Шофьор, карал с над 200 км/ч, изпреварил Демерджиев на магистралата, а полицията не успяла да го глоби

Шофьор, карал с над 200 км/ч, изпреварил Демерджиев на магистралата, а полицията не успяла да го глоби

Следвайте "Гласове" в Телеграм

“Скоро ме изпревари на магистралата човек, който кара сигурно с 300 км в час. Спря го полиция, оказа се, че кара съзнателен човек и нямаше как да го санкционираме, защото камерите на АПИ, както казах, не можем да ги ползваме (те не са сертифицирани, защото технологията, с която мерят скоростта не е толкова прецизна - б.а.), а те отчитат 240-260 км. Отговорен човек беше, който не осъзнава, че с тази скорост може да отнеме човешки живот”.

Това разказа по време на изслушването си в парламента министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Днес той отговаря на депутатски въпроси относно мерките за безопасност по пътищата и проекта на МВР за промени в закона.

От ден първи работим по тази тема. Първите ни действия бяха да купим гуми за автомобилите, защото някои бяха на 6-7 г., облякохме някои от служителите с униформи, защото нямаха, каза Демерджиев.

Автомобилният парк също намалял, разказа той. Причините били, че средствата от фонд “Пътна безопасност“ дълго време не са използвани. 

Няма как да се работи, когато служителите ти са лишени от технически средства, те първо трябва да бъдат снабдени с всичко необходимо, категоричен бе той.

Това е много нелепо. Закупването на гуми не е пътна безопасност. Молбата ми е този фонд да бъде ползван по предназначение, коментира обаче Георги Свиленски от БСП.

Този, който няма гуми или има такива на 6-7 г., много трудно може да санкционира другите за грайфера им, отвърна му обаче Демерджиев.

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Тихомир Томов

    17 Май 2023 17:05ч.

    карал е некой каун авер на президента................................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Май 2023 17:42ч.

    Що, Демерджиев с 180 ли е карал, че е разбрал ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    17 Май 2023 17:46ч.

    Цирк, не държава, а цирк! Ако някой преджоби полицаите, тия същите, дето са спрели човека, оня съзнателния с тристате километра, та ако някой ги преджоби в края на работния им ден, ще намери пари да обуе патрулката в чисто нови мишелинки. Нямало как да го санкционират. Смях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отец Нафърфорий

    17 Май 2023 18:23ч.

    Просълзих се! Купил дрехи на полицаите??!! Че те голи ли ходиха досега? Или в цивилки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Примус

    17 Май 2023 18:51ч.

    В Германия на аутобаните като няма ограничения ? Никой нищо не споменава за състоянието на пътищата ни и качеството на настилката! Това е табу, че има няколко строителни фирми да усвояват милиарди на година

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Отговорен човек беше"

    17 Май 2023 19:04ч.

    нищо, че кара с 300 и направихме изключение. А за всички останали намаляваме скоростта от 140 на 130 по магаистралите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    17 Май 2023 19:32ч.

    Кой е "отговорния човик"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    17 Май 2023 21:35ч.

    Какъв ли тест са правили полицаите за да разберат, че нарушителят, карал с над 200, е съзнателен? Знайно е, че има полеви тестове за алкохол, за наркотици, за бременност, но за сефте научаваме, че полицията вече разполага и с тест да съзнателност. Това ще да нещо конгениално, някакъв смарт-тест с изкуствен интелект. Нищо чудно полицаите да са принудили шофьора да се изака до автомибила след това да са изследвали топлата фекална проба за съзнателност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    17 Май 2023 23:26ч.

    Военните и полицаите имат много забавен начин на изразяване. Източник са на ненадминати бисери. Преди години командирът ба батальон нарече оградата на ШЗО-то "нашата малка интелигентна ограда" (която не бивало да бъде прескачана). Всякаш определението "интелигентен" придава особен смисъл и тежест на казаното. Демерджиев нарича нарушителя "съзнателен човек", когото нямало как да санкционират. Ако беше обикновен човек, щяха да го съдерат. Но явно не е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи