Шофьор на микробус в Перник отказа да вози дете заради жълти стотинки за билетче

Шофьор на микробус в Перник отказа да вози дете заради жълти стотинки за билетче

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Водач на микробус в Перник бе уволнен заради отказ да вози дете, платило билета си със стотинки, съобщи за БТА Ваня Петкова, управител на фирмата за автобусен транспорт „Кракра“. 

Инцидентът е станал в микробус №10, пътуващ по линията от центъра на Перник до квартал „Тева“. 14-годишно момиче платило билета си със стотинки, които шофьорът отказал да приеме, защото сред тях имало много жълти. Инцидентът станал в 20:30 ч. снощи. Пред възмутените пътници водачът посочил, че така са му наредили от фирмата. Един от пътниците заснел видеоклип с инцидента, който е разпространен в социалните мрежи. 

Няма подобно разпореждане, категорична е Петкова. По думите ѝ, подобно поведение на водача е недопустимо и срамно за фирмата, затова ще бъде наказан с последно предупреждение за уволнение. 

Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че е потресен от случилото се и е разпоредил спешна проверка на фирмата превозвач. Той се обяви за уволнение на водача, оставил 14-годишно момиче в тъмното.

По-късно бе съобщено, че шофьорът по линия №10 в Перник, отказал да вози момичето. Това заяви ръководителят на транспортната дейност във фирмата за автобусни превози "Кракра" Бисер Евгениев. Той потвърди, че водачът е проявил своеволие и няма разпореждане да не се приемат жълти монети. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Eisblock - "Кмета се обяви за уволнение на водача, оставил 14-годишно момиче в тъмното."

    13 Окт 2022 20:39ч.

    - По-добре е общината да наложи някаква Глоба над транспортната фирма! Но трагичното е друго: - Че и на най-обикновено ниво са навлезли зверски, отвратителни, безотговорни отношения. Те отговарят 100% на поведението на камарилите втурнали се да управляват Народ и Държава и изповядващи античовешки, "евро-атлантически", сатанински ценности!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Роко Баламата

    13 Окт 2022 21:01ч.

    стар номер,и аз на тая възраст14-15 го прилагах тоя номер,само че кондукторката възмутено отказваше да вземе стотинките и си пътувах без пари.А със спестените парички си купувах марихуанка.говорим точно за онези години когато джойнта беше левче

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи