Шолц призовава Русия първа да направи крачка към мира в Украйна

Шолц призовава Русия първа да направи крачка към мира в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Германия е убедена, че Москва трябва да направи първата стъпка за постигане на мир в Украйна. Тази позиция изрази германският канцлер Олаф Шолц на съвместна пресконференция с латвийския министър-председател Крисянис Каринс.

"Русия е страната, която сега трябва да направи нещо, за да стане възможен мирът", подчерта Шолц, като добави, че първоначалното условие за постигането му трябва да бъде изтеглянето на руските войски.

Шолц добави също, че в този момент трябва да се обърне по-голямо внимание на ситуацията в областта на политиката за сигурност на източния фланг на НАТО.

"Съгласни сме, че в случай на нападение ще защитаваме заедно всеки сантиметър от територията на алианса", заяви канцлерът.

Германският министър-председател също така още веднъж подчерта факта, че западните държави възнамеряват да продължат да подкрепят Украйна, докато е необходимо.

По-рано, на 22 февруари, ръководителят на германската Федерална разузнавателна служба (BND) Бруно Кал предположи, че Русия ще започне преговори с Украйна, след като реализира всички предимства на бойното поле. Според шефа на германското разузнаване основната задача на руския президент Владимир Путин в момента е да постигне военни успехи. По този начин руската страна по-късно ще може да "диктува мира при свои собствени условия".

По-рано, на 20 февруари, китайското издание Global Times писа, че преговорите по украинската криза трудно могат да започнат, защото Европа е потънала в омраза към Русия, а Вашингтон иска поражението на Москва на всяка цена.

Последният до момента кръг от преговори лице в лице между Русия и Украйна се проведе на 29 март 2022 г. в Турция. По-късно Киев официално се отказа от контакти с Москва. На 4 октомври Зеленски наложи решение на Съвета за национална сигурност и отбрана на страната, според което разговорите не могат да се проведат. В същото време Русия не се отказа от провеждането на разговорите.

На 24 февруари 2022 г. Русия започна специална операция за защита на Донбас. Решението за провеждането ѝ беше взето на фона на влошената ситуация в региона поради засиления обстрел на украинските войски.


Източник: iz.ru

 


 

Коментари

  • Ако ГФР някак просъществува още година или две, Шолц със сигурност ще влезе в затвора, вероятно с цялото правителство

    01 Март 2023 17:43ч.

    За съучастие в саботаж на критична инфраструктура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    01 Март 2023 20:08ч.

    Освен това Шолц е внук на генерал от Германската фашистка армия . И друго шолц го чака военен трибунал след победата на Русия над Украйна и НАТО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А тъй

    01 Март 2023 20:26ч.

    Бита карта е Шолц. Що му трябваше на баир лозе на завалията. Че и със зелена коза за вънкашен министър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха

    01 Март 2023 17:59ч.

    Индустрията вече се изтегля. Не им пука на руснаците за Европа вече. Факт! Гърчете се и ни оставете да ви гледаме сеира както вие гледахте нашия, когато цяла държава бе брутално оглозгана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Музикант

    01 Март 2023 18:36ч.

    Шолц почна с призиви за мир, когато констатира, че хангарите и складовете с оръжие на Германия се изпразват. И когато усети, че без евтин руски газ икономиката на неговата страна се срива. Специално за Шолц ще изпълня Симфония No 9 в ре минор на Бетовен, която има символно значение, за знаещите, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    01 Март 2023 19:52ч.

    Симфонията е позната и като"Хорална" (опус 125). Композирана е 1824 година. Прекрасно произведение на Бетовен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шолци да не се прави на луд

    01 Март 2023 19:06ч.

    Шолц да каже ,кой взриви газопровода и каква е неговата лична позиция по въпроса .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    01 Март 2023 19:07ч.

    Русия вече направи достатъчно крачки към мира, даже и преди войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато Россията апелираше и призоваваше към разум, вие нагло и цинично хихикахте и си правехте оглушки.

    01 Март 2023 19:13ч.

    Сега е късно за призиви. Боят ще продължи до изчистването от последната фашуга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    01 Март 2023 19:57ч.

    Голем рев пада, ред сълзи, ред сополи, щял да брани ... на гол тумбак, чифте пищови, клати му се стола на пастета от ден на ден все повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    01 Март 2023 19:57ч.

    Шолц е вероятно най-малко толкова компромититан, колкото и Урсула фон дер Лайен и за съжеление с възможност да бъде изнудван! Един мн. слаб немски политик, а външната му министърка- Бербок от школата на Шваб, с фалшифициран CV и с нарушена артикулация, абсолютно неадекватна, глу..а и фанатична , вече обяви война на Русия: ” Ние всички сме във война с Русия”, каза зелената джендърка в ефир! Въпросът е , защо Путин не реагира?????, ами ако и той е в театъра …докато “големия ресет” е реализиран????? Бих искала да е напълно параноична мисъл…,, дано…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    01 Март 2023 20:13ч.

    Тоя все го бъркам с мр. Бийн...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    01 Март 2023 20:15ч.

    Западните Содомити и зоофилистици се правеха на големи приятели със Русия и купуваха евтините газ и петрол и жито и изскуствени торове на ниски цени . Германец, доставяш оръжие на моите врагове, отиваш ли на война? Drang nach Osten, военни маршове, истерични писъци от високоговорител, лека пепел от крематориума на най-близкия концлагер… Липсваше ли ви? забравих Унищожени градове, деца/съпруги с оръжия в ръце, импотентност, неразбиране, унижение, срам... Направих го. Аз, Иване, победих теб, победих твоите дивизии, изгорих танкове, самолети, кораби, убити/пленени войници. Ти ми подписа предаване, аз съдих твоите дядовци и ги обесих според присъдата. Американци, англичани, французи (и тези, които също ни победиха?) - не се заблуждавайте, Иван ви победи, помните ли това. Вашата енуреза от руска реч с причина. Немец, нещо си подмамил, някъде си те отнесъл в грешната посока. Простих това, което не може да се прости, по християнски, макар че това не е по силите на човека. Простих и пуснах. Изтеглих войските от вашата земя. Тези войски, които биха могли да преминат през цялата ви страна за седмица, без да спрат нито веднъж. Върнах хората ти живи и здрави. Тези хора, които могат да бъдат възпитани да те мразят, Фриц, онези хора, които не знаят немски и говорят само руски. Вашите братя и сестри, които можеха да воюват срещу вас, както украинците воюваха срещу руснаците. Можех да направя същото с германците от ГДР, но не го направих. Аз съм човек на честта, аз съм човек на Бога, аз знам как да прощавам. А ти кой си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    01 Март 2023 20:19ч.

    Написано за германският фашист Шолц и какво го чака за във бъдеще ,него и фашистката му държава Шолц пуснах те във къщата си Всички тези фабрики, търговски центрове, които построихте тук, аз ви позволих да печелите пари тук. Предложих ти приятелство. Ти уби родителите ми, изгори половината страна, измъчваше, преследваше, измъчваше, измъчваше ... И аз простих и ти предложих Приятелство. Голям, за векове. Положих газопроводи и нефтопроводи и изпращах ресурси до вас всеки ден, така че да ви е топло, леко, удовлетворяващо и удобно. Не ви ли се струваше, че трябва да има някаква взаимност в този процес? Че не само Германия трябва да просперира чрез нашето "приятелство", но и Русия? Германец, знаеш ли какво е шанс? Шансът е това, което ти дадох. Шанс да изкупиш, да станеш завършен, да изчистиш, обновиш... Шанс за бъдеще, което всъщност не заслужаваш според делата си. И ти реши, че това е моята слабост... Ти реши, че шансът ти е да ме довършиш сега, тъй като тогава не се получи. Тогава реши, че си прав, но не се получи, а сега ще стане. Немец, сбъркал си, излъгал си се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    01 Март 2023 20:22ч.

    Шолц германски фашисте не познавам твоя нов полово неутрален бог на дъгата и не мисля, че той може да ти помогне. Вашият нов грях се припокрива дори с предишните. Вие изоставихте покаянието/опрощението и се утвърдихте в злото. Злото, омразата е твой избор. Отмъщение за моята Победа? Жалко... бихме могли да бъдем приятели. Оттеглям прошката си. Отказвам ти приятелството си. Никога няма да ти помогна с нищо. Истината е на моя страна и Победата ще бъде моя! Но ти вече знаеш това, нали, Фриц? Вече не ме интересува бъдещето ти, Германе. Не ме интересува колко бързо ще се разпадне икономката ви, как мигрантите ще ви режат и изнасилват, как съседите ще разкъсват земите ви, задоволявайки завистта си. Но вашите бежанци (някои) все пак ще приема. Когато сте готови, изпратете списъците, ще обсъдим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    01 Март 2023 20:29ч.

    И на срещата във Техеран през 1943 година ,когато ства въпрос за Германия след войната Чърчъл казва че Германия трябва да бъде разчленена на 5 малки държавици .И добре че сталин и Рузвелт се противопоставят на пияндето Чърчъл ,щото досега да няма обединена Германия .Но явно Сталин и Рузвелт са направили най голямата грешка във живота си .книгата Техеран 43 -та е исторически документална и мвсичко описано във нея е истина ,за преговорите между тримата големи Сталин Чърчъл и Рузвелт и за след военното устроиство на света .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    02 Март 2023 0:28ч.

    Чърчил е бил абсолютно прав. О, да, знам, че е непопулярно мнение. Но винаги съм смятала, че е било голяма грешка решението за Германия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bobo

    01 Март 2023 21:01ч.

    Късно е либе за китка .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миро

    01 Март 2023 21:13ч.

    Как пък не! Забъркали сте каша, а сега я разбърквайте сами. Цели 8 години подигравки с населението на Донбас. Стига вече лъжи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас

    01 Март 2023 21:15ч.

    След като Германия имала нахалството да изпрати танкове, за какъв мир ще говори Щолц?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Drang nach Osten

    01 Март 2023 23:44ч.

    Шолц е тъп.Определено е тъп. Мааалко е по горе от Аналена Бербок, но определено е по тъп от Лиз Тръст. Нацистката болест в германското изобретение Евро съюз няма лечение. Френските колаборационисти ,италианските фашисти,германските нацисти и испанските франкисти са гръбнакът на четвъртия еврорайх. Стават все по нагли ,брутални и открито профашистки. А са толкова тъпи и зли,че не схващат какво може да ги сполети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедо

    02 Март 2023 6:39ч.

    Пореден опит да се прехвърли отговорността, т.е. разговорите за мир, от болната глава на здравата! Лицемерието на западняците няма край! Взеха да пищят за мир когато стана повече от видно, че нещата в укрия вървят на провал за тях! А се очаква да почнат да реват с глас, щото и икономиката им тръгна с пълна скорост към пропаста заради големия и брат, който ги работи както му се харесва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съвет

    02 Март 2023 14:05ч.

    Китай ще спре да дава оръжие на Русия тогава, когато фашистите от Германия спрат да дават на Украйна. Понятно, товарищ фашист? Освен това някой трябва да отговори как може да сте такива задръстеняци, че САЩ ви взривиха Северен поток, а вие се гънете като червеи. Дори един Хитлер би се засрамил от вас. Недостойни сте за европейци - и преди, и сега. Освен да разпалвате световни войни, друго не можете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи