Си Дзинпин поиска задълбочаване на военната подготовка в Китай

Си Дзинпин поиска задълбочаване на военната подготовка в Китай

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът на Китай Си Дзинпин инспектира военноморските сили под командването на Южния военен окръг на китайските въоръжени сили и подчерта необходимостта от задълбочаване на военното обучение и подготовка, предаде Ройтерс, като се позова на съобщения на китайски държавни медии, информира БТА.

По време на соята визита във военна база в Южен Китай Си заяви, че е необходимо да се ускори трансформацията и по-нататъшното изграждане на въоръжените сили на страната и да се повиши цялостно нивото на тяхното модернизиране, предаде китайската държавна телевизия.

Китайските държавни медии цитират думите на Си, който каза също, че е необходимо да се подобри способността да се реагира на сложни ситуации своевременно и по подходящ начин.

Тези изявления на Си идват в момент, когато китайските военноморски сили продължават да провеждат "действителни бойни маневри" около Тайван, посочват китайските държавни медии, ден след като Пекин обяви края на ученията на фона на засилването на напрежението между страната и острова.

Си каза също, че Китай ще защитава решително териториалния си суверенитет, морските си права и интереси, като ще се стреми и да поддържа стабилността в съседните райони, допълват китайските държавни медии.

Напоследък Китай има спорове със САЩ и на няколко пъти заяви, че американски ескадрен миноносец е действал в китайски териториални води в района около Южнокитайско море.

В момента САЩ и Филипините също провеждат най-мащабните си съвместни военни маневри заради съвместни опасения относно поведението на Китай в Азиатско-тихоокеанския регион.

 

Източник: fakti.bg

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи