Шойгу инспектира войски, участващи в бойните действия в Украйна, след бунта на Пригожин

Шойгу инспектира войски, участващи в бойните действия в Украйна, след бунта на Пригожин

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу инспектира предния команден пункт на едно от формированията на Западната група войски в зоната за специална операция. Това съобщиха днес от Министерството на отбраната на Руската федерация. 

На командния пункт Шойгу е бил запознат от командира на групата генерал-полковник Евгений Никифоров за текущата обстановка, характера на действията на противника и изпълнението на бойни задачи от руките войски по основните тактически направления, съобщава ТАСС.

"На командващия и командирите на Западната войскова групировка е поставена задача да продължат да водят активно разузнаване за своевременно разкриване и пресичане на плановете на противника", съобщава руското министерство на отбраната. То допълва, че Шойгу е обърнал внимание на цялостното подсигуряване с всички необходимо на войските, участващи в така наречената специална военна операция, и създаването на условия за безопасно разполагане на личен състав.

 

Това е първата публична проява на Шойгу след бунта през уикенда на частната военна компания "Вагнер", посочва БТА. В събота ръководителят на "Вагнер" Евгений Пригожин поведе бойците си към Москва, за да свали руското военно ръководство, което според него е корумпирано и некомпетентно. В крайна сметка обаче Пригожин нареди на хората си да спрат и да се върнат в окупираните от Русия части на Украйна, след като бе постигната сделка с Кремъл, посредник в която стана беларуският президент Александър Лукашенко, припомня Ройтерс.

Сделката сключва гарантиране на сигурността на разбунтувалите се бойци от "Вагнер" и отказ от наказателни преследвания срещу тях. Не е известно обаче дали Путин се е съгласявал да внесе промени във висшето военно ръководство на Русия като част от сделката с Пригожин.

Източник: ТАСС, БТА

 

Коментари

  • Ще има полети от 6 етаж

    26 Юни 2023 13:00ч.

    Залозите са за Пригожин, Путин, Шойгу, Герасимов и в каква последователност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    26 Юни 2023 13:05ч.

    Путин ще бутне през отворен прозорец някой от двойниците си, за да инсценира смъртта си и да се пенсионира на някой остров?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    26 Юни 2023 13:06ч.

    Никакви полети няма да има, от никакви етажи, за никокого. Единствено Пригожин може да бъде "командирован" в Африка да царства там с остатъка от ЧВК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    26 Юни 2023 13:08ч.

    Засега това, което има е масирани удари от тази нощ по Киевска област и Одеса! Видео: https://t.me/rvvoenk/21571

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    26 Юни 2023 13:31ч.

    Силовите компоненти на руската държава бяха и още са в шок от несистемен играч. Армията реално подкрепи Вагнер, като го пропускаше навсякъде. Кадировците се влачиха с нежелание за да се печели време. Народът даде 83% подкрепа за готвача при допитване. Паниката сред крадливия "елит" беше на 100%. Шайку е белязан като мърша. Главното предстои. Властта ще се разпадна и у нас при асиметрична реакция. Мутрите са си приготвили куфарите и самолетите не ще стигнат, ако народа извади тоягата като през 1905 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Армията реално подкрепи Вагнер, като го пропускаше навсякъде"

    26 Юни 2023 15:05ч.

    Армията громи хохлите. От Ростов до Москва НЯМА армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европейската украинска мечта!

    26 Юни 2023 15:14ч.

    Даа, не е нужно да си търсим врачка. Вече си имаме в сайта. Но с желязна логика, признавам!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не да инспектира, а да остане в окопите заедно с войничетата

    26 Юни 2023 13:33ч.

    И да види реалната огнева стрелба и сражения, как думкат снарядите до ушите му и как излитат снарядите от оръдията, а момчетата са с предпазни каски на ушите, защото като изстрелват по няколко десетки снаряди дневно оставаш без слух. ЧУХТЕ ли ген.Шойгу, това не е тишината на тайгата! ....... Не можете на малкия пръст на Пригожин да стъпите, ако не останете целия генералитет командване на Армията е, там на огневата линия на фронта поне 1 година! Чест, достойство и воинска доблест, нали на това учите народа?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От армейска структура разбираш колкото магаре от ...

    26 Юни 2023 15:06ч.

    Откъде се пръквате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е показно наказание !

    26 Юни 2023 13:43ч.

    Веднага след случилото се, главният обвиняем за Вагнер е принуден да размърда дебелото си трибуквие на бивш еленовъд и да иде на фронта. Предстои продължение… Моята прогноза е че “Путин” няма да разкара Герасимов и Еленовъда веднага. Това би било недобре за реномето на самия Лидер, би показало че се е уплашил от “метежа”. Но персоналните промени са неизбежни, когато му дойде времето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Знаеш ли, че Шойгу е тувинец?

    26 Юни 2023 15:09ч.

    А знаеш ли как са воювали тувинците по време на ВСВ? Знаеш ли, че Тува е била независима държава преди ВСВ и е ПЪРВАТА държава обявила война на Германия след нападението над СССР?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още!

    26 Юни 2023 15:18ч.

    Шойгу е почетен член на Малтийския орден!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи