Шойгу: Въоръжените сили на Украйна се опитаха да пробият отбраната на Русия в посока Запорожие, врагът беше спрян

Шойгу: Въоръжените сили на Украйна се опитаха да пробият отбраната на Русия в посока Запорожие, врагът беше спрян

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Въоръжените сили на Украйна се опитаха да атакуват въоръжените сили на Руската федерация в запорожското направление със сили до 1,5 хиляди души, врагът беше спрян. Това каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу, съобщават руски медии.

„Днес в 01.30 ч. в запорожско направление противникът направи опит за пробив на нашата отбрана със силите на 47-а механизирана бригада с численост до 1500 души и 150 бронирани машини“, заяви Шойгу.

Според министъра разузнавателните сили са разкрили своевременно противника, нанесли са превантивен удар с артилерия, авиация и противотанкови средства: „Противникът беше спрян и в четирите посоки и се изтегли с големи загуби.”

Според него руските войски са нанесли превантивен удар по подразделенията на въоръжените сили на Украйна, които са атакували в запорожското направление. Той също така заяви, че резервните сили на Въоръжените сили на Украйна, специално обучени за пробива, не са изпълнили задачата си.

„В резултат на двучасов бой врагът загуби 30 танка, 11 бойни машини на пехотата, до 350 души персонал“, каза още Шойгу.

Източник: "Труд"

 

 

Коментари

 • Зеленски, махай се от Украйна

  08 Юни 2023 19:59ч.

  Заминавай при господарите зад океана! Там е голяма скука, но ще свикнеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  08 Юни 2023 20:08ч.

  Общие потери ВСУ за 7 июня на Запорожском направлении составили: Танки - 33 БМП - 28 ББМ - 38 САУ - 3 Личный состав - 945 https://t.me/VA_Nikonov/12200

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Дън

  08 Юни 2023 20:13ч.

  Колко човешки живота струва един подпис на Елцин, когато създадоха от една административна област цяла държава, така наречената Украйна. Разбира се, с целенасоченото промиване на мозъци и отявлено фашизиране на населението , педантично в продължение на близо 30 години, от това население се получи почти Четвъртия райх. Сега Хамериканците берат плодовете на това фашизиране. Но идва деня, в който на новия Нюрнбергски процес ще бъде закачено въжето на Зеления клоун.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Дън

  08 Юни 2023 20:20ч.

  жалко за момчетата от едната и от другата страна, но те се бият мъжки, по руски. И още нещо, Много е възможно новия Нюрнбергски процес, отново да е в Нюрнберг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аха!

  08 Юни 2023 22:40ч.

  Ще бъде в Мариупол. Дори и бъдещата съдебна зала е подготвена! Съдебните процеси вече вървят. Има предложения и за международни съдии. Между другото една от държавите, които са изявили желание да участват в бъдещия съд срещу фашисткия режим в Киев е КНДР. Съдът е неизбежен! Подобни престъпления не трябва да се допускат повече! Никога!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  08 Юни 2023 20:26ч.

  „кохортата“ от безродници ни вкара във фашисткия алианс на 50 страни, воюващи срещу православна Русия... а полуделият от безнаказаност касапин на украинския народ - евро-атлантическият (перманентно дрогиран) евреин Зеленски се кани в близко време да преименува Киев на Кибург - за да не знаят новите поколения корените си, за да забравят езика си, за да предадат предците си и да изгубят напълно връзката си със славянския род...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Столтенберг

  08 Юни 2023 22:22ч.

  Скоро ще има ескадрили в Полша, Румъния и България от F35, a Украйна получава далекобойни зенитни комплекси и ракети със среден обсег. Новия bg war minister ни обеща 500 бронирани машини

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еленовъдът Шойгу няма воено образование, но се кичи с генералска униформа

  08 Юни 2023 22:29ч.

  t.me/RVvoenkor ???Первые пылающий и брошенные ВСУ танки Leopard в ходе "мясного штурма" на Запорожском фронте Враг бросил технику на убой на очень хорошо укрепленный фронт с нашими стойкими бойцами-контрактниками, которые полсуток отражали атаки НАТОвской бронетехники под массированным огнём

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Знаеш ли, че никой от последните министри на отбраната на Германия нямат военно образование?

  08 Юни 2023 23:42ч.

  Урсула - гинеколожката, беше министър на отбраната на Германия. Що се отнася до униформата, тя е според работата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ало, корнело! Чака те НАРОДЕН съд! На въоръжение във ВСУ се появиха българските гранатомети Bullspike-AT

  08 Юни 2023 22:31ч.

  https://telegra.ph/file/e159b746f281bc7c214f6.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Корнелия и Ко

  08 Юни 2023 22:48ч.

  отдавна минаха психическата граница от 10 милиарда износ на военна продукция за Украйна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горящи "Леопарди" на източния фронт

  08 Юни 2023 23:19ч.

  КАКВО БЛАЖЕНСТВО!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горящи "Леопарди" на източния фронт+

  08 Юни 2023 23:23ч.

  Има надежда справедливостта да възтържествува и да се даде урок на истеричните русофоби и истинските агресори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горящи "Леопарди" на източния фронт++

  08 Юни 2023 23:28ч.

  А истинският агресор е НАТО, "лаещо [псе] пред вратата на Русия".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хронологично горяха Т62 в Афганистан

  08 Юни 2023 23:34ч.

  После Т72 в Ирак, а след това падна Югославия и разни театри и училища в ОНД, който също се спомина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Т62 в Афганистан...

  08 Юни 2023 23:42ч.

  Но после дойде Сирия. Но така или иначе свободата изисква жертви, истинската свобода, нямаща нищо общо със западната псевдо-демокрация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свободен си

  09 Юни 2023 0:09ч.

  да се разкараш през Истанбул в посока разпраната ви матушка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз съм много свободен, с оглед материалното ми положение

  09 Юни 2023 2:07ч.

  И имам голям избор накъде да се "разкарам". А Вие сте окован, с оглед на липсата на грамотност, възпитание и трезва оценка на реалността. С една дума - тъ.анар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  09 Юни 2023 1:23ч.

  Това че някой в случая „Т62 в Афганист....“ не значи че не обича България, той вижда реалност за разлика от “Свободен си“, който когато някой не е съгласен с глупостите му трябва да напусне страната! По логично е той да я нпусне. А че Леопарди горяха и то доста така е. Но руснаците са си на своя земя и се бият за нея! Укрите са на подарена земя и лошото е, че управниците им са отявлени фашисти!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И още по-лошо е, че…

  09 Юни 2023 2:13ч.

  украинските управници са марионетки, безскрупулни и продажни (като нашите днес).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Традиционни руски ценности: Незаконният син на Шойгу избра кариерата на певец, вместо да служи в армията

  09 Юни 2023 1:32ч.

  Данила Шебунов, "изгряваща звезда" под псевдонима Шеба Сингер (или просто Шеба), е едно от трите извънбрачни деца на министъра на отбраната на РФ Шойгу и бившата стюардеса Елена Шебунова. Всички деца на бившата двойка са учили в елитното училище "Президент" на Рубльовка, където образованието струва около два милиона рубли годишно. 22-годишният Данила стана бизнесмен преди няколко години: притежава офиси в центъра на Москва и ги отдава под наем. Това му носи около милион рубли. Няколко дни преди началото на войната в Украйна Шебунов започва своята музикална кариера – стартира тикток и пусна два видеоклипа. Вярно, все още не е много популярен - по-малко от 1000 души са се абонирали за него. Но той успя да развива възгледите си, като категорично отказва да постъпи в армията. ( https://t.me/astrapress/29125?single ),( https://t.me/astrapress/29126?single )

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спор няма, …

  09 Юни 2023 2:23ч.

  че много руснаци са пълни боклуци. Но това не са "традиционни руски ценности". Има например руснаци, които мечтаят да видят американски танкове в Москва. Тези руснаци са за бесилото. Русия има нужда от нов Сталин. Защото да си гражданин на най-голямата страна в света, и най-вече на една независима страна (не като нашата) е невероятна привилегия. Тази привилегия трябва да се осъзнае и цени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аха

  09 Юни 2023 3:38ч.

  Невероятна привилегия е да си гражданин на прорашистка, тоталитарна, ТЕРОРИСТИЧНА държава, управлявана като КАМОРА от най-големият руски бандит, клептократ с несметно заграбени от народа богатства, 20 позлатени дворци, яхти, метреси, извънбрачни деца, многоженецът УЖ православен, но брутален чекист с кръв по ръцете, поддържащ народа си в МИЗЕРИЯ: https://www.youtube.com/watch?v=nPL8nmAusGw

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Давате за пример шизофреника Сталин, който избива милиони руснаци?! ?‍♂️

  09 Юни 2023 4:15ч.

  Ами, издигнете си и лозунга, надписът над портала на прочутия болшевишки лагер Соловики, смразяващ със своята безпощадност и цинизъм: "С желязна ръка ще отведем човечеството в щастието". ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Социалните мрежи

  09 Юни 2023 1:33ч.

  Се напълниха с касапницата , която устроиха руснаците на настъпващите укро-бандеровци под Орехово. Десетки натовски бронемашини горят като факли, а "Леопард"-и са замръзнали , извадени от строя , очевидно минали през мини. Укронацистки металолом. Въпреки упреците че Коношенков преувеличавал украинските загуби, всички са съгласни. Става дума за няколко хиляди унищожени ВСУ-шника , само от 4-ти юни до днес. Хохло-морът на Запада напредва по план.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шойгу нареди обстрел по хората в Херсон, докато се евакуират

  09 Юни 2023 1:41ч.

  Рашистите продължават да воюват срещу мирното население на Украйна. в резултат на обстрела в Херсон по време на евакуация един загина, има и ранени: https://t.me/astrapress/29112

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сблъсък между наемници и военнослужещи от руската армия: Руски офицер обвини „вагнеровците“ в побоища, мъчения и издевателства над… руски войници от редовната армия

  09 Юни 2023 1:58ч.

  https://www.actualno.com/europe/hvanati-za-gushite-plenen-ot-vagner-ruski-podpolkovnik-razkaza-kak-te-izmychvali-nego-i-vojnicite-mu-news_1987597.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Президент Зеленски отиде при хората в зоната на наводненията за разлика от окопалите се в бункери-дворци шойгу и путьо

  09 Юни 2023 2:08ч.

  Рашистите се опитаха да убият Зеленски, докато проконтролираше евакуацията в Херсон: https://twitter.com/nexta_tv/status/1666804066863964165/video/1

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много е тъпо да си тъп

  09 Юни 2023 4:13ч.

  Полезен, полезен, ама си остава иди_от. Господ здраве да му дава. На тоя по-горе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпреки цензурата

  09 Юни 2023 11:37ч.

  Мрежите гъмжат от фото и видео на унищожена западна техника в Украйна. Притиснати от времето и от началниците си във Вашингтон, бандеровци тръгнаха в колони да "настъпват" на предварително подготвените руски отбранителни позиции... Истинска касапница ! Десетки бронирани машини и танкове, вкл. бомбастични "Леопард", горят в Запорожие и Донецка област. Загубите в жива сила за ВСУ се измерват в хиляди. Картините които виждаме /от дронове/ са направо абсурдни. Украинските части са хвърлени буквално "на убой" , напредват в колони бронирана техника БЕЗ ПЕХОТНА ПОДДРЪЖКА, явно живата сила привършва... И с НУЛЕВА поддръжка от въздуха. Руснаците това чакаха, последните няколко дни има невиждано активиране на руската авиация. Ка 52 "Алигатор" устройват масови разстрели на украински танкове от дистанция, армейската авиация удря от разстояние извън възможностите на украинската ПВО - ракети, планиращи бомби, в условия на пълно превъзходство на руснаците по РЕБ. Самоубийствената офанзива на ВСУ , при липса на въздушна поддръжка, при отстъпление в артилерията, при недостиг на пехота ... в челни атаки срещу предварително подготвени опорни пунктове и безкрайни руски минни полета, може да доведе само до едно. ПРОВАЛ на украинската "контраофанзива" и нови хиляди , вероятно десетки хиляди , унищожени войници на ВСУ. Ще настъпи ли пробуждане сред украинците в един момент ? Докога ще унищожават мъжкото си население в печеленето на "200 - 1100 метра" терен, според признанията на самите украински медии ? Няма ли да схванат най-накрая, че не могат да победят Русия на война ? Че целта на западните им куратори е единствено ДЕПОПУЛАЦИЯ на Украйна ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рис

  09 Юни 2023 16:54ч.

  Когато разговорите не водят до разбирателство, остава военната сила. В нея се изразява природното право - не от хора писано. И така не е важно кой за какъв се мисли, а кой побеждава. Тук има хора не виждащи какво се случва на фронта и живеещи в информационния балон на западните медии. Това им напомня компютърна игра и макар всеки да знае, че е нереално, продължава да си държи главата в тази непрозрачна обвивка от лъжи, хвалби и обещания. Но който е виждал какво представлява руското оръжие, не може да бъде лесно излъган. Русия ще победи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи