Шойгу: Само през ноември Украйна е загубила повече от 8300 военнослужещи

Шойгу: Само през ноември Украйна е загубила повече от 8300 военнослужещи

Следвайте "Гласове" в Телеграм

През ноември Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са загубили над 8300 военнослужещи, както и пет самолета и десет хеликоптера. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу по време на конферентен разговор във военното ведомство във вторник.

"Загубите на врага през ноември възлизат на повече от 8300 военнослужещи, пет самолета, 10 хеликоптера, 149 танка и повече от 300 бойни бронирани машини", заяви Шойгу.

Според министъра на отбраната руските въоръжени сили са нанесли значителни щети на личния състав и техниката на украинските въоръжени сили в Луганско-Донецкия и Южния Донецки регион.

Източник: ТАСС

 

 

 

Коментари

  • Ахмат

    06 Дек 2022 16:59ч.

    Пигмея-клоун, шмъркания Vолодимир Zеленски и Уруспията Урсула фон дер Лайен, уточниха ли колко са убитите хохли-нацисти ? Щото от САЩ съобщават за поне ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ !!! А НИЕ ЗНАЕМ, ЧЕ СА ПОНЕ 300 000 !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    06 Дек 2022 17:03ч.

    Днес е денят на рождението на княз Александър Невский, княз Московский и Киевский, разбил шведските орди, но никой, дори наште държавотворци, не си спомнят днес! Нали времето е друго, за гладкоизпилени мозъци, но историята винаги се завръщя, и не само когато е изгодно на "елитите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русофил , но напълно разочарован !

    06 Дек 2022 20:38ч.

    Шойгу да мълчи. Укрите удариха авиобаза "Енгелс" на стотици километри навътре в Русия ! Повредиха стратегически руски бомбардировачи ! Невероятна руска мърлящина и халатность !!! Как е възможно стратегическите бомбардировачи да не са скрити в хангари ??? Как е възможно вражески дронове да долетят на 700 км навътре в Русия без да бъдат засечени и свалени предварително от руската ПВО ??? Та това е много по-зле положение от времето на Горбачов и полета на Матиас Рус до Червения площад... Путин напълно провали Русия. Всичките приказки за руските чудо оръжия и възможности , се оказаха въздух под налягане. Не могат да си опазят стратегическите въоръжения ! Ташак армия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи