Шолц отиде на погребението на двама младежи, убити от мигрант

Шолц отиде на погребението на двама младежи, убити от мигрант

Германският канцлер Олаф Шолц беше сред стотиците присъстващи на погребението днес на двама младежи, убити при нападение във влак миналия месец, предаде ДПА. На погребението в град Ноймюнстер присъстваха също така жители и представители на местните власти. Жертвите – ученици на 17 и 19 години, загинаха, след като бяха намушкани с нож от 33-годишен палестинец без гражданство, пристигнал в Германия през 2014 г. Нападението, както изглежда, е било извършено произволно на 25 януари в Брокщет.

"Никога няма да приемем такова нещо да се случва в нашата страна", каза Шолц преди погребалната служба. По думите му двама млади хора са станали невинни жертви на напълно безумен акт.

Извършителят е в ареста по обвинения в убийство и опит за предумишлено убийство. При нападението във влака, пътуващ от Кил за Хамбург, бяха ранени още петима човека, трима от които тежко.

Относно дебата за връщането в родните страни на кандидати за убежище, чиито молби са били отхвърлени, Шолц заяви, че тези, които не могат да получат закрила в Германия, трябва да се върнат в държавите на произход.

"Това е от основно значение за гарантирането на убежището", каза той. "Аз също така ще направя всичко, което мога, за да направя така, че това да не бъде само усилие на Германия, а ние в Европа да действаме заедно по въпроса", заяви канцлерът.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • рукола Z

    05 Фев 2023 22:04ч.

    Германия???... няма такава държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крумов

    06 Фев 2023 9:16ч.

    Какво не приемате бе малоумник? Това вече и факт и ежедневие пък ти пак не си приемай. Нали вие политиците живеете в паралелен свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи