Шойгу: Киев започна отдавна обещаната офанзива в различни участъци на фронта, но не успя в нито един от тях

Шойгу: Киев започна отдавна обещаната офанзива в различни участъци на фронта, но не успя в нито един от тях

През последните три дни украинският режим започна отдавна обещавано настъпление в различни участъци на фронта, но не успя в нито един от тях и претърпя значителни загуби. Това съобщи руският министър на отбраната Сергей Шойгу, предаде ТАСС.

"В рамките на три дни украинският режим започна отдавна обещаното настъпление в различни участъци на фронта, съсредоточавайки за целта голямо количество техника и жива сила. На 4 юни силите на 23-та и 31-ва механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна направи опит за настъпление в пет посоки. Противникът не постигна успех на нито един от тях, понесе значителни загуби: 300 военнослужещи, 16 танка, 26 бойни бронирани машини, 14 автомобила“, каза той.

Според Шойгу на 5 юни киевският режим е направил опит за настъпление в седем направления с пет бригади. „Беше спрян, претърпя още по-значителни загуби: повече от 1600 военнослужещи, 28 танка, включително 8 „Леопарди“ и 3 колесни танка АМХ-10, 136 единици друга военна техника, включително 79 чуждестранни“, уточни министърът.

Според Шойгу загубите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) през последните три дни на бойните действия по всички направления възлизат на 3715 военнослужещи и 52 танка.

„Само за три дни на бойни действия по всички направления загубите на въоръжените сили на Украйна възлизат на 3715 военнослужещи, 52 танка, 207 бойни бронирани машини, 134 автомобила, 5 самолета, 2 хеликоптера, 48 полеви артилерийски оръдия и 53 бр. безпилотни летателни апарати", каза Шойгу.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • паф

    06 Юни 2023 23:29ч.

    контраофанзива ли?....магаре влак гони ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кибик

    07 Юни 2023 1:55ч.

    Дори и ние - виртуалните кибици, бяхме посветени в някои от грешките на руското военно ръководство при началото на СВО. Те тръгнаха в атака срещу 240 хил. укр. армия, която като ниво се оказа много близка до тях, но имаха на разположение едва 120 хил. В момента не можем да знаем колко ресурс противостои от двете страни, предполагаме само, че са по около 350 хил. Имат някакви неясни резерви и ротиращ контингент. Предположения и спекула е това, нищо повече! Със сигурност укр- имат и доста голям брой местно опълчение, но не виждам ясно каква точно роля би могло да играе то при техни атаки за линиите на досегашното съприкосновение?! Така наречената укр. контраофанзива не е нищо повече от обикновена пропагандна дивотия. Очевидно е, че на тях в момента им трябва поне 1 млн. добре обучени въоръжени и снабдени войници, огромно количество артилерия, бронирана техника и авиация. Поне на теория - така биха могли да получат някакво превъзходство. Те не разполагат с всичко това, атакуващият без съответното предимство е обречен на тежки загуби, та по тази причина наближава моментът, в който отан ще се види принудена да влезе с жива сила и техника или ... ще развеят белия флаг. Така простичко стоят нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    07 Юни 2023 10:57ч.

    "Със сигурност укр- имат и доста голям брой местно опълчение" -- това - в източните райони? интересна сигурност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кибик

    07 Юни 2023 13:37ч.

    Очевидно се съизмерват ресурси, които са в относителна близост до линията на съприкосновение. Очевидно става дума за военни сили и някакви паравоенни формирования. Последните (очевидно украински) очевидно се намират на запад от линията на съприкосновение. Във всички населени места, контролирани от ВСУ има нещо като опълчение, доброволчески отряди. Какво искаш да кажеш с тази въпросителна след "източните райони"? Параграфов, кво се правиш на интересен? Няма никакво значение, какво харесваме аз и ти! Това, което се вижда на терен е, че естествената реакция на много хора е да избягат от войната - това важи и за укр. и за рус. Останалите укр-ци, волю или неволу замесени дълбоко във войната, мразят руснаците и искат да ги избият. Останалите руснаци, волю или неволу замесени дълбоко във войната, мразят украинците и искат да ги избият. Просто е! Ама ти ако искаш, може да те хапя здраво, бива ме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Толкова е хубаво !!!

    07 Юни 2023 2:20ч.

    В момента нацистките части базирани на острови в Днепър, се давят като плъхове, или загиват от руския огън! Престъпният режим в киив изби собствената си армия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свършиха военната техника на бившите соц държави

    07 Юни 2023 2:29ч.

    Сега ще похарчат и тази на западните държави. Тагарев обещава да помага на хохлите. Ако им изпрати всички български танкове, ще им стигнат за 5 дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шойгу да каже, защо рашистите се хвалят, че вместо танкове Леопард унищожават комбайни и трактори ?‍♂️

    07 Юни 2023 2:46ч.

    https://theins.ru/news/262364

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярваш ли на тези идиотщини?

    07 Юни 2023 3:22ч.

    Ако наистина вярваш, ходи на лекар да ти постави диагноза. Какво ще правят комбайни на полето по това време?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това се коментира по руските военни канали

    07 Юни 2023 3:52ч.

    Както и от Пригожин: https://t.me/Prigozhin_hat/3630?single

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    07 Юни 2023 11:02ч.

    "на лекар да ти постави диагноза" -- едва ли е нужно. просто трябва да му предпише по-силни хапове. ако не друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шойгу да каже, защо съпругата на неговия зам.-министър на отбраната Тимур Иванов почива в Куршавел, Франция по време на войната УЖ срещу колективния Запад, между които е и Франция

    07 Юни 2023 2:50ч.

    https://theins.ru/en/news/260694

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВСЕКИ руснак може да пътува и почива където си иска

    07 Юни 2023 3:23ч.

    Минаха времената на СССР. Или жената трябва да е на фронта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, не може, ако е рашист!

    07 Юни 2023 3:54ч.

    За съжаление колективния Запад сме прекалено толерантни и се бавим със санкциите на тези арогантни убийци, рашистите, които не трябва да стъпват в нашия цивилизован мирен свят! Рашисттие - само в кошарата там, под блатата на Московията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • арогантните убийци от 2014 г. са укпите-бандеровци

    07 Юни 2023 12:10ч.

    и как ще наложиш тези санкции! Това да не ти е Бантустан. Нали наложихте 12 пакета санкции, а Путин само си накрива капата и ви се присмя. По-скоро ще спре толерантността към фашагите-укри и подкрепящите ги подлоги у нас и на Запад. После всички ще ходят там, където им е мястото - или при Бандера, или по затворите. А иначе вие си сънувайте мокри сънища за някакви санкции - през 2022 г. Западът е купил повече петрол от Русия отколкото преди войната. Разбираш ли игрите, или нямаш умствен потенциал за това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шойгу да каже, другият му зам. министър Алексей Криворучко, бивш собственик на оръжейния завод "Калашников", защо е толкова голям фен на враждебната на Кремъл Америка?!

    07 Юни 2023 2:56ч.

    Алексей Криворучко е един много добре уредил се корумпиран чиновник, който особено старателно крие връзките си със САЩ, къща в Маями, американско граждансто и прекрасен американски живот на дъщерите му. А иначе се борят с омразната Америка :) ===> https://www.youtube.com/watch?v=XKu7LQon_rA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шойгу да каже, защо руската армия е минирала пътищата, по които Вагнер напуска Бахмут

    07 Юни 2023 3:27ч.

    ( https://t.me/Prigozhin_hat/3590?single ). Доклад от Пригожин за минирането на зоните от руски военни на МО, по които се изтеглят "вагнер"-оците. https://t.me/Prigozhin_hat/3589?single

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лъжец и мошеник си ти

    07 Юни 2023 10:38ч.

    А заедно със теб са и от сайта Актуално ,които по липса на аудитория бълват препечатки от западните фашистки медии и ги предлагат на такива глупаци като теб .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шойгу да каже, защо пияни окупатори от руските въоръжени сили откриха огън по наемници от ЧВК "Вагнер" , които единствено постигнаха някакви резултати в СВО

    07 Юни 2023 3:39ч.

    ( https://t.me/Prigozhin_hat/3592 ) https://www.actualno.com/europe/prigojin-se-oplaka-pijani-ruski-voenni-otkriha-ogyn-po-chvk-vagner-pri-bahmut-news_1984494.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадри от унищожаването на бронирана техника на НАТО, включително танкове Leopard, при отразяване на настъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВИДЕО)

    07 Юни 2023 10:44ч.

    Имаше кадри от унищожаването на бронирана техника на НАТО по време на отразяването на настъплението на въоръжените сили на Украйна, включително танкове Leopard и френски колесни танкове AMX-10 / Источник: https://rusvesna.su/news/1686060321

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Контранастъплението на въоръжените сили на Украйна се провали - Шойгу

    07 Юни 2023 10:54ч.

    В продължение на три дни украинските терористи се опитваха да преминат в обещаното контранастъпление, но руските военни успешно отблъснаха атаките във всички посоки, а войските на киевския режим претърпяха загуби. Това съобщи днес, 6 юни, ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу. През трите дни на бойните действия въоръжените сили на Украйна по всички направления загубиха до 3715 военнослужещи, 52 танка, 207 бронирани машини, 134 автомобила, пет самолета и два хеликоптера“, уточни Шойгу. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/06/06/kontrnastuplenie-vsu-provalilos-shoygu

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин: Мисля, че барон Мюнхаузен си почива

    07 Юни 2023 3:50ч.

    Това беше казано от Пригожин по отношение на цитираните от МО/Шойгу претърпени украински загуби. И още: "И съдейки по казаното тук, скоро ще стигнем до извънземните - с такива загуби. За да унищожиш повече от 1500 души, трябва да такова клане на ден, над 150 километра, че майка плаче. Затова смятам, че това е само в сферата на дивата, небрежна фантазия. Като цяло трябва да съберете всички числа, които Конашенков дава от началото на СВО. Мисля, че току-що унищожихме цялата планета Земя пет пъти."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лъжец и мошеник си ти

    07 Юни 2023 10:35ч.

    Я кажи кои са тези от некста тв която е бълвала тези фалшификати . Пак ползваш западни медии които лъжат на килограм . Впрочем ти не си по различен от западната пропаганда ,само че хората не вярвяат нито на нея нито на теб .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • последствията от лъжите на укрите

    07 Юни 2023 12:05ч.

    След като смешниците наркомани пак напълниха гащите, за отвличане на вниманието от поредното си осиране, взривиха язовира Каховка, за да спрат руските войски. Защото след неуспешният си напън, наричан гръмовно " "контранастъпление", пътят в целия Херсон е свободен. Освен това да се оправдават пак пред Запада, че някой им е виновен за некадърността и мухльовщината. Има стотици видеоматериали как те самите си взривяват стената. Тази война отвори очите на хората и постигна обратен ефект - вместо да съсипе Русия, се превърна в пирон в ковчега на Запада. Постоянните лъжи на укрите, манипулациите, монтажи, фалшификации, произволно използваните от тях думи тероризъм, геноцид, убийства на цивилни и прочие за свършени от тях самите дела, в които обвиняват руснаците, само показват, че до момента Западът е ползвал тази фалшива матрица във всички информационни емисии. До войната хората вярваха, защото нямаше от къде да видят, че е лъжа и манипулация. Но в момента с всеки изминат ден вече никой не вярва на Запада. Укрите го съсипаха. В България също до войната доверието в ЗАпада бе по-високо. Сега вече всички ги мразят и ненавиждат до дъно. Техните мекерета и подлоги тук освен с вчерашните "ала-бала" коалиции , терор, фалшификации и диктат, повече не могат да удържат властта. Пак заради Украйна. Скоро цялата им кула от лъжи ще рухне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи