Шойгу: Западните оръжейни доставки за Украйна вече не могат да повлияят на хода на спецоперацията

Шойгу: Западните оръжейни доставки за Украйна вече не могат да повлияят на хода на спецоперацията

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Шойгу докладва на Путин: Средно по 1336 души на ден постъпват в армията на договор, тоест всеки ден „получаваме полк“

Въоръжените сили на Украйна претърпяха значителни загуби през последните 16 дни бойни действия и в момента врагът се прегрупира, каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу, съобщават руски медии.

„След водене на активни бойни действия през последните 16 дни, претърпял значителни загуби, врагът намали активността си и в момента се прегрупира“, каза Шойгу на оперативно съвещание с постоянните членове на Съвета за сигурност.

„Формираме резерви като част от армейския корпус, армията. Плюс пет полка - в първа и двадесета армия са танкови. Всичко върви по план, всъщност до края на юни ще завършим формирането на резервната армия. И в близко бъдеще ще завършим формирането на армейския корпус. Пет полка вече са сформирани с повече от 60%, в случая говоря за личен състав и техника", добави още Шойгу.

Шойгу отбеляза и високата мотивация на доброволците, които постъпват в армията. Доброволците се обучават на 8 полигона, обучават ги над 600 инструктори. Формирането на резервните армии на въоръжените сили на Руската федерация ще приключи до края на юни.

По думите му вече са доставени 3786 единици техника за формирането на тези съединения.

Шойгу докладва на Путин, че през 2023 г. Западът ще достави на Украйна 250 танка, включително около 120 Leopard, 31 Abrams:

"Вече е ясно, че това, което е доставено на Киев и ще бъде доставено, няма да повлияе съществено на хода на специалната операция."

Същевременно руският съвет за сигурност отчете военната техника, загубена от Киев по време на контраофанзивата. Секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев заяви, че военните на Руската федерация са унищожили: 

-повече от 13 хиляди украински военни;

-246 украински танка, включително 13 западни;

-10 тактически изтребителя;

-42 украински РСЗО;

- 264 дрона.

Превод: Владислав Наков

 

 

 

 

 

Коментари

  • old_beggar

    22 Юни 2023 18:11ч.

    години след войната на САЩ (и НАТО) срещу Сърбия, делегация на Пентагона посетила Белград. по време на обиколката й в сръбския музей на авиацията й показали свалени американски самолети, и американец арогантно попитал придружаващия ги сръбски офицер какво е да се биеш с най-мощната военна сила на света? а той отговорил: „Не знаем, никога не сме воювали срещу руснаците“. а на американците този отговор никак не им харесал...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво 100 ++++

    22 Юни 2023 18:18ч.

    Ми братята сърби патриоти военни свалиха невидимия Стелт с обикновена противоракетна система за защита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Става дума за F-117

    22 Юни 2023 19:19ч.

    Който в днешни пари струва 200 милиона долара. След случката в Сърбия ги спряха да летят, а бяха построили над 60 бройки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    22 Юни 2023 18:12ч.

    а дали има начин да се повлияеете на новата , развратна джендърна идеология? в университет Дрезден има научни изследвания за бременност на мъже- абсолютен политически , недостоен и неморален, зелен, фашистки идеологизъм По добре кай с ужас, отколкото ужас без край!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @истината 22 Юни 2023 15:12ч.

    22 Юни 2023 18:53ч.

    Гого Лозанов ще забременее с удоволствие само и само да бори руската пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Днес коя дата е, че не се сещам? И Шойгу не казва. Да не е 22.06. 2023 г?

    22 Юни 2023 18:14ч.

    На днешния ден през 1941 година нацистка Германия напада СССР. Вероломно и противоречащо на международните актове и договори нападение. Западните държави не се противопоставят толкова на политиката на Третия Райх, колкото искат своя дял от света и преразпределяне на сферите на влияние. Светът на англоц...стите тръгва срещу СССР. Резултатът всички го знаем - съветското знаме над Райхстага. Най-мощната военна машина в света тогава - Германия, губи унизително. Курската дъга, обсадата на Сталинград, стотици и хиляди битки, в които руснаците показват как се пази Родина. Хиляди скелети на окупатори, разпръснати из руската земя. А сега много моля евроатлантическата сган да погледне военните архиви и снимки и да види КАК ИЗГЛЕЖДАТ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ РУСИЯ. Без съмнение - на Червения площад. Ще участват....оцелелите, водени като военнопленници на триумфа. Нима си мислите, че ще направите нещо различно? Елена Гунчева-Гривова

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, да,

    22 Юни 2023 20:06ч.

    Нацистка Германия, заедно с Британската империя и САЩ срещу СССР. Знаем, учили сме история и ние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    22 Юни 2023 23:46ч.

    Предимно Британия е насъсквала Германия срещу СССР. Когато се изплашват за себе си, решават да помогнат с оръжие и транспортни средства и храни, но 4 години се ослушват за откривнето на Западния се фронт. Когато краят на войната се вижда, под натиска на Америка и британците се съгласяват да бъде открит за да вземат своя пай от Германия. Все пак СССР издига знаметото на победата над Райхстага. Тези неща не трябва да се забравят, за да осмислят сегашните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дрезден има научни изследвания за бременност на мъже

    22 Юни 2023 18:18ч.

    В България, това е практика. Идете в Парламента и огледайте депутатските шкембета. Има хора в деветия месец. Гледам, че Ристо ще ражда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А могат, могат ... ей ся като наш Магарев натовари

    22 Юни 2023 18:19ч.

    старото, но в срок на годност?! съветско въоръжение, ша обърне работите на към .... пълен срам за България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    22 Юни 2023 18:20ч.

    Допреди ден Ройтерс ни убеждаваше как на Русия й свъшили оръжията и боеприпасите, затова натискал оръжейните заводи в Сибир да работят на 3 смени. Сега се оказва, че хората са събрали още една армия, мин. 100к човека, които да размажат хохлите във финалната част на СВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    22 Юни 2023 19:29ч.

    Не четете! Оборудвани с: до 60 % личен състав и техника! За ВЪОРЪЖЕНИЕ нещо? Проценти оборудвани?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брежнев

    22 Юни 2023 18:21ч.

    ги е говорил същите небивалици навремето, късмет че не доживя кончината на болшевишко-колхозния кенеф

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брежнев

    22 Юни 2023 18:42ч.

    верно, още не съм се наял с банани и дънки не съм си купил, ама от яд пиша и драскам нещо си .....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Внукът на Брежнев

    22 Юни 2023 18:52ч.

    и аз още не мога да се наям с банани пък дънките вече станаха китайски, щото амероканският колхоз освен хартия (по евтина от ас папир) и евтина пропаганада нищо не прозивежда от поне 30 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • американски агент про100 к!р0

    22 Юни 2023 18:53ч.

    ШОК: скандалният американски агент про100 к!р0: "не ми пука за България! Новият посланик на сащ кенет муртон ми обеща остров и много пици с кристали! Не бих развял българското знаем никога, предпочитам да сменим знамето на България с цветовете на дъгата и това да го запишем в Конституцията"?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    22 Юни 2023 19:01ч.

    13 хиляди загуби за 16 дни е много сериозно - 3 от 10-те бригади за контранастъп-а са унищожени ... ако разбира се информацията е вярна. Прегрупиране няма да помогне с тези загуби, трябва си отстъпление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бройката е загуби на фронта, които се виждат. Загубите в тила в резултат на далекобойни оръжие не се знае

    22 Юни 2023 19:13ч.

    Най-голям проблем на нацитата е западното оръжие. Обучават украинците в различни държави да ползват конкретно оръжие. Няма никакво обучение за координация между бойните части с различно оръжие. На Запад знаят много добре за този проблем, но нали става дума за жертване на хохли, това вече не се разглежда като проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    22 Юни 2023 19:22ч.

    Намери се независими източници и прецени дали е вярна. p.s. Вярна е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Навремето западните оръжейни доставки все пак повлияха на хода на спецоперацията

    22 Юни 2023 20:02ч.

    на Адолф срещу СССР

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    22 Юни 2023 20:08ч.

    Шойгувците се оплетоха пак в лъжи. Как само 13 западни танка като вождът само преди 2 3 дни назова цифрата 150 ? Остава да не е бил вождът, с някой негов двойник. Но беше ботоксов, това поне са забелязали специалистите на ЦРУ. А чухте ли Пригожин по повод на всички тези цифри на ден - убити ок.1000 ? Според него с това темпо руската армия едва ли ще изкара повече от 2 месеца. И е много по за вярване от Коношенков и Шойгу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • син мискинин

    22 Юни 2023 21:10ч.

    Ами като видяха, как горят като факли, укрите не ги пускат в атака, пък и немците им заповядаха да ги изпратят в тила. Толкова ли си тъп, че не можеш да вденеш? Виж американски Брадлита и френски колесни танкове продължават да бъдат утилизирани със същите темпове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin-ьото шаранче пак клъвнало на гол бастун

    22 Юни 2023 21:24ч.

    Когда создатель ЧВК "Вагнер" в середине июня пошутил, что "не уверен", что после взятия Бахмута его ребята вернутся на Украину, и что "мы собираемся перебазироваться на север Мексики", многие в недоумении пожали плечами. А зря. Ведь ничего лишнего Евгений Пригожин на самом деле обычно не говорит. Царьград, кажется, разобрался, что имелось в виду. - Цялото: https://tsargrad.tv/articles/ssha-vstupajut-v-svo-napravlenie-glavnogo-udara-uzhe-izvestno_808916

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ като вождът само преди 2 3 дни назова цифрата 150”

    22 Юни 2023 21:23ч.

    Какво каза Путин? “ загубени са 186 танка и 418 бронирани машини”. Не споменава “западни”. Сега: “ 246 украински танка, включително 13 западни”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи