Шолц нарече "проблем" отказа на Киев да приеме германския президент

Шолц нарече "проблем" отказа на Киев да приеме германския президент

Германският канцлер Олаф Шолц смята решението през април на украинските власти да откажат приемането на германския президент Франк-Валтер Щайнмайер за проблем, който пречи самият той да отиде в Киев. Това заяви канцлерът в сряда на пресконференция след заседание на германското правителство, съобщава ТАСС.

"Фактът, че президентът на Федералната република получи отказ да бъде поканен, е проблем. И това е на дневен ред", каза Шолц. „Мога да кажа, че е проблем за германското правителство и народа на Германия, че президентът беше помолен да не идва“, добави канцлерът.

Шолц подчерта, че украинската страна трябва да даде своя принос за решаването на този проблем, включително чрез преговори с президента на Германия. „Щайнмайер е най-висшият представител на страната ни, подкрепен от голямо мнозинство“, каза германският канцлер. Той добави, че поддържа постоянен контакт с украинския президент Владимир Зеленски.

На 2 май в ефира на телевизионния канал ZDF канцлерът обясни защо все още не може да посети Киев. Той каза, че това е възпрепятствано от априлското решение на украинските власти да не приемат Щайнмайер на своя територия. Украинският посланик в Берлин Андрий Мелник коментира впоследствие, че канцлерът се държи като "обиден лебервурст".

Източник: ТАСС

 

 

 

Коментари

  • Виктор

    04 Май 2022 16:57ч.

    Това не е просто проблем това е червена лампа за цяла тъпа Европа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    04 Май 2022 19:06ч.

    Във гр Виница Украйна Фюрера е имал база,която е ползвал месеци наред !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Сойер

    04 Май 2022 17:03ч.

    Шолци,свиквай,тепърва ще ги усетите укрите кви са убавци,нЕма да се плашиш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоналд Дръмп

    04 Май 2022 19:22ч.

    От УкрАЩ ги плюят за благодарност, а те мислят, дъжд вали. Така е то, европейските ценности са над всичко, чудесен пример дават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи