Шойгу: Тече подготовка за по-настъпателни наши действия в Украйна. 246 украински танка са унищожени

Шойгу: Тече подготовка за по-настъпателни наши действия в Украйна. 246 украински танка са унищожени

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу се срещна с руския президент Владимир Путин и членове на Съвета за сигурност, за да докладва за хода на Специална военна операция.

Шойгу разкри колко военнослужещи на договор служат в момента към въоръжените сили (ВС) на Руската федерация, колко доброволци, а също така съобщи броя на унищожената техника на въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

За контранастъплението на Украйна

Въоръжените сили на Украйна претърпяха значителни загуби през последните 16 дни на бойните действия, “противникът намали активността си и в момента се прегрупира“.

“Врагът все още има сили да провежда по-нататъшни настъпателни операции, въпреки големия брой загуби както на техника, така и на личен състав. Въоръжените сили на Руската федерация се подготвят за настъпателни действия на Украйна, тече подготовка и за по-нататъчни настъпателни действия, включително и от наша страна”.

За попълването на въоръжените сили на Руската федерация

Средно по 1336 души постъпват всеки ден във въоръжените сили на РФ на договор, като контрактори, а армията ни получава „фактически по един нов полк всеки ден“.

За формирането на резерва към армията

Въоръжените сили на Руската федерация активно формират резерви, както по отношение на техниката, така и по отношение на личния състав. “До момента 114 000 души са назначени на пряк договор, плюс 52 000 доброволци. Формирането на резерва на въоръжените сили на РФ като част от отделна армия ще приключи до края на юни, „плюс пет полка в 1-ва и 20-а армии, които са танкови полкове“. Също така формирането на отделен корпус ще бъде завършено в близко бъдеще, „пет полка вече са формирани на над 60%“.

За въоръжението на въоръжените сили на Украйна

Количеството оръжие чуждестранно производство, доставено на въоръжените сили на Украйна, няма да повлияе значително на воденето на бойните действия, “особено като се има предвид, че по-голямата част са от старо поколение“. Министерството на отбраната  на РФ не вижда "никакви заплахи тук".

Въоръжените сили на РФ са унищожили 246 танка на въоръжените сили на Украйна, включително 13 западно производство. “Общо 81 танка бяха доставени от Запада – 13 от тях бяха унищожени. 59 от западните образци бойни бронирани машини бяха унищожени. От 109 бойни машини на пехотата „Брадли“, доставени от Запада на Киев, 18 бяха унищожени.

Секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев заяви, че военните на Руската федерация са унищожили:  

- Повече от 13 хиляди украински военни;

- 10 тактически изтребителя;

- 42 украински РСЗО;

- 264 дрона.

Превод: Владислав Наков

 

 

 

 

Коментари

  • Ха дано да е

    22 Юни 2023 23:22ч.

    вярно!че откакто я подкара от начало Путин,само договорки,молби за преговори ,отстъпления и вопиющи излагации!И то един противник……,леле мале!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    22 Юни 2023 23:33ч.

    мисля че путин има тръпка към украйна, не желае да избива наред, иначе досега....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    22 Юни 2023 23:34ч.

    Ще оставя на Пригожин да коментира този смешник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • военна тематика

    22 Юни 2023 23:52ч.

    Що не коментираш ти с пилешкия си акълец, страх те е да не станеш за смях, нали?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тече подготовка и за по-нататъчни настъпателни действия, включително и от наша страна

    22 Юни 2023 23:40ч.

    Идващата зима ще има голямо руско настъпление. Путин ще опита да срине украинския фронт без да стига до тактическите ЯО. Но засега върви все още кръвопускането на ВСУ…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И без да си завършил генерал-щабна академия...

    23 Юни 2023 11:57ч.

    Се вижда че руснаците водят изключително "странно" военните действия на терен. Целият руско-украински фронт е над 1000 км. но ожесточени военни действия има само на няколко тесни участъка. В момента на Времевския издатък и под Орехово в Запорожие, около Бахмут и в една гора край Купянск. Огромните останали участъци от фронта са "дремещи" - на тях се водят откъслечни престрелки , но няма щурмови действия нито от едната , нито от другата страна. Защо е така ? Очевидно поради недостатъчната жива сила и от двете страни. Но докатоза ВСУ има определена логика да концентрира силите си /новомобилизираните и обучените бригади/ в определени тесни участъци, да търси "пробив" именно така, т.е. стратегията на германците през ВСВ , то пасивните действия на ВСРФ будят недоумение. Вярно е че в Запорожие руснаците са изградили дълбоко ешелонирана отбрана, изтощават ВСУ и нанасят загуби на врага. Но така руснаците сами се обричат на вечна отбрана ! Дефанзивната стратегия колкото и добре да се провежда, неминуемо води до оттегляне и загуба на терен. До момента от 4-ти юни до днес, макар и малки териториални загуби, такива за руснаците има . Около 120 кв.км... Какво пречи на Шойгу и Герасимов да организират активни действия на "дремещите" участъци от фронта и така да облекчат запорожката отбрана ?? Да, имаше последните дни някакво плахо настъпление край Купянск , но бързо се спихна. А на другите участъци защо няма ? Какво пречи да се възобнови настъплението в Харковска област ? Докога ще се търпи "израстъка" Авдеевка, от който бандеровците тероризират Донецк вече 9 години !? Докога ще се влачи щурма в Маринка ? Странно, много странно е поведението на руските генерали. Имаме чувството че са им наредили да воюват с вързани ръце, да учавстват в "програмирана война".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи