Шолц: До 30% от германците не са съгласни със санкциите и доставките на оръжия за Киев

Шолц: До 30% от германците не са съгласни със санкциите и доставките на оръжия за Киев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

До 30% от германските граждани с различни политически възгледи не са съгласни със санкционната политика на германското правителство и доставката на оръжия за Киев. Това изявление направи канцлерът Олаф Шолц в интервю, публикувано днес във вестник "Велт ам Зонтаг", съобщава ТАСС.

„По време на разговори с граждани ми направи впечатление, че от 20 до 30% не са съгласни нито със санкционната политика, нито с доставките на оръжия. Сред тях има гласоподаватели с почти всички политически възгледи – на ХДС/ХСС, на Свободната демократическа партия, на „Зелените“, както и на Социалдемократическата партия на Германия“, каза Шолц. В същото време той увери, че германското правителство ще продължи да оказва помощ, включително военна, на Украйна.

Германският канцлер не смята, че събитията в Украйна могат да доведат до трета световна война, но смята, че е необходимо да се избягват неразумни стъпки, които могат да доведат до пряк конфликт между Русия и НАТО. "В такава опасна ситуация всяка неразумна стъпка е неприемлива. Не трябва да има пряк конфликт между Русия и НАТО", предупреди Шолц. „Тук споделям същото мнение с Джо Байдън, когото смятам за изключителен президент и който разбира много в този свят и има собствено твърдо мнение“, каза ръководителят на германското правителство.

Отговаряйки на един от въпросите в интервюто, Шолц каза, че не възнамерява да разкрива съдържанието на преговорите с руския президент Владимир Путин.

 

Коментари

 • Дали има 10% съгласни?

  22 Окт 2022 10:24ч.

  Тоя да не го обслужват нашенските фалшификатори на избори!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сашо

  23 Окт 2022 0:52ч.

  Не забравяй,че САЩ там промива мозъци от 50 години,не от 33,като у нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  22 Окт 2022 10:36ч.

  направете национално допитване пък да видим. все тая какво казва този шушляк. Макрон, Шолц, Трас, Трюдо, Байдън - абсолютна антиселекция. Във Франция 70% против санкциите срещу Русия, но Макрон пет пари не дава за това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Макрон е ненормален в медицинския смисъл на думата. Затова и беше инсталиран на трона във Френска Еврабия

  22 Окт 2022 10:47ч.

  Токива са и повечето "политици" в т.нар. "Европа". Продукция на специалното училище на К. Шваб за "лидери".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  22 Окт 2022 11:44ч.

  Лъжлъоооо, лъжлъо! По ограничено нещо е трудно да си представи човек.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  22 Окт 2022 11:58ч.

  Немците са толкова заспали, че хич не ги е еня кой къде какво праща. Доста от тях се интересуват какво става с цените, и на храни и на горива. Но далеч не всички, щот им е толкова акъла, като на амеба. А тоя на снимката е най-квадратният от всички други най-квадратни немци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Немците най-вече ги интересува тоалетната хартия, ставаща все по-абразивна.

  22 Окт 2022 12:28ч.

  Да минават по-скоро на вестници от свободната преса, промила мозъците им. Те стават и за двойна задна употреба.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Значи без социологическо допитване

  22 Окт 2022 15:03ч.

  несъгласните са процентно изчислени, евентуално цифрата ще се удвои, ако то бъде направено, но все пак оръжия ще бъдат доставяни и ще трябва всички да се радват, че участват в сразяването на Путин. Тогава защо този з..дник изобщо е задавал въпроси на някакви граждани и си е направил статистика. Какво следва от всичко това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  22 Окт 2022 15:11ч.

  Процентите са доста близо до съотношението ГДР/ФРГ, че и малко отгоре?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  22 Окт 2022 16:21ч.

  Шолц е слаб канцлер и мисля, че дори германците са наясно с това. Това, че някои от германците не подкрепят политиката му, не го интересува- важното е задокеанският брат да е доволен. Преди години /при старите канцлери/,този нямаше да бъде избран и за министър, но сега живеем в други времена...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Швабелвайс

  22 Окт 2022 18:42ч.

  Тук споделям същото мнение с швабата, който смята Джо Байдън за изключителен президент, който разбира много в този свят и има собствено твърдо мнение. Но смятам, че Байдън разбира много повече оня свят щото често на публични места контактува с личности, преселили се там. Що се отнася до собственото мнение - да, винаги го има, всяка сутрин го получава написано на лист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи