Шолц: Много лошо е замесването на бивш депутат в екстремистката организация "Граждани на Райха"

Шолц: Много лошо е замесването на бивш депутат в екстремистката организация "Граждани на Райха"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Германският канцлер Олаф Шолц определи като много лошо предполагаемото замесване на бивш депутат в екстремистката организация "Граждани на Райха", предаде ДПА. Фактът, че бившата парламентаристка от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" Биргит Малсак-Винкеман е сред обвинените е много странен, но е и много лошо събитие, заяви Шолц, след консултации с ръководителите на провинциалните правителства, състояли се в канцлерството в Берлин.

Над 50 души се разследват заради предполагаем заговор за преврат. 25 души са в ареста. Заподозрените са обвинявани, че са искали да нарушат демократичния ред и да поставят на власт ново правителство, както и, че не са изключвали използването на сила.

Шолц подчерта, че сега евентуалните последствия от разкритията са въпрос на самостоятелни решения на федералните и на провинциалните органи за защита на конституцията, всеки един от които ще претегли фактите въз основа на съответната законова база.

Същевременно германската външна министърка Аналена Бербок заяви, че една от най-големите полицейски операции в Германия е показала ясно, че властите не трябва да бъдат наивни относно опасностите, идващи от крайнодесния тероризъм. Тя добави, че онези, които искат да се противопоставят на демокрацията отвътре, работят заедно в Европа, ако не и по света.

В операцията в сряда участваха 3000 полицаи. Тя бе проведена в 11 федерални провинции, както и в Италия и Австрия. Претърсени бяха 150 места. Претърсванията продължиха и вчера, като целта беше да се открие евентуално друго укрито оръжие. По време на претърсванията в сряда са били открити две дългоцевни и едно късоцевно оръжие, мечове и арбалети.

Следователите казват, че основите заподозрени са били от неназована терористична група, свързана с "Граждани на Райха", която не признава същестуването на германската държава.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Su38

    09 Дек 2022 8:45ч.

    Смяяях... "По време на претърсванията в сряда са били открити две дългоцевни и едно късоцевно оръжие, мечове и арбалети."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    09 Дек 2022 8:46ч.

    Тия наистина са от средновековието - тръгнали с мечове и арбалети. Сега сериозно. Троловете на хегемона - дистанциирате се по-бързо от тази глупост, защото ставате за смях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кукуруку

    09 Дек 2022 10:27ч.

    Ти не си добре. Не загряваш ли, че цялата работа е постановка само за да се удари Алтернативата за Германия? Това са някакви хора на пенсионна възраст, които е ясно, че няма как да правят пучове. Просто швабското правителство се страхува много от недоволството на гражданите и си измисля нов враг, за да има повод да забрани всякакви прояви на недовослтво и протест. А че Германия е колониална държава на САЩ без правителство със собатвен глас и още даже няма мирен договор след Втората световна война, нито конституция, а само Основен закон, е факт за всеки, който що-годе познава страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    09 Дек 2022 12:41ч.

    Много бързо съдиш. Прочети по-внимателно, какво съм написал. Не бива да се горещим, защото авторите на този фарс точно това целят. Ако си спомняте имаше един скеч с Попандов: "Нашият даваше, Бахамамм лапаше"... Докато го шашардиса. Така ще ни направят луди с глупости, докато умрем от смях. В буквалния смисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гоненията над опозицията в Германия са факт

    09 Дек 2022 8:50ч.

    Вече подминаха 1933, какво да чакаме ? Слава Богу че са окупирани от американците. Само ще разсмиват публиката .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    09 Дек 2022 10:30ч.

    най-висша форма на капитализма е фашизмът (негово по-брутален клонинг е нацизмът). Той се проявява тогава, когато буржоазията усети, че е застрашена от развоя на историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    09 Дек 2022 11:41ч.

    А това, което предлага ПъПъ-то не е ли фашизоидно - социална политика + либерален пазар (социаллиберализъм).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много лошо събитие

    09 Дек 2022 9:01ч.

    още по-лоши събития са тези, които са организирани от лица, като този на снимката. И ако това не е позор за европа – здраве му кажи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "По време на претърсванията в сряда са били открити две дългоцевни и едно късоцевно оръжие, мечове и арбалети."

    09 Дек 2022 9:18ч.

    Арсенал от оръжия ... за революция :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "две (2) дългоцевни и едно (1) късоцевно оръжие, мечове и арбалети."

    09 Дек 2022 9:20ч.

    Те това е оръжие за цяла армия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    09 Дек 2022 11:36ч.

    Идват празници. Може да са искали да си устроят маскен бал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • златния телец

    09 Дек 2022 9:41ч.

    Това е още по-абсурдно от лъжата за Буча. И не е нужно да казваме, че цинизмът на постановчиците от "избрания народ" в подобни обвинения отдавна не може да изненада никого.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не бе Шолци, не елошо, а е много ДОБРЕ! Има някакъв шанс за Германия да оцелее! Щото с вас, които всите сте за бесене, нея я чака съдбата , приготвена от Хенри Моргентау- ДА СЕ ПАСТОРАЛИЗИРА!!!

    09 Дек 2022 10:05ч.

    А съответно германското население да измре,оглупее , а от скоро - и да се замени с мюсулмански племена...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    09 Дек 2022 10:53ч.

    С изброените оръжия, можеха да си направят една нова Немска революция! ;) Представям си /притежателите на мечове и арбалети/ как яхват "бронираните" коне, облечени в средновековни брони и с метални шлемове и се впускат в битка на живот и смърт.;) Сериозно-с този ход , немските власти решават вътрешните си проблеми с несъгласните, които трябва да сплашат с репресии-така другите германци ще кротуват.За Шолц и Берброк-каквото и да се каже, ще е вярно-имат задача и я изпълняват с усърдие...;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТОЗИ Е внук на SSесовец!!!!????....

    09 Дек 2022 11:53ч.

    БЕЗ КОМЕНТАР!!!!????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи