Шолц: Няма да има войски нито на Германия, нито на НАТО на украинска земя

Шолц: Няма да има войски нито на Германия, нито на НАТО на украинска земя

Германският канцлер Олаф Шолц отново увери, че Германия ще направи всичко възможно конфликтът в Украйна да не ескалира. Според канцлера той не трябва да прераства в конфронтация между Русия и НАТО. Той заяви това на събитие в град Емендинген (федерална провинция Баден-Вюртемберг), съобщава ТАСС.

Шолц отбеляза, че Германия ще продължи да подкрепя Украйна. „Но ние ще направим всичко – и аз подкрепям това като канцлер – за да няма ескалация на тази война, война между Русия и НАТО“, каза канцлерът, цитиран от ДПА. Това, твърди той, винаги е бил водещият принцип на всички решения. В този контекст концлерът отново изключи изпращането на германски войски в Украйна. „Няма да има войски нито на Германия, нито на НАТО на украинска земя“, увери той.

В същото време Шолц отново се противопостави на доставката на Киев на крилати ракети с голям обсег на действие Taurus. Основанието, както отново отбеляза Шол;, е, че германските военни не трябва да участват в конфликта в Украйна.

Френският президент Еманюел Макрон заяви след конференцията за Украйна, която се проведе вчера в Париж, че не изключва недвусмислено възможността за изпращане на сухопътни сили на западни държави в зоната на Северния военен окръг. Макрон каза още, че западните страни "възнамеряват да направят всичко необходимо, за да гарантират, че Русия не може" да вземе надмощие в конфликта. От своя страна Шолц не отговори на журналистически въпроси и не сподели мнението си защо Макрон е избрал подобна формулировка. Срещата в Елисейския дворец се проведе на 26 февруари. На конференцията присъстваха канцлерът на Германия, президентът на Полша и министър-председателите на около 20 страни от ЕС.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • smb

    27 Фев 2024 21:37ч.

    Като започнат много да ти се обединяват и ставам подозрителен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    27 Фев 2024 21:38ч.

    *Обесняват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И "Леопард"-и нямаше да има

    28 Фев 2024 6:25ч.

    малко припекани вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • албена

    27 Фев 2024 22:53ч.

    Ех, веднъж и той са каже нещо смислено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 777

    28 Фев 2024 0:46ч.

    До разиснение, Какво искате, МОЛЯ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не стане като 1945

    28 Фев 2024 7:57ч.

    Лъжливото овчарче Меркел, сега Шолц само заблуждават. Но този път ако се почва трява да е от подстрекателите от лондон!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи