Шойгу: Победата на Русия е неизбежна

Шойгу: Победата на Русия е неизбежна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу направи новогодишно обръщение към военнослужещите, в което им благодари за "мъжеството и героизма при изпълнението на воинския дълг в хода на спецоперацията в Украйна" и заяви, че победата им е неизбежна, предаде ТАСС.

"Отиващата си година завинаги ще остане във военните летописи на Отечеството, изпълнена с вашите безсмъртни подвизи, самоотвержена смелост и героизъм в борбата срещу неонацизма и тероризма. Благодаря на всички за службата и верността към клетвата!", добави Шойгу в обръщението, излъчено по телевизионния канал "Звезда".

Киев и Западът отхвърлят твърдението на Русия, че се бие срещу "нацисти" в Украйна. Те смятат, че това е бил неоснователен претекст за президента Владимир Путин да започне война, чрез която да превземе територии от съседната страна и да свали от власт украинския държавен глава Володимир Зеленски, отбеляза Ройтерс.

Шойгу, който бе критикуван от ястребите в Русия за провалите на бойното поле по време на продължаващата вече 10 месеца кампания, каза, че ситуацията на фронта остава трудна и осъди Украйна и Запада, затова че опитват да възпрат Русия.

В момент, когато кървавите боеве продължават по протежение на дългата 1000 км фронтова линия, Русия няма никакви нови териториални придобивки след тези, които постигна в първите месеци от войната. Въпреки това Шойгу заяви на руските военни, че "победата ни, както и новата година, е неизбежна".

Москва очакваше бърз успех във войната, която нарича "специална военна операция", но яростната съпротива на Украйна и западните оръжия за милиарди долари помогнаха на Киев да обърне нейния ход и да предприеме серия от изненадващи контранастъпления. Украйна си върна повече от половината от територията, превзета от Русия през първите седмици на инвазията, съобщи БТА.

 

Източници: "Труд", "24 часа"

 

 

 

Коментари

 • Мария ...

  31 Дек 2022 15:45ч.

  "Шойгу: Победата на Русия е неизбежна"Амин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХАйй

  31 Дек 2022 17:54ч.

  Българският народ е на страната на Русия и ще се бие за Русия каквото и да струва за българите и за България! България е християнска страна и отхвърля всякакви евроатлантически/джендератлантически безценности и безморалности, отхвърляме и всякакви опити за лъгъбътъ пропаганда на извращенията им в България! Незабавно изгонване насащническия посланик от България и късане на дипломацията със сащ! И изгонване на американските представители, узурпирали властта в България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай Николов

  31 Дек 2022 18:00ч.

  Този и още петима от заместник-министрите на МО на РФ не са служили в армията и не са виждали жив войник отблизо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай,

  31 Дек 2022 20:18ч.

  дръж се сериозно въпреки анонимността.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българският народ е на страната на Русия и ще се бие за Русия

  31 Дек 2022 18:06ч.

  дай личен пример - грабвай бастуня и бегом на фронта!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи