенсионера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Модерността" - казвате го по повод модернизацията на китайската армия?

    13 Март 2023 9:03ч.

    ??????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Robertxgr

    13 Март 2023 9:06ч.

    Живут различные онлайн-банки, каковые призывают услуги чтобы бизнеса. Часть изо наиболее фаворитных онлайн-банков чтобы коммерциала включают Azlo, Novo, BlueVine (а) также Axos Bank. Ваша милость сможете изучить сии варианты и сопоставить ихний функции, чтобы определить, какой из их унше всего это по-нашему чтобы дел вашего бизнеса. https://baoly.ru/107

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    13 Март 2023 9:18ч.

    Модернизацията като цяло е еволюционен напредък. Примерът с армията ясно показва необходимостта от нея. Този напредък бе затормозен на местно ниво от вехтите ментори на комунизма и режима у наше село. Било полиция, било репресивната култура на пенсионерите - изоставането и задържането ни мина под мотото "За да останат хора в България". Изроди. Ако още веднъж ми напишеш пет въпросителни, ще те намеря и заплюя в лицето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мото

    13 Март 2023 9:40ч.

    Мотото на мъдрия човек - независимо дали е млад или пенсионер - не противопоставяй млади и стари, противопоставай истината на лъжата, доброто на злото... (Китай на Америка, Русия на Америка и т.н., но отдолу е все Аперика, докато не бъде смазана тази зловредна империя).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @@alo

    13 Март 2023 9:44ч.

    Вече се изплю... и наплю себе си с написаното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    13 Март 2023 9:44ч.

    Виж какво, преди да пишеш, научи се да мислиш. И не употребявай понятия, които не са ти ясни - поне докато ти станат ясни. И не преувеличавай ролята на еволюцията в метафизически аспект, тук не слизаме от клоните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    13 Март 2023 10:30ч.

    Спешна психиатрична помощ ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спешна психиатрична помощ ?

    13 Март 2023 10:50ч.

    И тя е вече разградена, от десетилетия лудите ръководят психиатрията и резултатът е налице.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Модернизацията като цяло е еволюционен напредък.

    13 Март 2023 11:01ч.

    Ако повярвам в еволюцията, ще трябва да мисля, че сте една нейна шега. Само че... няма еволюция в описанията на бъдещето. Мат 24:12... "и понеже беззаконието ще се умножи, у мнозина ще изстине любовта". Животът ще стане страшен, а в същото време проповедниците на модернизма [2 Петр 2:19] Обещават им свобода, когато те сами са роби на развалата". Накрая милостивият Господ ще прекрати живота в сегашния му вид: [2 Петр 3:10] ...небесата с шум ще преминат, стихиите ще пламнат и ще се разрушат, а земята и всички неща по нея ще изгорят." И тогава ще възсъздаде [2 Петр 3:13] ...ново небе и нова земя, на които обитава правда". Ей такава еволюция ни чака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    13 Март 2023 11:08ч.

    Изобщо няма защо да споря, имам очевиден аргумент - почти всичко модерно в България е “западно“. Така се е случило, понеже вие отхвърляте модерното и технологиите, премахвайки го и от себе си. Тотална старост и разруха сте - същината на вашият консерватизъм. Вашите политики и култура водят до това. А не слизате от клоните, понеже не можете да се качите по клоните - не е прилично. Към патката със заплахите: само властно насилие е в селяндурската ти глава. Свиня или помияр - още не знам. Свинете са склонни да оказват психиатрична помощ - нали в техните бърлоги човеци се мелят на кайма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    13 Март 2023 11:20ч.

    Ако примем архитектурата на сградите за израз на природната еволюция, то е ясно, че може да се каже, че модернизацията е антропологичен израз на природната еволюция. За каквото и да смятнате човека, той е аватар и изпълнява нечии намерения, идещи от безкрая, включващ и природата. Ако не приемате архитктурата за природна еволюция, с цялото ѝ съзидание, то следва да имате противоречия с властите и да се чувствате поставена под контрол. А сте "канибал", понеже искате да сте върховният консумент в хранителна пирамида - израз на егоцентричността ви, храбро прекрачила нравствеността и морала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    13 Март 2023 12:06ч.

    Има много книги, по които прочелото ги човечество измисля и сътворява наподобяващи сюжетите им реалности. Примерно "Ала-бала" на Оруел, както и Библията, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако примем архитектурата на сградите за израз на природната еволюция

    13 Март 2023 12:09ч.

    На какво основание може да стане това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    13 Март 2023 12:24ч.

    Основанието е основа. Бетонът пък - силно алкален. Сградата си има всичко, просто идете на приземния етаж или в мазата и ще се сетите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До мракобесното самоубийствено АЛО

    13 Март 2023 13:15ч.

    Пенсионерите не са виновни за пилешкия ти мозък. Не е за завиждане тази, която те е родила с мото : Храни куче да те лае...а то кучето с пилешки мозък и кряка ли кряка простотии на килограм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    13 Март 2023 13:24ч.

    Ти осъзнаваш ли, че само размяната на няколко реплики с теб е унизителна и с трайни последици за опонента ти? Моля ти се, не ме вкарвай в своите релси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    13 Март 2023 13:55ч.

    Знаете ли какво, апарат от скапани пенсии, отдавна водите войнатата си и днес е нужно да търпите. Такава е съдбата ви. Ако ли не, ще ви изтребват по болниците в името на бюджета и подмладяването на държавата. Вече сте осъдени в главите на мнозина, малко време трябва, за да се оформи мечът над главите ви. Разсипващи глупаци. Трябва прокуратурата сериозно да се заеме с вас. Както го наричате вие: да ви погне. Такива са аналогиите, които разбирате - произлезли от селския и мизерен бит, който пренасяте в бъдещето, неспособни, ни да се приспособите, ни да учите. Въобразявате си кучета погнали виновния. Малоумни. Не може да се говори с вас - унизително е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Robertnpa

    26 Юли 2023 22:29ч.

    Я всегда раньше изучал статьи в новостных газетах, но теперь, поскольку я пользователь интернет таким образом теперь я использую сеть для постов, благодаря сети. Предлагаю также ознакомиться с моей страничкой о продвижении сайтов в интернете и привлечению посетителей https://backlink.mirtesen.ru/blog/43107193167/Kak-sozdat-lichnyiy-brend-i-ispolzovat-ego-dlya-prodvizheniya-va https://dzen.ru/a/ZFy6IADmVzyDNaEy @ddf

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Robertycs

    22 Авг 2023 12:29ч.

    Независимо от того, кто-то ищет свою жизненную вещь, поэтому он/она хочет быть доступной в деталях, поэтому эта вещь поддерживается здесь. Предлагаю также ознакомиться с моей страничкой о продвижении сайтов в интернете и привлечению посетителей https://baoly.ru/eregh https://baoly.ru/etey https://baoly.ru/ttth @ddf

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя ли

    13 Март 2023 9:50ч.

    Ще ви освобождава от американско робство ? Преди това се опитайте да изкарате поне месец в Китай да видите какво ви чака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • той няма такива претенции, а твоите мними страхове малко ни интересуват

    13 Март 2023 10:10ч.

    Какво ни чака?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опитайте да изкарате поне месец в Китай да видите какво ви чака.

    13 Март 2023 11:04ч.

    В Южна Корея бил ли сте? Знаете ли, че там трябва да си на работа преди началника и да си тръгнеш след него, а той обикновено идва в 6 ам и си отива в 10 пм?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    13 Март 2023 11:31ч.

    А какви са условията за труд? Заплащането сносно ли е? А пречи ли ви се отгоре да работите, изискват ли се сексуални контакти или други връзки, за да сте там? Мързелът поощряван ли е от колегите (почини малко, бе, има време), цигарен дим има ли в помещенията, сплотявате ли колектива по ежеседмични банкети, трябва ли да се храните с боклук от столовата и да пиете кафета от автомати (както правят колегите, а се знае, че човек яде онова, което ядат онези наоколо)... Възможно е да се работи много, но при определени условия - това представлява надеждността. С българи не може да се работи. Те нямат никакви регистрирани опити да повишат качеството си. Затова плашите с продължителна работа, изобщо несъзнавайки от блатото си какъв е пределът на човешките възможности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    13 Март 2023 11:43ч.

    България няма работници с необходимата квалификация за работни места по споменатите Китай или Южна Корея. Не може да произведе такива. България е една тъмна провинция и като цало работодателят иска работникът да е доволен. Просто доволен - думата, синтезираща всичко, което било нужно на работника. Това е робовладелство, а работникът - куче. Такива хора ѝ трябват на България и тя ги има в изобилие. Други България не търпи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова плашите с продължителна работа

    13 Март 2023 12:14ч.

    аз пък търся работница като Вас, ще работите от дома си. Работата Ви ще е 24 часа да сблъсквате разнообразните противоречия на бизнеса ми в главата си и така да ги анихилирате, да ги превръщате в метафизично нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    13 Март 2023 11:49ч.

    Като рекох "куче" - да не би да уцелих в десетката? "Знаеш ли какво е да си куче, в страна, където кучетата ги ядат?! А? Като не знаеш, бягай надалеч..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    13 Март 2023 12:33ч.

    https://twitter.com/i/status/1635200586336595968

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи