Шойгу: Киев търпи колосални загуби, не е постигнал целите си по нито едно направление

Шойгу: Киев търпи колосални загуби, не е постигнал целите си по нито едно направление

Киев търпи колосални загуби, опитвайки се да проведе контранастъпление вече трети месец, но целите му не са постигнати в нито едно направление. Това заяви министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу по време на конферентен разговор с ръководството на въоръжените сили на Руската федерация, предаде ТАСС. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са загубили над 66 хил. души и 7600 оръжия от началото на т. нар. контранастъпление. В същото време Киев се опитва да прикрие провала на своето "настъпление", като атакува цивилни цели, каза Шойгу.

"Руските въоръжени сили продължават да действат активно по цялата линия на съприкосновение. Киевският режим, въпреки колосалните загуби, вече трети месец се опитва да проведе т. нар. контранастъпление. Въоръжените сили на Украйна не са постигнали целите си по нито едно от направленията“, каза министърът.

По думите му, украинското ръководство иска да демонстрира на западните куратори поне някакъв успех в настъпателните операции, за да получи допълнително военна и икономическа помощ, което само удължава конфликта.

Според Шойгу компетентните действия на руските бойни екипи са позволили да бъдат свалени 159 ракети HIMARS, над 1000 безпилотни летателни апарата, 13 крилати ракети за един месец. „Опитвайки се да скрият провала на настъплението, украинските бойци атакуват цивилни цели и представят тези атаки за военни победи“, подчерта Шойгу.

Руските въоръжени сили продължават да унищожават военната инфраструктура на Украйна, за месец са ударени 34 командни пункта на украинските въоръжени сили, посочи руският министър на отбраната.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Кремълски бандит ако не излъже,

    05 Sep 2023 16:38ч.

    все едно не е бил на власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    05 Sep 2023 17:40ч.

    Сигурен съм, че имаш други данни, линкове, статистика, снимков материал, свидетелски показания, които без проблем можеш да приложиш под твърдението си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смях

    05 Sep 2023 21:34ч.

    Умникът се обажда многократно по-надолу - ЦИПсО явно са открили български отдел. Момчето се старае, научил се е да мрази рефлекторно, ама не му стига моженето за да заслужи тенекиения си медал на пропагандния фронт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все едно слушам

    05 Sep 2023 16:49ч.

    гл.счетоводител на руската армия ген.Коношенко.Същите напомпени незапомнящо се лафове(почти Путин)!По добре да бе посипал главата сис пепел за тая некадърно проведена операция!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аман

    05 Sep 2023 17:00ч.

    от компетентни...като горните професори и разбирачи...хич не им се четат реални факти... не им харесва..... така е...,който е роден с обърнат чип и Господ не може да му помогне...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Круз

    05 Sep 2023 17:18ч.

    Размера на загубите се приписва на едната или другата страна - в зависимост коя медия четеш. Истината (мисля) е че руснаците губят 2 пъти повече от украинците, но на тях не им пука - хора има. Наемниците обаче свършват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Загубите могат и да се приписват, обаче:

    05 Sep 2023 17:44ч.

    Първо. Руснаците имат абсолютно превъзходство във въздуха. Второ. По официални данни руснаците на ден изстрелват 4-5 пъти(!) повече снаряди от украинците. Трето. На Украйна ѝ бяха обещани един милион снаряда до края на годината, а досега е получила няма и една четвърт от това количество. Четвърто. Украинците в момента се водят настипващи, а знайно е, че настъпващите по принцип губят повече хора. Пето. руснаците воюват само с доброволци и контрактници, при украинците минаха вече поне 6-7 мобилизационни вълни. Обаче ти си мислиш, че руснаците губели двойно повече от укрите. Ами мисли си. Тя една патка мислила, мислила...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кур Тоз

    05 Sep 2023 17:46ч.

    Това само с пожелателно писане не става. Поне да се беше потрудил да прочетеш малко какви са загубите при атака и при защита. Нормалните загуби при усешна атака. А какво да кажем за множество неуспешни атаки? А за липса на успех по което и да е направление? Как защитниците имат по-големи загуби, ако нападащата страна не успява да достигне дори до първа отбранителна линия? Какво става, когато за втори, трети и четвърти път се опитваш да пробиеш едно и също място и все не става? Какво мислиш за истината няма значение, защото истината не е това, което ти се иска, а това което е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Круз

    05 Sep 2023 22:11ч.

    Нищо не ми се иска, и руснаците са оплескани и украинците са се продали на дявола и сега берат плодовете. Умират хора - лошо. Путин да я приключва тази война по-скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факт е

    05 Sep 2023 18:14ч.

    Че умират хора - украинци и руснаци , за да водят своята прокси война каубойците , които са ''пазители '' на мира по света . Да не забравяме колко от войниците не са доброволно на фронта , напротив . И всичко това убиване и смърт започна след 2014 . Ние ( т.е нашите смели и дръзновени медии ) забравихме колко български украинци също станаха жертви на нео фашизма обхванал Украйна след 2014. В момента също Владимировци прекръстени насила във Володимировци и Алексеевци ,станали Олексеевци се бият за родната Окраина .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много глупаво изказване

    05 Sep 2023 18:50ч.

    на Шойгуто. Не е работа на т.н. военен министър да дрънка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    05 Sep 2023 19:18ч.

    Униформата заблуждава. Това е политик-чиновник , не военен. Тъй че освен да дрънка друго ме може. Човек ще каже че в касапницата руснаци не умират. Не че на Шойгу му пука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прасета в космоса

    05 Sep 2023 19:20ч.

    Коломойски да го пускат на фронта да громи руснаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако се допусне

    05 Sep 2023 19:55ч.

    че Путин одобрява/търпи Шойгу, тя руската работа като нашата. Работи се с наличния материал. Та БХ е бил далновиден , дефинирайки това понятие отдавна. Да можеше да е по-слаб, по-красив и по-малко да дрънка. И да поназнайваше езици, етикет, изкуство малко поне ... .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    05 Sep 2023 19:56ч.

    Ахметов, Порошенко, Юлка....ще съберат Мръсната дузина и в окопите.Ас съм "за". Срещу тях няма да е лошо да пратят Абрамович, Дерипаска, Усманов...тогава съм готов година да постя, но лично да платя патроните и на двете страни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    05 Sep 2023 20:07ч.

    Шойгу не главният претендент за наследник на Елцин, преди Путин да изскочи от дълбочина(екипа на Собчак). Все от Семейството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шойгу е един пълен некадърник

    05 Sep 2023 20:38ч.

    наистина от обкръжението на Елцин,Чубайс,Березовски,Дерипаска и &!Той и Путин са от личното котило на Елцин,Лига,ов и цялата сволочь от Горбачов та дп днешни дни!Шойгу,Наришкин и Путин рано или късно ще се изправят пред руски съд за най-некадърно проведена гражданска война с десетки хиляди убити руски момчета поради тяхната некомпетентност и може би направо предателски подходи при провеждането на т.н. СВО!Но най отпред е зпутин с безотговорният му подход за тази война от година и половина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи