Шофьорът от тежката катастрофа в София е бил неадекватен при задържането

Шофьорът от тежката катастрофа в София е бил неадекватен при задържането

Шофьорът, заподозрян за тежката катастрофа в София снощи, при която загинаха две момичета, беше задържан от отряд „Кобра“ малко след 13 ч. По време на задържането си в жилище в кв. "Лозенец" той е бил в не съвсем адекватно състояние. Това съобщи на брифинг по темата шефът на следствието Ясен Тодоров.

„Предстои обиск и изземване от жилището, но чакаме защитник на лицето, а той желае да има защитник. Беше адекватен до там да ми даде телефона на майка си и тя му намери защитник. Нищо не казва, в момента е сам. След приключване на претърсването в дома му, на което той трябва да присъства, ще бъде заведен в медицинско заведение, където да му бъдат взети съответните проби. Не може да се заведе първо, защото, ако го изведем от местопроизшествието, след време неговите адвокати може да пледират, че нещо не е запазено на местопроизшествието и сме му нарушили правата“, обясни Асен Тодоров.

Тодоров допълни, че първоначално е извършено претърсване на дома на родителите на Георги Семерджиев, но са успели по оперативен път да установят адреса в кв. „Лозенец“, на който той е задържан. Семерджиев не е регистриран на този адрес.

„С оглед спазването на строгите изисквания на прекалено формализирания НПК, влязохме в жилището няколко часа, след като го бяхме установили, защото искахме законът да бъде спазен“, отбеляза Ясен Тодоров и добави, че са използвали услугите на отряд „Кобра“, тъй като са имали опасения, че лицето може да е въоръжено и да окаже съпротива.

След като му бъдат взети сравнителни образци, ще бъде преценено какво обвинение ще му бъде предявено, както и каква мярка, каза още Тодоров.

 

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • как да не спи спокойно човек с такива

    06 Юли 2022 15:52ч.

    разследващи органи? Делото, още снощи установили на място, че било с фактическа и правна сложност?! Брей, ама то голяма сложност, голямо чудо! А представяте ли си как ще хванат престъпник без камери и очевидци? И колко ще е сложно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    06 Юли 2022 20:30ч.

    То управляващите в София са неадекватни, та камо ли тотално надрусаните столичани и техните гости !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    06 Юли 2022 16:02ч.

    Интересно, че в момента в центъра на София, няма и една патрулка или Бус- полицейски! Зад Джамията БянаБаша има като митинг от Афганистански мигранти, полицията се е покрила, и въпреки че афганистанците не са "стари познайници" са оставени спокойно да си организират екскурзиите за подмяна в Европа(желая им успех) проблема е в полицията която винаги липсва!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    06 Юли 2022 16:33ч.

    авганистанци бе душко, не пиши с голяма буква прилагателното

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    06 Юли 2022 16:42ч.

    Смей се, скоро ще ви стане тъжно- всичките са във войнишка възраст, а тук от най високо е спуснато нареждане да се разкарат полицаите и да не им пречат! Обикновено там седят бусове и патрулки, днес всичките са се покрили, така че продължавай да се смееш, белким те отнесе някоя нашенска мутра с джип...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жорко, афганистанци се пише с Ф

    06 Юли 2022 19:17ч.

    А какакво общо имат афганистанците с трагедията, сигурно и на вас не ви е ясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фердо

    06 Юли 2022 16:10ч.

    Решението е в една проста формула: "X=Y-1", Където Х е броя на издаваните шофьорски книжки, а У-броят на отнеманите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • добринка

    06 Юли 2022 16:32ч.

    Неадекватен вътрешен м-р, неадекватни шофьори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    06 Юли 2022 19:15ч.

    Шофьорът, а по-точно казано убиецът наркоман и пласьор, се оказа набожен патриот. На бузата си има кръст, а на гърдите български лъв и различни патриотични текстове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    06 Юли 2022 19:17ч.

    Поне малко съпротива не е ли оказал? Колкото да се наложи да му строшат капачката, или да му счупят ръката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи