Шествие за семейството се провежда в София

Шествие за семейството се провежда в София

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Граждани се събраха на шествие в центъра на София, настоявайки държавата да приеме решаването на демографския проблем в страната като основна своя политика и цел.

Събитието, организирано в социалните мрежи, е наречено от организаторите „Шествие за семейството“, а сред основните му искания е в страната да бъде изготвена и приета държавна стратегия за демографията до 2050 г.

„Искаме всяка власт да се отнася с грижа към въпроса за демографските показатели на страната и да работи за тяхното подобряване“, посочи за БТА един от участниците в демонстрацията.

Според хората, подкрепили инициативата, всяко правителство трябва да излъчва вицепремиер по демографските политики, за да може темата да стои високо в дневния ред на държавата и обществото.

Шествието е стриктно деполитизирано и не се допускат партийни знамена или агитация, посочват още организаторите.

Проявата протича мирно. Гражданите са се събрали на площад „Света Неделя“ в столицата и предстои да се отправят по пешеходната зона на бул. „Витоша“, през бул. „Патриарх Евтимий“ до църквата „Свети Седмочисленици“. Полицейското присъствие е засилено.

Целите на движението са:

1. Държавата да прегърне демографския проблем като номер едно цел, кауза и въпрос пред страната. Настояваме да бъде изготвена и приета държавна стратегия за демографията до 2050-та година. Настояваме всеки закон в страната да бъде съобразен, посредством формални критерии, с въпроса "Как се отнася до подобряване на демографската ситуация". Настояваме всяко правителство, от тук нататък, да излъчва вицепремиер по демографския въпрос - защото той е един и много конкретен: Ще има ли българи в страната през 22-ри век, и колко ще са те?

2. Довършване на започнатото въвеждане на ЗП "Вероучение" в програмата. Дълбоко вярваме, че всякакви други консервативни, патриотични и "антилиберални" каузи и послания са само и единствено "кръпки" върху една основна рана: обезверяването на българския народ. Никаква фундаментална и дългосрочна промяна не може да бъде постигната без реевангелизация на българския народ. Нито една консервативна кауза няма да спечели дългосрочната битка с Постмодерното, ако не адресира сърцето на проблема: вярата.

3. Гарантиране на свободата на словото, на изразяването, на вярата и на нормалното: от пълзящата "либерална" цензура, от опитите за въвеждане в законодателството на все по-строги наказания за консервативно мислене, под термина "борба с езика на омразата". От подчиняване на българската медийна среда от планувания проектозакон в ЕП, целящ създаване на "Европейски СЕМ", който да наказва медийте на континента под предтекста за "борба с дезинформацията". Свобода от "кенсъл културата", която НПО-та и "правозащитни организации" копнеят да прилагат и в България. Свобода на нормалното да съществува в един все по-ненормален свят.

Източници: "Труд", "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • Къде блеят от Посолството?

    17 Юни 2023 18:25ч.

    Защо не прекратят това антидемократично сборище, проповядващо тоталитаризъм, език на омразата и хомофобия??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    17 Юни 2023 18:40ч.

    Я, баба Нешка пазителка на семейството. В нейния случай сигурно трябва да се има предвид семйствата. Колкото и да са

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    17 Юни 2023 18:55ч.

    Нешка е многократна олимпийска шампионка. А твойта Баба може да се похвали, с какво? Че на околовръстно е зачела с майка ти ?!? ПукЪл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    17 Юни 2023 20:04ч.

    Това изказване е дълбоко идиотско. Всъщност точно това е езикът на омразата, на върха на твоя биологичен език е. Срещу това се борят Нешка и нормалните хора. Не разбираш ли, че за ТЕБ и твоите деца са, ако изобщо имаш деца и имаш съвест?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • gt45

    17 Юни 2023 20:13ч.

    Представител на джендерският дебилитет пак не си е пил хормоналните хапчета

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    17 Юни 2023 18:42ч.

    Откъде у тоз смазан народ все се намират хора да изрекат и поведат народа ? Не мисля, че друг народ след толкова многогодишна, целенасочена, умишлена политика на ПосолствоТо и Приятели ще успее не само да оцелее но и да поиска щастие и път за децата си. Липсата на задължителна ваксинация явно е довела до полет на мечтите. Бог да е с нас !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Арменския Поп

    17 Юни 2023 19:16ч.

    Патката Шалапатова, водеща се социален министър, днес да направи един бърз тур за овации и снимчици за Фейса, на фона смазаната Берковица и бегом обратно към София, за да развее педалския байрак на днешната сбирщина на шафрантиите !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кочо окаян отчаян

    17 Юни 2023 20:43ч.

    Както се казва в поемата : "за един удар имам сили ощ"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    17 Юни 2023 18:42ч.

    всеки един от нас трябва да е там!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    17 Юни 2023 18:43ч.

    всеки един от нас трябва да е там!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди една година

    17 Юни 2023 18:51ч.

    Емил Джасим, виден протестър, активист, дабългарист и още много други евроатлантически неща, във фейсбук страницата си се присмя грубо на хората от този протест, защитавайки тези от паралелно провеждащия се прайд. Сам той в хетеросексуална връзка, с едно дете, намира, че точно такива като него трябва да подкрепят прайда, защото фактически не е на нито едно от събитията, просто умее да се изразява и трупа активи като истински комсомолец. В един репост на неговото изказване прочетох, че в България немалко деца са отгледани от еднополови двойки: майка и баба, защото бащата " си е бил камшика". Смятам, че няма нужда да обсъждаме характера на тази аргументация, за мен по–важно е, че тази поддръжка не е истинска, тя е идеологическа. В това има някаква надежда за нормалността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айляк ректиуми, без мотика

    17 Юни 2023 19:03ч.

    На село ги взело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • днес съм в Женева...

    17 Юни 2023 19:07ч.

    Исканията няма как да бъдат изпълнени от продажно евроатлантическо правителство командвано отвъд голямата локва, чиито ценности са точно обратни на исканите. Всеки даден глас за тези, които лицемера Радев легитимира начело на държавата, работи срещу демографията и срещу суверена. А такива гласове се дадоха, въпреки внушенията, че всичко е нагласено и че нищо не зависи от гласуващите. Да искаш министър на демографията от едно профашистко правителство е нелепо. От васални продажни политици, в продадена държава, в която само се консумира и само се сере, а точка първа в дневния ред не е детето на България , а стимулиране на натовското терористично изчадие Украйна отглеждано за да убива првославни, не може да иска грижа за демографския прираст на България. Първо трябва да да бъде принудено българското правителство да отглежда деца, а не натовски изчадия и тогава да се иска нов министър, ала Шалапа-това- онова. Един министър на демографията няма да реши нищо в едно небългарско правителство командвано от козяшки адрес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    17 Юни 2023 20:12ч.

    Няма да стане само с една демонстрация. Да не бързаме да се палим така. Това е процес дълът и трябва да имаме търпение бавно, един по един, къде с демонстрации, къде с неподчиение, ако се наложи, да изгонваме гласовете на тази бесовщина. Така че не бързайте да съдите и по този начин да наливате вода в мелницата на шантавите. Ако не е това целта Ви, де... Така че всеки от нас трябва да говори на младите за опасността от тези хора, които произтича за тях. Ежедневено, ежечасно, ако трябва. Е, отначало ще им се струва глупаво, но полека ще се осъзнаят. Това нещо иска много работа. С революция няма стане. Революцията идва тогава, когато почвата е готова. Сега трябва да се разобличават лъжите в пресата, телевизиите, радиото, в интернета трябва да се води истинска война с тази пошлост, за да се удуши от зародиш гласът на тези сатанисти. Не мислете, че ще е лесно - стоят много пари и сили. И обвиненията, че ще сме рашисти и путинисти, само показват, че борбата е за съвсем друго, които се пише и говори, и че си струва тази борба, защото запазваш рода си и родината си. Кой както иска да го разбира. Не пазиш и обичаш ли своя род, за каква родина иде реч? Обикновено двуличие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bad Face

    17 Юни 2023 19:11ч.

    Започна педерското шествие и фашистките тролове, които тролят за Украйна изчезнаха! Какво ви говори това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпа укра

    17 Юни 2023 19:31ч.

    В момента се правят опити за ректално оплождане на мъже зад паметника. Моля не прекъсвайте процеса, защото надеждата за забременяване на мъж след няколко хилядолетия все още е живе. Участниците в експеримента по-късно ще се включат от хирургиите на Пирогов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    17 Юни 2023 20:14ч.

    Ами за едно - някой иска да няма различно мислещи. Украйна е средството за унищожаване на всеки критично мислещ - и като индивид, и като народ, и като държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • леля Гошо

    17 Юни 2023 19:15ч.

    Леле, мравояда и той прайдист! А тези гейове от "Гей България", яко са ги е впрегнали от Козяк, ей! Честит празник “скъпи извратеняци”, а таборът ви скоро ще отиде към небето, АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    17 Юни 2023 20:22ч.

    НЕ! Таборът им ще замине по-рано или по-късно под земята!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денят ще дойде

    17 Юни 2023 19:18ч.

    А за политическия боклук , кога ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Шествие за семейството”

    17 Юни 2023 19:45ч.

    Ако по социалистическо време кажеше на някой, че ще ходиш на “ Шествие за семейството”, щеше да те помисли за откачен. Защото тези разбирания бяха нещо естествено и всекидневно и нямаше нужда от шествия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    17 Юни 2023 20:07ч.

    много неща бяха естествени и всекидневни... но пък нямаше банани. а бананите са "хляб наш насъщен". нъл тъй?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    17 Юни 2023 20:15ч.

    Абе все още шаваме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още как,

    17 Юни 2023 21:44ч.

    виждат се ядосани лица по снимките и има защо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи