Шойгу докладва на Путин за ученията на Тихоокеанския флот

Шойгу докладва на Путин за ученията на Тихоокеанския флот

Над 25 000 военнослужещи, 167 бойни кораба, включително 12 подводници, 89 самолета и хеликоптера участват във внезапната проверка на Тихоокеанския флот. Това докладва министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу съобщи пред президента Владимир Путин, съобщава ТАСС.

Шойгу добави, че участващите в проверката сили и войски са приведени в пълна бойна готовност и са започнали да изпълняват задачи по бойна подготовка с установените ограничения. По думите на министъра, се провеждат тактически учения и контролни стрелби, отработват се въпроси на междувидовото взаимодействие.

"Първият етап на внезапната проверка наистина беше извършен на много високо ниво. Бих искал да изкажа благодарността си на всички, които участваха в организирането на ученията", казва в отговор Владимир Путин, цитиран от БТА.

"За нас е очевидно, че днес имаме ясни приоритети за използването на въоръжените сили и това се отнася най-вече за украинското направление и за всичко, свързано със защитата на нашия народ в Донбас, в другите нови територии", казва още Путин. "Но никой не е отменил задачите по развитието на флота, включително и на тихоокеанския театър, така че Ви моля да продължите тази работа", подчертава руският президент. 

Ученията се провеждат в момент, в който китайският министър на отбраната Ли Шанфу е на посещение в Москва, отбелязва Ройтерс.  

Източник: ТАСС, БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Тихомир Томов

    17 Апр 2023 14:10ч.

    Пропуснал е количествата на водката по време на занятията в студа !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-важно е, че не са пропуснали мишените.

    17 Апр 2023 14:19ч.

    И момента да набият канчетата на отанските проскубани чакали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    17 Апр 2023 16:44ч.

    Чудо невиждано: в РФ задържаха милиардер от партията на ПутинВ Новосибирске после допроса задержали строительного магната (депутата-единоросса) https://zavtra.ru/events/v_novosibirske_posle_doprosa_zaderzhali_stroitel_nogo_magnata_(deputata-edinorossa)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доброволец из ФСКН

    17 Апр 2023 16:51ч.

    Бывший начальник Управления ФСКН России по Новосибирской области, генерал-лейтенант полиции Кандиков. Ушел на войну в качестве добровольца в 54 года. Служит мотострелком в звании старшего сержанта. Метки: ФСКН, война на Украине, добровольцы, полиция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи