Шолц: До 30% от германците не са съгласни със санкциите и доставките на оръжия за Киев

Шолц: До 30% от германците не са съгласни със санкциите и доставките на оръжия за Киев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

До 30% от германските граждани с различни политически възгледи не са съгласни със санкционната политика на германското правителство и доставката на оръжия за Киев. Това изявление направи канцлерът Олаф Шолц в интервю, публикувано днес във вестник "Велт ам Зонтаг", съобщава ТАСС.

„По време на разговори с граждани ми направи впечатление, че от 20 до 30% не са съгласни нито със санкционната политика, нито с доставките на оръжия. Сред тях има гласоподаватели с почти всички политически възгледи – на ХДС/ХСС, на Свободната демократическа партия, на „Зелените“, както и на Социалдемократическата партия на Германия“, каза Шолц. В същото време той увери, че германското правителство ще продължи да оказва помощ, включително военна, на Украйна.

Германският канцлер не смята, че събитията в Украйна могат да доведат до трета световна война, но смята, че е необходимо да се избягват неразумни стъпки, които могат да доведат до пряк конфликт между Русия и НАТО. "В такава опасна ситуация всяка неразумна стъпка е неприемлива. Не трябва да има пряк конфликт между Русия и НАТО", предупреди Шолц. „Тук споделям същото мнение с Джо Байдън, когото смятам за изключителен президент и който разбира много в този свят и има собствено твърдо мнение“, каза ръководителят на германското правителство.

Отговаряйки на един от въпросите в интервюто, Шолц каза, че не възнамерява да разкрива съдържанието на преговорите с руския президент Владимир Путин.

 

Коментари

  • Дали има 10% съгласни?

    22 Окт 2022 10:24ч.

    Тоя да не го обслужват нашенските фалшификатори на избори!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сашо

    23 Окт 2022 0:52ч.

    Не забравяй,че САЩ там промива мозъци от 50 години,не от 33,като у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    22 Окт 2022 10:36ч.

    направете национално допитване пък да видим. все тая какво казва този шушляк. Макрон, Шолц, Трас, Трюдо, Байдън - абсолютна антиселекция. Във Франция 70% против санкциите срещу Русия, но Макрон пет пари не дава за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макрон е ненормален в медицинския смисъл на думата. Затова и беше инсталиран на трона във Френска Еврабия

    22 Окт 2022 10:47ч.

    Токива са и повечето "политици" в т.нар. "Европа". Продукция на специалното училище на К. Шваб за "лидери".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    22 Окт 2022 11:44ч.

    Лъжлъоооо, лъжлъо! По ограничено нещо е трудно да си представи човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    22 Окт 2022 11:58ч.

    Немците са толкова заспали, че хич не ги е еня кой къде какво праща. Доста от тях се интересуват какво става с цените, и на храни и на горива. Но далеч не всички, щот им е толкова акъла, като на амеба. А тоя на снимката е най-квадратният от всички други най-квадратни немци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Немците най-вече ги интересува тоалетната хартия, ставаща все по-абразивна.

    22 Окт 2022 12:28ч.

    Да минават по-скоро на вестници от свободната преса, промила мозъците им. Те стават и за двойна задна употреба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи без социологическо допитване

    22 Окт 2022 15:03ч.

    несъгласните са процентно изчислени, евентуално цифрата ще се удвои, ако то бъде направено, но все пак оръжия ще бъдат доставяни и ще трябва всички да се радват, че участват в сразяването на Путин. Тогава защо този з..дник изобщо е задавал въпроси на някакви граждани и си е направил статистика. Какво следва от всичко това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    22 Окт 2022 15:11ч.

    Процентите са доста близо до съотношението ГДР/ФРГ, че и малко отгоре?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    22 Окт 2022 16:21ч.

    Шолц е слаб канцлер и мисля, че дори германците са наясно с това. Това, че някои от германците не подкрепят политиката му, не го интересува- важното е задокеанският брат да е доволен. Преди години /при старите канцлери/,този нямаше да бъде избран и за министър, но сега живеем в други времена...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Швабелвайс

    22 Окт 2022 18:42ч.

    Тук споделям същото мнение с швабата, който смята Джо Байдън за изключителен президент, който разбира много в този свят и има собствено твърдо мнение. Но смятам, че Байдън разбира много повече оня свят щото често на публични места контактува с личности, преселили се там. Що се отнася до собственото мнение - да, винаги го има, всяка сутрин го получава написано на лист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи