Ще дойде ли Зеленски в Брюксел? Евроинституциите нито потвърждават, нито отричат

Ще дойде ли Зеленски в Брюксел? Евроинституциите нито потвърждават, нито отричат

Ще пристигне ли украинският президент Володимир Зеленски в Брюксел в четвъртък, за да направи обръщение на извънредна пленарна сесия на Европейския парламент и на извънредна среща на върха на държавните и правителствените ръководители от ЕС? Двете институции нито потвърждават, нито отричат новината, предаде Белга за БТА.

Зеленски, чието посещение в Брюксел би било първо за него, откакто Русия нападна страната му преди почти година, получи преди време "отворена покана" от Европейския съюз да посети столицата на ЕС. "Мога само да повторя, че няма какво повече да кажа. Благодаря ви за разбирането", заяви днес Баренд Лейтс, говорител на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, след като няколко европейски медии съобщиха за евентуалното посещение.

"Не можем нито да потвърдим, нито да отречем", заяви Европейският парламент, "по очевидни съображения за сигурност". Ако посещението бъде потвърдено, то ще се състои седмица след срещата на върха ЕС-Украйна, по време на която Мишел и председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен посетиха Киев.

Володимир Зеленски беше във Вашингтон на 22 декември - първото му пътуване извън Украйна след началото на руската агресия през февруари 2022 г. Ако Зеленски дойде в Брюксел, все още има вероятност пътуването да бъде отменено по съображения за сигурност. Когато украинският президент беше запитан в петък за евентуално пътуване до Брюксел, той заяви, че всяко пътуване в чужбина носи значителни рискове.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • жоро

  06 Фев 2023 19:30ч.

  - Ако искаш да имаш проблеми в държавата, то сложи артист да я управлява. Класически пример е неуспелият виенски художник. Артистите са податливи на въздействия, включително и на идеологически въздействия. Зеленски го обработва една от най-добрите пропагандни машини в света, американската. Единици са тези, които американската пропагандна машина не може да обработи, и те трябва да познават щатската пропагандна машина от Едуард Бърнейз насам. https://epicenter.bg/article/Prof--Nikolay-Vitanov--PP-sa-golyam-neuspeh-na-amerikanskata-politika-u-nas/307609/11/34

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  06 Фев 2023 19:44ч.

  минути преди падането си режимът на Хитлер имаше подкрепата на 90% от германците и те му бяха лоялни само заради лъжливото му ОБЕЩАНИЕ, че в бъдеще ще споделя с тях заграбената плячка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи