Шойгу възложи да се удвои производството на високоточни оръжия в Русия

Шойгу възложи да се удвои производството на високоточни оръжия в Русия

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу, по време на посещение в Корпорацията "Тактическо ракетно въоръжение" (КТРВ), даде указания да се удвои производството на високоточно управляемо оръжие, съобщи руското министерство на отбраната.

„Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу отбеляза, че Корпорацията „Тактическо ракетно въоръжение“ изпълнява адекватно държавната отбранителна поръчка. Въпреки това, дори като се вземе предвид увеличението на производството през тази година, той възложи да се удвои производството на високоточни оръжия“, съобщава ТАСС.

Ръководителят на военното ведомство отбеляза, че пред корпорацията стои много сериозна задача. „Предприятието разполага с необходимите резерви за нейното изпълнение: висококвалифицирани специалисти и производствени мощности. Следователно задачата е трудна, но изпълнима“, заяви Шойгу.

Предприятията на Корпорацията „Тактическо ракетно въоръжение" решават огромен кръг от въпроси, свързани с провеждащата се специална военна операция в Украйна, каза министърът на отбраната на Русия. Предприятията на корпорацията  произвеждат широка гама авиационни, ракетни и военноморски боеприпаси.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Е се пак

    14 Март 2023 14:18ч.

    Требе целото НАТО да целим точно. Аз ако бях, щях да кажа да утроят производството. Или да го опеторят....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    14 Март 2023 14:49ч.

    на вниманието на синергичния „триморец“ – р.радев: В. Орбан: “В НАТО и ЕС всички са за продължаване на въоръжения конфликт в Украйна, с изключение на Унгария.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Засега

    14 Март 2023 16:34ч.

    Може да прибавим и Турция докато Ердоган е президент. Ако Ердоган загуби изборите, според мен нищо няма да спре НАТО да гласува за разширяване на конфликта. Ако САЩ се нуждаят от тази война, Орбан най-вероятно ще бъде премахнат за да няма кой да гласува вето в НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи