"Шпигел": Ледена епоха в Бундестага - депутати с пуловери, шалове и палта

"Шпигел": Ледена епоха в Бундестага - депутати с пуловери, шалове и палта

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Още от края на лятото в ЕС с голяма доза сериозност се заговори за това, че по време на предстоящата тежка зима, свързана с недостига не енергоресурси, до който се стигна в резултат на войната в Украйна и поради някои други фактори, ще трябва да се пести, при това строго. Именно по тази причина, още преди в Брюксел да се обсъди и появи на във вид на текст централизиран подход в кризата, редица страни членки вече го бяха решили. Точно тогава стана ясно, че като една от най-зависимите от доставките на руски газ държави в Евросъюза, Германия ще бъде принудена да премине към сериозни икономии на електроенергия, ако не иска това да се отрази на икономиката й - и това бе една от основните теми, които се обсъждаха в публичното пространство. Част от тези мерки за пестене включваха намаляване на отоплението и климатизирането на работните пространства на държавните чиновници. За това всъщност се заговори навсякъде в ЕС - през лятото в правителствените сгради бе предложено да не се ходи с вратовръзка, а през зимата - да се слага пуловер под сакото и т.н. И ако на някого му се е сторило, че политиците в Германия си седят на топло и говорят, че трябва да се пести и работи на студено, той очевидно се е заблуждавал и това съвсем ясно личи от кратък репортаж от заседателната зала на Бундестага, публикуван на сайта на немското сп. "Шпигел".

Вицеканцлерът и федерален министър на финансите Кристиан Линднер (СвДП) застава на трибуната, облечен с черен пуловер под сакото си. В карето, предназначено за правителството, с дебел шал около врата седи съпартийката му му Клара Гайвиц (СвДП), която ръководи министерството на строителството.

Зелената депутатка Ренате Кюнаст също седи в пленарната зала с вдигната яка и шал около врата - в Бундестага е станало студено, неприятно студено

"Седях в офиса с пухено яке и постоянно ставах да се раздвижа. Въпреки това не след дълго съвсем измръзнах", казва Кюнаст и пита: "Какво всъщност ще стане, когато температурата наистина е минус пет градуса?".

Вече повече от седмица някои депутати мръзнат, а заедно с тях мръзнат и техните помощници. "Това някакъв е фарс! Очевидно администрацията не е наясно с това", казва Кюнаст. Според бившия министър на земеделието служителите й са измерили само 18,2 градуса в офиса. От други офиси на депутати съобщават за още по-ниски температури. "Ние, депутатите, все пак се разхождаме, но за персонала това е въпрос, който предизвиква загриженост , критикува зеленият политик.

Кюнаст още миналата седмица обърна внимание на ниските температури в Twitter.

Както много хора намаляват отоплението у дома, така и Бундестагът трябва да пести енергия заради недостига на газ: Офисите и заседателните зали могат да се отопляват само до 19 градуса, а коридорите и фоайетата не се отопляват изобщо, пише "Шпигел".

Както за всички обществени сгради, които не се използват за живеене, по същия начин правилата за пестене на енергия се прилагат и за сградите на Бундестага. Това се случва по наредбата, която министърът на икономиката Роберт Хабек (Зелени) прокара през федералния кабинет през август.

Освен това отоплението в няколко сгради на Бундестага не работи. Според администрацията на Бундестага това се дължи на повредена отоплителна помпа в "Якоб-Кайзер-Хаус" - сграда с повече от 1700 офиса. Според администрацията някои служители на Бундестага са се оплакали от студа и е имало "сигнали за ниски температури в помещенията". Междувременно обаче дефектните части са били ремонтирани, пише "Шпигел".

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • teridan

    28 Ное 2022 17:56ч.

    Цирк за медиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охи

    28 Ное 2022 17:57ч.

    А така!Нека му е гадно на онова жуже Путин!Сигурно се тресе от яд:))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ташакларизмът е политическа доктрина, изобретена в САЩ, но внедрена най-вече в Западна Европа

    28 Ное 2022 17:58ч.

    На рояци точка ком ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    28 Ное 2022 18:12ч.

    Мизерници.... Тея ще докарат Европа на дъното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези нямат проблем

    28 Ное 2022 18:13ч.

    С цел пропаганда ще седят с балтони, но ще отидат в къщи на топло. Проблема е за простолюдието. Ще работят на студено и ще се приберат в къщи на студено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    28 Ное 2022 18:14ч.

    Моля без тъпотии!Ако искат с шуби и шушони!Като са колония на САЩ вече 77 години да си носят кръста.Ама кой да се опълчи - пусто разрешение да изнасят коли за САЩ... същите роби като колонията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    28 Ное 2022 18:18ч.

    Подобно на сибирските находки от 1772 г, след време учени ще открият замръзнал космат бундесдепутат с все още непокътната и също така замръзнала евроатлантическа трева в стомаха. Ще се чудят как е възможно да стане такова измиране в такъв къс период.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охи

    28 Ное 2022 19:24ч.

    ХХааахааах!Разсмя ме!Право в десятката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вместо да се намятат,

    28 Ное 2022 18:29ч.

    по-добре е да им пуснат парното и да им орежат заплатите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проблем е в топлината

    28 Ное 2022 18:54ч.

    Няма я. Без газ няма ток и няма топлина. Парите не са проблем за държави като Германия. А тези просто дават пример, евтина пропаганда. Искат да кажат на народа: Мръзнете, но вижте ни. И ние мръзнем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що да е проблем топлината!

    28 Ное 2022 23:21ч.

    Лично един от тях се изцепи, че лятото било много горещо и хората ще се запасят с много топлина за зимата! Не се шегувам! А иначе си прав! Безгранично лицемерие и ... наглост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смях

    28 Ное 2022 18:38ч.

    Германия издържа зимата на 1945г. Без сгради, смазана, разорена, разбита, виновна, обезлюдена и обезкървена, та сега за тва че три часа са стояли с балтони в една зала чудо голямо. Като карат ски, да не са по къс ръкав. В крайна сметка е 15- 18 градуса. Но да се знае - Путин кръв ще пикае. Алчният дявол и антихрист, докато е жив ще е презрян и мразен в Украйна, Русия и по света. Нека ще !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    28 Ное 2022 20:20ч.

    Виж сега, ще преглътна глупавите ти заклинания относно Путин, той отново си го е преместил от левия в десния крачол, неговото си върви по план. Омразата на Запада и Украйна няма да го съсипе, той ще съсипе тях. И не прави швабите герои, не бяха през 1945, не са и сега, честно казано те не могат да са герои, да размахват там педалското знаме и всичко ще им е наред :)И не са три часа студ, ще са много повече за обикновения германец, на който грам не му дреме за Украйна и зеления клоун. Това разбира се ще довлече други грижи за шолци, зимата винаги носи проблеми …….. Очевидно е, че Европа ще го духа, защото е тъпа, стара и продажна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прехвърлянето на всичко върху една личност е така типично за англосаксонската пропаганда, насочена за облъчване на техния си плебс. Путин, та Путин.

    28 Ное 2022 20:42ч.

    Втората световна война не е организирана от Уолстрийт и лондонското сити, докато се надхитряват едни други, неее. От някъде в Берлин се взел един льош чиляк и някак си самофинансирал един Вермахт от 300+ дивизии. Англоезическите и еврейски дебелосерковци с пурите нямат нищо общо! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смях x2

    29 Ное 2022 10:46ч.

    Днешната Германия и днешните германци нямат нищо общо с Германия 1945 и тогавашните германци. Абсолютно нищо общо. Дори генетически и морфологично са различни раси. Ония (мъжете) - стройни, атлетични, смели... психопатът Шикългрубер ги похаби в безсмислена война с Русия. Останаха само кекавите, недъгавите, страхливци, уклонисти... Немкините с милиони бяха заплодени от таджики, буряти, киргизи и обикновени руски мужици... Резултатът се вижда днес, осем десетилетия по-късно. Именно днешната популация в Дойчланд отговаря на нацисткия пейоратив "унтерменшен".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Резултатът се вижда днес, осем десетилетия по-късно

    29 Ное 2022 12:16ч.

    Егати дългата бременност... По твоята дебилна теория именно заплодените от бурят-монголи и мужици германки са родили хората, които през 60-те-70-те върнаха германия начело на световната икономика. Хасъл татарските копелета са били тия работници, инженери и пр, не ония с белите пишки, за които ти е разказвала баба ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    30 Ное 2022 16:26ч.

    Отделно тези изнежени германци не са онези германци от 1945 г. Тези от 70 години са свикнали всичко наговото и ако нещо липсва няма да търпят и грам...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Връща им се

    28 Ное 2022 18:44ч.

    За Ленинград. Само дето симфония никога няма да заслужат. Щото не са герои, отстояващи родината си, а полезни идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бе тия в Бундестага

    28 Ное 2022 18:45ч.

    Профсъюз нямат ли си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тох

    28 Ное 2022 18:52ч.

    Да си немец не е лесно. Трябва да ти е промит мозъка от най-ранна детска възраст, да нямаш никакъв вид индивидуалност, да вярваш само на телевизора, да си роден доносник, и най-вече да си природно тъп като гъдулка. По тази причина не се адаптират там много хора, отишли да работят. Никой не е толкова тъп, и лишен от разсъдък, колкото един немец може да е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    28 Ное 2022 22:14ч.

    Съгласна съм с теб, но се чудя кога са станали такива. Или те просто са си такива принципно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тох

    29 Ное 2022 12:15ч.

    Те никога не са били други. Ако попаднеш на "нечисти" немци, дори 7-8 поколение, има много свястни хора, със сърца, и мислят, макар и притъпено. Но потомствените - "чистите" са имам чувството масово с някакви психични отклонения, особено жените. От 2015 ги промиват колко са супер гостите, и колко са лоши белите работещи мъже. Това от личен опит. На немеца му пускаш по телевизията някаква тъпа реклама, на нещо, което изобщо не му трябва, точно 5 пъти, и на другия ден всичко е изкупено, а след седмица - по кофите, в килера, или се продава в клайнанцейген. Вече колко години живея тук, и всеки ден ги гледам какви са изпаткали, за най-елементарни неща. Добре, че са били руснаците, през втората война, да им предадат малко ген, и истинска красота. Но мозък не са успяли да им прелеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква 2015

    29 Ное 2022 15:26ч.

    От 1945 ги промиват за Холокоста и "пещите" (в които другите гении - американците масово си представят, че са горили живи еврейчета)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментар

    28 Ное 2022 19:02ч.

    Има една поговорка ,, кои каквото сам си направи, цяло село не може да му го направи ". Та и с немците е така. Каквото сами си сътвориха, цял свят не може да им го сътворят. Това се отнася и за останалата част от ЕС. Слушат слугински чичо Сам какво им разпорежда и затова се докараха до тук. Германия ще има с умиление да си спомня как процъфтяваше благодарение на евтините руски ресурси, които ползваше. Но този филм вече не го дават по немските кина. Сега спокойно могат да си внасят горива, метали, дървесина и т.н. от планетата Марс. Е ако им разпореди чичо Сам. Е това се отнася и за остатъка от ЕС. На ново печелившите ЧЕСТОТО .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ са сатанисти

    28 Ное 2022 19:16ч.

    Така е правилно, но това е само показ, в домовете им градусите надвишават числото 30! Но дори като за показ - пак са нескопосани - не виждам гети?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тох

    29 Ное 2022 12:17ч.

    Чак 30 не, но определено не им пука. И с право, предвид данъците, които се плащат тук. А за инфлацията, че е над 100% вече, само от август до сега никъде няма да прочетете. Забранена тема е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • учудващо

    28 Ное 2022 19:36ч.

    Недостиг на газ .Ама как така . Нали има мноооооооого газ , в Европа хранилищата са задръстени . Защо тогава стоят на студено . Защо не си купят , колото им е необходимо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марко Р.

    28 Ное 2022 19:40ч.

    Горките, в Бундестага студено, в къщи топло. Да ги оплачеш. От утре половината са грипясали, пардон коронясали, нали вече грип нямало. Дойчес лустшпил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    28 Ное 2022 20:00ч.

    Хаха, зетя на Путин да се прибира веднага в Матушката на топло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    28 Ное 2022 20:25ч.

    За съжаление ледена епоха забелязвам и в Софийския градски транспорт. Пътувам много и ми прави впечатление, че не във всеки автобус или трамвай е топло. Бих казал 50 на 50. Тия дни ще питам официално, да видя какво ще обяснят от общината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друг Доктор

    28 Ное 2022 20:50ч.

    Тия на снимките учавстват в сатанистки спектакъл . Волно или неволно, в отвратителен цирк... И все пак , по-скоро ми се струва че си вярват. Да ходиш на заседание на парламанта с балтон, шал , и с маска на устата , е проява на дълбочинен натурален кретенизъм. На снимката имате кретени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хексагон

    28 Ное 2022 20:58ч.

    Това тъпо шоу минава там, където населението е твърде тъповато и с капаци на очите. Дисциплинен ! Ха ха ха ... Опитаха подбна идиотия във Франция. Във веригите "Карфур" от октомври не пускаха отопление в хипермаркетите. Хората мръзнеха между щандовете и явно пазаряваха много по-бързо и в по-малки количества. По едно време клиентелата видимо започна да намаля. В същото време конкуренцията "Интермарше" си отопляваха хипермаркетите нормално. Народът почна да предпочита да се трупа там... В резултат на тия от Карфур им дойде акъла, че с тия престаравания в сатанизми ще останат без работа. От 2-3 седмици вече отопляват магазините си най-нормално :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • макс и мориц

    28 Ное 2022 20:59ч.

    На нас, скъсаните цървули ни е топичко и светло. Свещ ще запаля на бай Тошо, че заедно с руснаците ни построи атомна електроцентрала. Да го духат швабите. Това е за онова. Те си знаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за късопаметните

    28 Ное 2022 21:00ч.

    В рамките на един век Германия става ЗА ТРЕТИ ПЪТ гробокопач на Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДА !

    28 Ное 2022 21:22ч.

    Което не пречи булгаристанците по традиция да се прехласват по Германия, по немските коли, по емиграция баш в Германия, и по мандшафта ... колкото и да го бият разни жълтури с дръпнати очи ! Непонятна е булгаристанската обич и преклонение към Германия, ей Богу !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    28 Ное 2022 22:20ч.

    Абсолютно! И даже измислят какви ли не оправдания за нацизма, удобно забравяйки че са ни смятали за Untermenschen-и. Горко плачат българите за това, че Германия била окупирана държава. Не се замислят, че тая държава изобщо не е трябвало да я има след ВСВ. О, да! Това важи и за България. Тая държава ни е даром. За известно време отстъпка, така да се каже. И ние сполучливо доказваме, че временното е добро решение. От 30 години се кланяме на немските дебили и се прехласваме по немската дисциплина. Сочим ги за пример тия индивиди, които масово са с личностни разстройства. Така като се замисля, сигурно и ние имаме подобен дефект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • масово са с личностни разстройства

    28 Ное 2022 23:27ч.

    Например смятат за съвсем нормално и законно лятото по парковете да ходят голи. Разни старчоци с провиснала кожа ексхибиционистично се мандлехерцат по поляните, и децата ги гледат с пълна сила... Спазването на правила и регламенти - издигнато в култ, ако ще човек да загине от което ! Яростна нетолерантност по шосетата към шофьори с чуждестранни табели ! Ритуали, всеки уикенд милиони от тях си вадят колите и тръгват БЕЗЦЕЛНО по магистрали и шосета да създават гигантски задръствания ... и т.н. Ужасна за живеене страна. Българите които са избрали да живеят в Германия са редки мазохисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напълно сте прав

    29 Ное 2022 15:24ч.

    Имам роднина женен там. И на него му се отрази видиотяващо... до степен почти да умре (в букв смисъл на думата) защото си имал "термин за специалист" след два месеца, а че междувременно се влошава стремглаво и заболяването му накрая излезе нещо съвсем различно от предполаганото - не е важно. Само ред да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПС Освен дъртите ексхибиционисти

    29 Ное 2022 15:31ч.

    наблюдавах две роднинчета (момчета на 2.5 и 6 год) които от възпитанието в КГ че трябвало "да си опознаят тялото" и пр идиотизми, буквално не си вадят едната ръка от гащите дори когато се хранят. Драпат се ту отпред, ту отзад, какво търсят, за хомосексуалци ги готвят от малки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    28 Ное 2022 22:11ч.

    44% от десницата и около 57% от депутатите център-ляво в Бундестага носят наполеонки. За по-младото поколение поясняваме, че това са дълги до глезените памучни гащи. Освен това всеки немски депутат получава безплатно анален виброподгревател, който подтиска дискомфорт, причинен от ниската температура в залата за заседания на Буднестага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    29 Ное 2022 0:33ч.

    Звънче,велик си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • среден европеец

    28 Ное 2022 23:18ч.

    с какво ни занимават в 21 век, тези, които оцеляха от ковид, сега от студ да си заминат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бумеранг

    28 Ное 2022 23:35ч.

    Жалко че нямат ушанки. Но като се отказаха от всичко руско, ще тракат зъби. Стила на предишния коментар ми напомня на " звън" от в. сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • макс и мориц

    29 Ное 2022 0:28ч.

    Единственото хубаво нещо в тази уродлива Европа е, че човек може да се подпише под тази петиция и да помогне да се спре избиването на невинни животинки заради кожите им. Бог да ги накаже изродите за страданието им. Подпишете се, моля ви се. Можем поне тях да спасим https://furfreeeurope.four-paws.bg/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бе аз тъкмо мислех

    29 Ное 2022 15:35ч.

    да загащя някоя едра рунтава порода куче и да го дера живо, че да си топля после кръста с кожата, Вие искате Европа без кожи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да мръзнат

    29 Ное 2022 0:41ч.

    Барем им заработят мозъците. Ама, надали

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    29 Ное 2022 12:11ч.

    Вместо да се намятат, 28 Ное 2022 18:29ч. Изпревари ме, приятелю! Поздрави, няма лошо. Също така и няма да си дадат едно евро от заплатите стиснатите евраци. Ако те черпи едно кафе, си записва. А у нас плюскат като разпрани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    29 Ное 2022 17:07ч.

    Има някакви клоуни и с маски. Спрете им водата в тоалетната!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи