Шолц: Западът е готов да предостави гаранции за сигурност на Украйна след края на конфликта

Шолц: Западът е готов да предостави гаранции за сигурност на Украйна след края на конфликта

По думите на германския канцлер, западните страни не възразяват срещу присъединяването на Украйна към Европейския съюз като цяло, но за това Киев трябва да изпълни установените изисквания.

Западните страни са готови да предоставят гаранции за сигурност на Украйна след края на конфликта. Това каза германският канцлер Олаф Шолц в интервю, излъчено в неделя по CNN. „Готови сме да организираме определени гаранции за сигурността на страната след настъпването на мира“, каза той, съобщава ТАСС.

Шолц добави, че западните страни не възразяват срещу присъединяването на Украйна към ЕС като цяло, но за целта Киев трябва да изпълни установените изисквания. "Казахме им, че могат да проведат процеса на присъединяване към Европейския съюз, каза германският канцлер. Те работят, за да постигнат напредък по всички критерии, които са важни за нас."

През февруари "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че Великобритания, Германия и Франция обмислят споразумение за отбрана между Украйна и НАТО след приключването на конфликта. Според условията на споразумението, отбелязва вестникът, властите в Киев ще могат да получат по-широк достъп до модерна военна техника, оръжия и боеприпаси. Тази стъпка, посочва изданието, има за цел да подтикне Киев към преговори с Русия, добавя ТАСС.

Общият размер на помощта за Украйна от Германия през 2022 г. възлиза на около 14 милиарда евро, което я прави най-големият донор на Киев в континентална Европа, каза още германският канцлер Олаф Шолц пред CNN. "Ние доставяме на Украйна оръжие и необходимата финансова помощ. Станахме най-големият донор на Украйна в континентална Европа. По един или друг начин, ние предоставихме 14 милиарда евро на Украйна миналата година и ще продължим да го правим“, каза той.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • след края на конфликта

    05 Март 2023 19:54ч.

    украйна ще е само топоним

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До лятото сте

    05 Март 2023 20:07ч.

    Рубладжийски. После ще има поне 5 Русии. На коя ще се кланяте не знам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде ще се завреш

    05 Март 2023 20:13ч.

    след лятото? Не забравяй, че в днешни времена съществува определено неудобство - нетът помни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    05 Март 2023 20:15ч.

    Не знам за Русия на колко парчета ще бъде до лятото ,но знам със сигурност на коло парчета ще бъде твоят сатанински еврогейски съюз .Най малко на сто парчета ,а германия по проекта на Чърчил ще бъде разделена на десет малки държавици . Така искаше Чърчил на срещата във Техеран 1943 година . И само блгодарение на Сталин германия макар и обедена не бе раделена по проекта Чърчил ,но сега няма кой да защити нацистка германия и тя заедно със франция ще бъде поделена на пет мали държави и провинции .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • салаго от 05 Март 2023 20:07ч.,

    05 Март 2023 20:15ч.

    На какво разчиташ? на просията на наркоклоуна Зеленски ли? Или на това, че западните дебилни лидери са по-умни и хитри от Путин и обкръжението му? Или навярно на това, че можеш да продадеш краставици на най-стария от краставичарите, и то точно във военщината? Бегай да си учиш уроците, ако изобщо можеш да четеш!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европедерастията е предвидена за демонтаж и усвояване

    05 Март 2023 20:50ч.

    Тече последната фаза на плана Маршал - жътвата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пастир

    05 Март 2023 21:05ч.

    "До лятото сте" -- а ти си вовеки веков краварски. когато господ лиши някого от това между ушите, единственото за което става, е да се кланя на златния телец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе той не помни

    05 Март 2023 21:47ч.

    От Листчето вчера какво е писал, ти го питаш за лятото !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврорайха

    05 Март 2023 20:02ч.

    наддава на циганска сватба..Клоуни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шолц: Западът е готов да предостави гаранции за сигурност на Украйна след края на конфликта

    06 Март 2023 6:50ч.

    Шолц полуидиот ли е или пълен такъв, та не помни, че Меркелица предаде четата с Минските споразумения и огласи колко струват гаранциите на Запада?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mango

    05 Март 2023 20:11ч.

    Кви гаранции, виж си умиращата държавица, ти марионетко оръфана :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба юлар

    05 Март 2023 20:19ч.

    Менги, покажи му как се умира гордо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    05 Март 2023 20:19ч.

    Краят на сатанинският джендър съюз е близо и виште Защо ЕВРОПА СЪВСЕМ ИЗТРЕЩЯ! В ИСПАНИЯ УЗАКОНИХА СЕКСА С ЖИВОТНИ! Долната камара на испанския парламент, Конгресът на депутатите, прие законопроекта за хуманното отношение към животните, забраняващ убиването на мишки и змии, които влизат в домакинството, както и използването на отрова за плъхове под наказание до две години в затвор. Този нормативен акт включва и други форми на "любов" към животните. Изкукуригалите европейци базират подобни извращения на идеята, че животните също имат права и чувства и тези чувства могат да бъдат споделени със стопаните им по всякакъв начин, включително и сексуално. В този дух не е далеч времето, когато се бъдат узаконени и браковете между хора и животни. Най-страшното е, че такива решения почти винаги стигат и до Брюксел и после започват опитите за налагането им в цял ЕС. За това вече алармират политици от Полша, Италия и Унгария. Така се случи с еднополовите бракове и LGBTQR+ идеологията, която от "безобидната" идея за някаква свобода на ненормалните стигна до истински LGBTQR + фашизъм, превръщащ постепенно нормалните мъже и жени в нещо ретро, обект на посмешище и подигравки. Днес от цял ЕС еднополовите бракове или форми на съжителство не са законни само в България, Румъния, Словакия, Литва, Латвия, Монако и Сан Марино! У нас също има много зомбита, възприели западния либерален сатанизъм за фатална неизбежност. Част от тях вече са нелечими. Там може само с бой и рестрикции. Има, обаче и много нормални българи, които гледат с насмешка на тези процеси, не ги приемат насериозно. Това поведение издава недалновидност и откровена простотия. Не е далеч времето, когато тези гадости ще ни бъдат наложени насилствено. Между другото, в образованието ни отдавна се работи по този въпрос. А, както знаем, промият ли мозъците на децата, бъдещето ни ще е предначертано... Иван Спирдонов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На книга ЕС изглеждаше съвсем прилично

    05 Март 2023 20:54ч.

    Обаче се оказа един концлагер. Англоезичниците, които са изобретили концентрационните лагери още по време на Англо-Бурската война, доведоха изобретението си до функционално съвършенство, затваряйки в концлагер половин милиард души и половин континент. Наистина впечатляващо постижение на Сатаната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    05 Март 2023 20:58ч.

    Рай е красивата ни Европа! Китна градина! Престанете със злобните си подмятания и клевети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По тази логика

    05 Март 2023 21:06ч.

    Следователно този "конфликт" ще трае няколко десетилетия. С опити да включат пушечно месо от източна Европа, след това от т.н. запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    05 Март 2023 21:08ч.

    тия как ги избират? погледнете го и тоя, на нормален ли ви мяза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2023 г.

    05 Март 2023 21:22ч.

    Ще е новата 1989 г. По нататък урока си го знаете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще ще

    05 Март 2023 21:27ч.

    щещещещеще. ще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • селската врачка със заклинанията

    05 Март 2023 21:31ч.

    Луд умора няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И мене сън не ме лови, като се замисля

    05 Март 2023 23:48ч.

    Русийката като се разпадне, наште русороби на кои ще викат братя и на кои нацисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спи спикойно, да имаш сили и утре да си Идиот!

    05 Март 2023 23:57ч.

    И, козяк, незачет! Опорките и днес много нефелни, бе! Не може ли нещо по-друго? Верно, че за евроджендърския планктон са супер, че даже и дупер! Ма ...! И, баце, козяшки лебец нема да има за тебе днес, че и утре, май! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    06 Март 2023 0:45ч.

    Значи аз съм малко момче в 5-ти клас. Сбивам се с момче в 12-ти клас и оня почва да ме бие яко. Викам батко си, който е също голям, в 12 клас и заедно почваме да се бием с оня. Да, ама оня ни пука шамарите яко и май си ни бие. Тогава батко ми ми вика "Айде, Пеше, сдобри се сега с момчето, а другия път ако тръгне да те бие пак, аз ще те пазя. Не бой се!" Въпроса е "Колко да му вярвам на брат ми, че ще може да ме защити?" Та същото и тук. Тия са болни мозъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сава

    06 Март 2023 6:46ч.

    И аз така мисля, защо още сега не я защитят? Или им трябва време за въоръжаване и набиране на армия? А противника какво ще прави през това време?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    06 Март 2023 7:45ч.

    Западните съюзници щели да дават "гаранции" на "Украйна", а за собствените си трябва да питат Путин.След 10-години, може и пак да се срещнете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    06 Март 2023 12:58ч.

    След края на конфликта, я камилата, я камиларя! Видяхме на Меркелица гаранциите колко струват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи