"Ще си платите скъпо", закани се Ердоган на западни дипломатически представителства

"Ще си платите скъпо", закани се Ердоган на западни дипломатически представителства

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че западните страни ще си платят за временното затваряне на консулствата си в Турция миналата седмица от съображения за сигурност. Турската полиция каза, че не е имало сериозна опасност за чужденците, след като задържа вчера 15 предполагаеми членове на групировката "Ислямска държава", предаде Ройтерс.

Анкара извика на разговор посланиците на девет страни в четвъртък, за да разкритикува решенията им временно да затворят дипломатическите си мисии и да издадат предупреждения за проблеми със сигурността. Турски представители казаха на следващия ден, че западните държави, в това число САЩ и Германия, не са представили информация, с която да подкрепят твърденията си за проблем със сигурността.

"Онзи ден нашето външно министерство извика всички тях и им отправи необходимия ултиматум, казвайки им: "Ще си платите скъпо, ако това продължи", каза Ердоган на среща с младежи. Записани от нея кадри бяха излъчени вчера.

Западните страни предупредиха за повишен риск от нападения срещу дипломатически мисии и немюсюлмански храмове в Турция след серия от демонстрации на крайнодесни движения в Европа, на някои от които бяха изгорени екземпляри от Корана. Турция преустанови преговорите с Швеция и Финландия за влизане в НАТО след един такъв протест в Стокхолм. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Dimitrov

    06 Фев 2023 9:40ч.

    Това е истински предан на страната си ръководител!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    06 Фев 2023 9:45ч.

    Поредната провокация на САЩ, защото Анкара води своя политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    06 Фев 2023 9:47ч.

    Правят му услуга на Ердоган. Избори идват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    06 Фев 2023 10:05ч.

    Въпреки, че не мога да понасям Ердоган, трябва да отбележа, че нещата се развиват добре в посока еманципацията на Турция от САЩ и васалите им от ЕС... На краварите им изникна още един непредвиден проблем, а това си е направо добра новина в контекста на „сдържането“ на този световен колонизатор… Крайно време беше камъните да започнат да падат в тяхната градина! Както се казва, всичко се връща! Крайно време е САЩ да започнат да берат плодовете на собствената свинщина, която сътвориха по цял свят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • warning

    06 Фев 2023 10:08ч.

    Бат Ердо, обявявай безсрочно извънредно положение заради разрушителното земетресение и излизай от НАТО, за да запазиш поне малко страната си читава, защото западните шейтани ти кроят капа с тая тяхна демокрация на подставените лица. Ще набутат Турция в ТСВ като стой та гледай, това са ловци на пушечно месо, а най-полезното пушечно месо иде от васалите на Нашингтон, в чиито гени все пак тече воинска, а не гейска, кръв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    06 Фев 2023 11:21ч.

    Защитава интересите на държавата си също както и нашите президент, премиер, вицета - четири - общо около ЕРМИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гордо, достойно поведение

    06 Фев 2023 12:37ч.

    откривам у ръководители като Ердоган и Кадиров. Мюсюлманската религия ми става все по-симпатична и най-близка по дух след православието и будизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напълно споделям

    06 Фев 2023 15:22ч.

    Русоробите и ислямските фундаменталисти са духовни братя. Господ да помага на украинските ни братя християни, нападнати от чеченския башибозук и от русоробските пълчища.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако си имаш приказка с украинските ни братя християни

    06 Фев 2023 15:56ч.

    помоли ги да престанат да разрушават православните храмове, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напълно споделям

    06 Фев 2023 16:13ч.

    Наполеон, Хитлер, Бандера са живи. Както и евро-реваншизмът на еврогейския съюз. Много живи са и (псевдо-)българските гъзолизци на сладкикавите но отровни евроатлантически (псевдо-)ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    06 Фев 2023 12:42ч.

    Трябва да се разгледа изказването на Ердоган и от позицията на Ориента. Тук сме доста по темпераментни и податливи на емоционални изказвания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Освен емоционални исказвания

    06 Фев 2023 13:11ч.

    сме свидетели понякога и на бесни действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адекватен е на турската психология

    06 Фев 2023 13:49ч.

    а тя е на народ победител, не маса от плюнки и тарикати на дребно. В Турция е опасно да се правиш на мутра, за който не го знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адекватен?!

    06 Фев 2023 14:39ч.

    Ердоган с неговата безразсъдна политика за поддържане на ниски лихвени проценти (вижданията са му меко казано нетрадиционни, че по-ниските лихви имат силата да понижат инфлацията) постигна годишната инфлация над 80%, турската лира се обезцени рязко (най-слабо представящата се валута на развиващите се пазари след аржентинското песо), ръстът на потребителските цени скочи, както и тези на енергията, турците разко обедняха, защото им се намали покупателната способност, средната класа се съсипа. Турция се радваше на бърз растеж през предходните години, но Ердоган не пожела да затегне паричната политика и реално управлява централната банка чрез своите икономически послания през последните няколко години в противовес на основните пазарни принципи. Да, благодарение на изключително разхлабената парична политика на евтините заеми турската икономика започна да расте с рекорден темп след пандемията и продължи да поддържа един от най-бързите темпове заради увеличения обем на износа. Последва заддържане и инерция за икономиката поради резкия скок на инфлацията, турските производители/средната класа/ все по-трудно се справят с цените на суровините от внос, горивата и енергоносителите, валутните резерви падат (щото руските кеширани пари намаляват), външните дългове растат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опиши ни и нас икономически

    06 Фев 2023 15:24ч.

    щом за тебе психология и икономика са едно и също нещо, обясни как цъфнахме и вързахме като чакаме поредния спасител отнякъде да дойде да ни "оправи", както той разбира тази дума икономически. Адекватна ли ни е психологията ни на икономиката и стига ли и до демографската ни катастрофа, която е най-гибелната? Толкова е смачкано самочувствието на хората у нас, че не им се живее, камо ли деца до довеждат в такава територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ниските лихвени проценти

    06 Фев 2023 18:14ч.

    са добри за реалната икономика и лоши за спекулативната. Казваш, че износът им е увеличен и икономиката "бумти" - за това е допринесло и обезценяването на лирата. Колкото до покупателната способност - на какво? На ежедневни стоки или на вносни? Ако е второто, как това е зле за икономиката, като имаш предвид, че в Турция (за разлика от нас) се произвежда почти всичко?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Турция е привлекателна има си прекрасна Ривиера, и всички газопроводи минават оттук!

    06 Фев 2023 17:28ч.

    Достатъчно апетитно за естествен повишен интерес и опит да поставиш властващите под контрол! Отгоре на всичко и сайта Банкеръ: БИЛ ГЕЙТС ТЪРСИ ДА КУПУВА ЗЕМЯ В ТУРЦИЯ! .... https://banker.bg/%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82/read/bil-geits-tursi-da-kupuva-zemia-v-turciia/ ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Турция е за предпочитане пред запада

    06 Фев 2023 20:35ч.

    За разлика от евроатлантическите ценности, днешна Турция е носител на най-важните човешки идеи: вяра в Бог, служение на родината, отдаденост на семейството. Турция е много по-добро геополитическо убежище за изчезващия ни народ, отколкото еврогейския насекомояден безенергиен съюз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • яснота

    06 Фев 2023 22:43ч.

    А може просто вие и другите фенове на Турция да сте преродени турски души.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    07 Фев 2023 0:40ч.

    Порасна му работата. Поживем - увидим дали ще му я отрежат или просто ще го умилостивят с България, част от Гърция, Сирия и каквото там се разберат. Пък вие му се възхищавайте...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи