Шолц: Германия трябва да е готова за ескалация на войната в Украйна

Шолц: Германия трябва да е готова за ескалация на войната в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

"Предвид развитието на войната и видимите и растящи провали на Русия, трябва да сме готови за ескалация", каза германският канцлер, съобщава БТА.

Германският канцлер Олаф Шолц днес заяви, че Германия трябва да е готова за ескалация на ситуацията в Украйна, но че неговото неотдавнашно посещение в Китай си е струвало дори само заради това, че двете страни са изразили обща позиция против използването на ядрени оръжия, предаде Ройтерс.

"Предвид развитието на войната и видимите и растящи провали на Русия, трябва да сме готови за ескалация", каза Шолц на конференция в Берлин, чийто домакин беше вестник "Зюддойче цайтунг". Той добави, че ескалацията би могла да включва разрушаването на инфраструктура.

По време на визитата му в Китай по-рано този месец Шолц и китайският президент Си Цзинпин осъдиха заплахите за използване на ядрени оръжия в Украйна.

Шолц каза, че създаването на фонд за отбрана на стойност 100 милиарда евро, огласено след началото на руската инвазия, е резултат от това, че властите са си научили урока за необходимостта от увеличаване на военните запаси на германските въоръжени сили.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • одата на радоста,а

    22 Ное 2022 19:26ч.

    Германия пак ли иска война ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    22 Ное 2022 19:36ч.

    Май иска, ама вече Германия е така осрана, че не може да я води. Тъп нацист е шолци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    22 Ное 2022 20:07ч.

    Преди около месец четох интервю с експерт от НАТО/за съжаление, не обърнах внимание на името му/ и той обясняваше,че унищожаването на критичната инфраструктура е"най-хуманния начин за водене на война". Германия, май не си е научила уроците от ПСВ и ВСВ, а г-н Шолц?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хер Лебервурст май се взе много насериозно

    22 Ное 2022 20:25ч.

    Бундесвера не е в кондиция да се противопостави на нещо по-сериозно от улични безредици. Ако безредиците са получили доставки на ПТУР и ПЗРК от покрайнината и това е съмнително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-моя превод

    22 Ное 2022 20:41ч.

    ''................... и растящи провали на Русия,..''-в превод ;ще доставяме оръжие до пълен провал на Русия. '' Предвид развитието трябва да сме готови.........''-Русия да извади голямата тояга и да ни подпука!''Шолц и китайският президент Си Цзинпин осъдиха заплахите за използване на ядрени оръжия'' -молехме Си Русия да не ползва ядрената тояга.Си обеща да каже на Путин. С други думи ''ще дерем мечката а ако реши да ни яде Си няма да и позволи. Малоумник илиСАЩ мекере.Аз съм за мекере.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво казва класика обобщено за таквизи аристократи на духа като хер Шолц:

    22 Ное 2022 21:19ч.

    "Нашата Графиня имаше три нощни гърнета. Едното бакърено, другото сребърно, и едно златно. И... като дойдоха руснаците, тя значи... се насра на стълбите..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    22 Ное 2022 21:03ч.

    Какво ще се подготвят? Да си почистят нощните гърнета ли?? Просто пак строява немците да се страхуват, че иначе започват да мислят за протести.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Ное 2022 21:19ч.

    "че двете страни са изразили обща позиция против използването на ядрени оръжия". Все едно,че са изразили обща позиция, че сега е 2022 г. Има ли някой да възрази и на двете? Ся, по-интересно е, че Катар и Китай са подписали 27! годишен договор за газ - 4 млн.т? Европа, щурмбанфюрер фон дер Лайен и Шолц се назлъндисваха с шейховете - "ний сме против дългите договори" и получиха среден пръст и от шейховете, и от китайските другари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    22 Ное 2022 22:00ч.

    Хер Вурст, май напразно е ходил до Китай! Нямаше да е напразно, ако поне онази китайска мъдрост да беше научил, която гласи: "Който забравя поуките на Историята е осъден да ги изживее отново!" По думите му е ясно, че пак ще е опита да стъпи върху мотиката за пореден път!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Ное 2022 22:08ч.

    Оберфюрерът Шолц е като оня ловец във вица, дето три пъти ходил в гората да отстреля един мечок, и трите пъти мечокът го опънал. След третия път мечокът го попитал: "Абе не мога да те разбера, ти на лов ли си дошъл, или за любов?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    22 Ное 2022 22:56ч.

    Вицът завършва така: накрая мечокът казал "знаех, че ще ти хареса!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Украйна се бият деца и внуци на нацистите

    22 Ное 2022 22:12ч.

    Защо Шолц трябва да е различен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tox

    22 Ное 2022 22:31ч.

    Тоя ....ненормалник го държат много яко за макарите с корупционният скандал за няколко милиарда евро, отпреди няколко години. Същото е с и с оная недоучилата акушерка, само дето тя няма топки, на нея и е чак до сливиците, да не шава много-много.... Немската корупция не е кокошкарска като българската. Затова си имат и пЛандемия още, и обясняват как като плащаш три пъти повече за кашкавал, това са само 10% инфлация, и така си бил пречел на Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    22 Ное 2022 23:00ч.

    Понеже домът ни вече се позахаби, не ни харесва, дай да си го потрошим, а после застраховката да ни го изплати. Ще има заеми, план "Маршал" и системата ще продължи да работи по старому до следващия път. Причинените човешки страдания са съпътстваща щета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За какво де сте готови, дамен унд херен, пак -

    23 Ное 2022 2:47ч.

    За "Вайнен ди метхен" и "Юбер алес" ли? Я да седнеш да си научиш урока, че два пъти го пропускахте. Наближава годишнината от Сталинградската битка и Волгоград отново се казва Сталинград, ако ме разбираш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майор Майор

    23 Ное 2022 7:04ч.

    Откъдето не е текло, пак няма да тече. Ама щунц е длъжен да провери. Пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отврат

    23 Ное 2022 7:29ч.

    ужасно компрометиран, замесен в кражбата на милиони, начело на зелена, джендърна, деиндустриализирана страна, страна, в която се извърши мед. фашизъм и в която НЕОБЯСНИМО смъртността се е увеличила с 19% в сравнение с миналата година! Страна, която няма своя национална воля, страна на социалния паразатизъма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Германия е преди всичко окупирана страна

    23 Ное 2022 7:44ч.

    В нея все още има няколко десетки американски военни бази и десетки хиляди военни, окупационни сили. 1945-та Германия подписва Капитулация с две части - открита и закрита. Интересните клаузи са в закритата част. Там се определя 100 години срок на окупация и нулев суверенитет. Това прави до 2045-та. А след това я има германци, я няма. Преди всичко до тогава трябва да се унищожат всякакви останки от немска индустрия. Това наблюдаваме в момента, това правят англосаксите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи