Шествие "Безсмъртният полк" се проведе в центъра на София, въпреки забраната

Шествие "Безсмъртният полк" се проведе в центъра на София, въпреки забраната

Шествието "Безсмъртния полк" извървя маршрута си от храм-паметника "Александър Невски" до паметника на Съветската армия, въпреки забраната на кмета на София Йорданка Фандъкова. Участниците в него заявиха, че няма да се откажат, въпреки че очакват провокации, но няма да блокират движението и да се движат по основни булеварди, съобщава БНТ.

Участниците в шествието носят български и руски знамена, както и флагът на СССР.

Пред паметника на Съветската армия, освен участниците в шествието, са се събрали и хора, които се противопоставят на агресията на Русия в Украйна и на цялостната политика на Кремъл. Те настояват за събарянето на Паметника на Съветската армия. Двете групи са разделени от кордон от полицаи.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • "Шествието "Безсмъртния полк" извървя маршрута си от храм-паметника "Александър Невски" до паметника на Съветската армия, въпреки забраната на кмета на София Йорданка Фандъкова"

    09 Май 2023 11:40ч.

    Брейййй, учительницата и тя се диверсифицирала. От себе си. А да видим сега дали и гей прайда няма да може да го "съгласува" и ще го забрани. Подлоги долни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    09 Май 2023 11:40ч.

    подкрепям шествието мир и свобода за хората по света не на оръжията и смъртта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гражданка

    09 Май 2023 11:46ч.

    Някакви хора воюват с Историята. Не са наясно със себе си, но се имат за големи герои - носители на висши ценности, но разрушители. Войната с Историята е загубена, жалки безродници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    09 Май 2023 14:09ч.

    Точно!??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Критичен

    09 Май 2023 14:48ч.

    Браво на участниците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Nevena Balkanska

    09 Май 2023 12:05ч.

    Нямаше забрана, а само липса на съгласуване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    09 Май 2023 15:05ч.

    Напротив, има забрана: https://btvnovinite.bg/bulgaria/kmetat-na-sofija-zabrani-shestvieto-bezsmarten-polk.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    09 Май 2023 12:10ч.

    Ще се задрани ГЕРБ със закон за "Защита на народа" и всичките ще идат по мините.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Доносниците на България най-паче,

    09 Май 2023 12:18ч.

    Понеже техни бяха писъците срещу "Безсмъртния полк".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    09 Май 2023 12:20ч.

    Да освиркваш възрастни хора, дошли с цвете да почетат загиналите руски, български и всякакви други войници, извели битката против фашизма, да почетат своите родители и прародители, да заглушаваш с тъпи сирени речта на посланик на велика държава.... Думи нямам за тази свинщина! Поклон пред загиналите , които ни отървха от фашагите и помогнаха на европейските държави, включително и на нашата, да си стъпят на краката. Срам ме е, че ходех на онези "сини" митинги, но никога не съм крещяла "червени боклуци"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, Мери!

    09 Май 2023 19:40ч.

    И един лицемер-журналист, лъже-историк и жалък политик, който се прави на праведен християнин - водещият лицемер на предаването „Памет без давност“ по кабелната телевизия Евроком - Горан Благоев - и той падна до нивото на просташката и фашизирана сган и заедно с нея крещеше "червени боклуци"срещу анти-фашистите и анти-нацистите. Което еднозначно означава, че самият, уж богослов, Горан Благоев споделя фашистката и нацистката идеологии, заобиколен от немуподобните малоумни простаци, които като основен фашистки аргумент показваха средните си пръсти на празнуващите ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА И ГЕРМАНСКИЯ НАЦИЗЪМ! СЛАВА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА НА ЕВРОПА ОТ ФАШИЗМА И НАЦИЗМА И НА БЪЛГАРСКАТА ВОЙСКА В СЪСТАВА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ! ПАМЕТНИКЪТ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ Е БЪЛГАРСКИ ПАМЕТНИК, построен от благодарния български народ и е паметник на българските офицери и войници воювали и проливали кръвта си за свободата на Европа в Българската войска, в състава на Трети Украински фронт на Съветската армия! Българският паметник на Съветската армия е паметник на над 15 хиляди български офицери и войници загинали в битката срещу хитлеро-фашизма и на над 20 хиляди ранени и осакатени. Срам и позор за неофашистите в България и за лицемерния богослов Горан Благоев сред тях! ЕДИНСТВЕНИЯТ ЧУЖДЕСТРАНЕН ГЕНЕРАЛ УЧАСТВАЛ В ПАРАДА НА ПОБЕДАТА НА СССР НАД НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ, ПРОВЕДЕН НА 24.06.1944 г. НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД В МОСКВА, Е БЪЛГАРСКИЯТ ГЕНЕРАЛ ВЛАДИМИР СТОЙЧЕВ. Това не е случайност, а е потвърждение на неоспоримия факт, че Българската войска – Българската армия – е била неразделна част от Съветската армия в заключителния етап от разгрома на германския фашизъм и нацизъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    09 Май 2023 12:35ч.

    Честит Ден Победы, смърт на фашизма, свобода на народа!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що си Рене,

    09 Май 2023 13:19ч.

    А не си Чапай ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щото Рене е от Съпротивата !

    09 Май 2023 14:42ч.

    Френската антифашистка съпротива ! Не всички са фашета като вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    09 Май 2023 12:47ч.

    А на нашите либерал фашисти и евроатлантически еничари едно ще им кажа....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пак ли доносниците от ДБ

    09 Май 2023 14:04ч.

    Според медията "са се събрали и хора, които се противопоставят на агресията на Русия в Украйна и на цялостната политика на Кремъл". Моля Ви, уточнете. Това не са хора, а са платените дебили и доносници от ДБ. Да протестираш срещу лица, които са дали живота си в борбата с нацизма преди 70 години, само за да си начешеш продажната краварска краста - не, нито това е човешко, нито тези са хора. Тогава нито го е имало Путин, нито има нещо общо със сегашната политика на Кремъл. Но "умните и красивите" са еталон за простотия и малоумие, та пак го показаха. Сигурно се притесняват, че някой ще разпознае в новите нацисти дрогирания им идол и клоун от Украйна - та заради това. Най-добре вместо паметника на Съветската армия, да забранят Доносническа България и цялата им сган от обратни, джендъри, тротинеткаджии, наркомани, последователи на Зеленски, доносници и всякава подобна измет, че вече 30 години съсипват страната. Заради тяхното 30 годишно управление сме на последно място в целия свят по всичко, а сме първи само по далавери, корупция, убийства, смъртност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акул

    09 Май 2023 14:42ч.

    По-добре не бих се изразил, благодаря ви, че ми спестихте усилието и изразихте настроението ми така добре. Поздрави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Greta

    09 Май 2023 15:35ч.

    Благодаря ви за истината и поста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    09 Май 2023 14:15ч.

    На българите никой нищо не може да забрани, стига да иска да направи нещо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    09 Май 2023 14:16ч.

    Ако руснаците не бяха допуснали обединението на двете Германии, сега изобщо нямаше да има такива свинщини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    09 Май 2023 14:20ч.

    Поклон и вечна слава на героите дали живота си в борбата срещу фашизма! Слава на Русия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    09 Май 2023 14:41ч.

    Колкото по -истеричен става воя на нео- нацистката либерална сган, от ДБ, толкова по-многобройно е шествието на Безсмъртния полк

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    09 Май 2023 14:43ч.

    " Шествие на Безсмъртният полк в гр. София на 09.05.2023г. в чест на Деня на победата – 9 май 1945 г." - https://www.youtube.com/watch?v=KjQMXdk7ggw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    09 Май 2023 15:36ч.

    Благодаря за видеото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    09 Май 2023 14:41ч.

    Нека да припомня на безпаметните,които празнуват "Денят на Европа" за 16 декември 1944 г. Вермахтът започва страховито за англо-американците настъпление - Арденската операция. Във Франция и Белгия германците започнаха успешно да побеждават съюзниците, въпреки че те ги превъзхождаха числено и каткто и с технологии. И само личната намеса на Сталин спаси англосаксите от пълно унищожение. Срещу 800-хилядната групировка на САЩ и Великобритания германското командване успя да събере около 200 000 души. Що се отнася до броя на бронираните превозни средства, германците имаха около 900 танка и самоходни оръдия. Американците имаха повече от 1800. Други 400 до 800 единици BTT (според различни източници) са били в британските войски. Въпреки това, настъпващата страна винаги търпи много по-големи загуби от окопалия се противник. Съотношение 1 към 4, което не е във ваша полза, е повече от престъпление, това е просто глупост. Германските генерали, които имаха зад гърба си дългогодишен военен опит, не бяха глупаци. И се осмелиха да атакуват. Защо? И най-важното, защо офанзивата първоначално толкова успешна? По целия западен фронт (от Италия до Норвегия) „съюзниците... превъзхождаха врага по брой на войските 2 пъти, в танковете - 4 пъти, в самолетите - 6 пъти“, припомни маршал Георгий Жуков. Вермахтът отблъсква неразбираемите самоубийствени атаки на съюзниците и успешно развива офанзивата. Германският бронетранспортьор, както четири години по-рано по време на атаката срещу Париж, преодоля планинските арденски пътища и влезе в оперативното пространство. Отстъплението на англо-американците се превърна в блъсканица, изглежда, още малко и вторият фронт ще престане да съществува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    09 Май 2023 14:50ч.

    Обединена Европа" срещу Русия: Историята се повтаря 81 години по-късно За Русия годишнината от началото на Великата отечествена война е особено важна дата в сегашните условия на спецоперацията в Украйна, когато, както и преди 81 години, цяла „обединена Европа“ отново е на страната на неонацисти срещу Москва. Неслучайно през всички предходни години колективният Запад пренаписва историята, опитвайки се да наложи фалшива интерпретация за еднаквата вина на СССР и нацистка Германия. Това казаха експерти, интервюирани от PolitNavigator. „Има процес на избелване, оправдаване на нацизма, от който практически всички обвинения отпадат, с изключение на обвиненията в Холокоста. Това си остава основното обвинение за нацизма и впечатлението е, че ако не беше той, нямаше да има какво да обвиняваме нацизма в съвременна Европа. Приравняването на нацизма и комунизма като идеологии сега всъщност не е толкова начин да се обвини комунизмът, колкото да се избели нацизма. Нещо повече, нацизмът се възприема като собствена идеология, западна, а комунизмът, въпреки западния си произход, се разбира като идеология на руския империализъм, чужда на западната идеология. Точно както през 1941 г. това беше по същество европейски кръстоносен поход срещу Русия, така и сега виждаме същото, само че сега се нарича „демокрация“, която трябва да „защити млада Украйна“. Но при всичко това степента на дехуманизация на руснаците се извършва според стандартите на Третия райх. Дори е спорен къде е имало повече русофобия - в "Ангриф" на Гьобелс или в сегашните европейски медии. Що се отнася до сравненията между СССР и нацистка Германия, особено в Украйна или балтийските държави, това е всичко, защото много от нас вярват, че Украйна е правоприемник на Украинската съветска социалистическа република. Това са пълни глупости - те са само правоприемници в рамките на границите, а всичко останало - взеха от UNR и ZUNR. И това е обсъждано много пъти. Същото е и с балтийците - те наследяват не съветските републики, а лимитрофите, съществували след Първата световна война. За тях Съветският съюз е мразен под абсолютно всички форми. Затова тези сравнения, така че в Европа да говорят повече за тях. Ние постигаме това, което нашите дядовци не са постигнали през войната. Днес фашизмът се възражда, може би дори в по-грозна форма от тогава. Затова, разбира се, затова над освободените селища се веят знамената на победата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    09 Май 2023 14:56ч.

    Американците и англичаните бягаха през глава! Чърчил умоляваше Сталин да ги спаси След като Путин публично нарече полския посланик в Третия райх «измет» и «антисемитска свиня», цяла Западна Европа, начело със САЩ, започна да се възмущава на бруталността на руския лидер. Разпалените «шляхтичи» се възмутиха (полското външно министерство привика руския посланик Сергей Андреев). А САЩ в лицето на Жоржет Мосбахер, посланик на САЩ в Полша- в близкото минало собственичка на салон за красота — категорично се втурнаха към поляците, за да помогнат, а и за да поставят Русия на мястото й. Да видим сега какво толкова се случи при Ардените. През втората половина на 1944 г. в търсене на изход от безизходицата, в която се оказа фашистка Германия, германското командване реши да извърши контранастъпление към Западния фронт. Целта беше да се разгромят англо-американските съюзнически сили и да се създадат предпоставките за преговори със САЩ и Англия за мир, почетен за Райха. Арденската операция започнала на 16 декември. Активната й фаза продължила само 9 дни, но това било достатъчно, за да бъдат напълно победени съюзниците — паниката била обхванала всички от англо-американците. Загубите на англо-американските войски възлизат на 76 880 души, включително 8 607 убити, 47 129 ранени и 21 144 изчезнали. Същите тези съюзници, които в днешно време обичат да се събират в Нормандия и да преизпълват ефира, сякаш почти сами, със символичната помощ на СССР, поставили Хитлер на колене… побягнали като мишоци при Ардените. Американският журналист Р. Ингерсол пише, че германските войски „пробиха линията ни за отбрана отпред в рамките на петдесет мили и нахлуха в този пробив, като вода във взривен язовир. А от тях по всички пътища, водещи на запад, американците избягаха през глава». На 6 януари британският премиер Уинстън Чърчил изпраща лично секретно съобщение до маршал Йосиф Сталин. Това е вик за помощ — в писмото Чърчил умолява Сталин спешно да започне «голямо руско настъпление на фронта на Висла или някъде другаде през януари». Началото на съветската офанзива в Полша е насрочена за 20 януари. Ето това са съюзниците на СССР, които безпардонно твърдят, че ТЕ са победили във Втората световна война Хитлер, а не Съветите. Кучи синове, както се казва. Без извинение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • самотният чакал

    09 Май 2023 15:02ч.

    яко заработва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    09 Май 2023 20:00ч.

    До ръждивият центаджия ,за без пари работя ,щото си имам идеали .А те са да мразя либерал фашистите ,да обичам православието и нашите си обичаи ,празници ,фолклор ,да бъда традиционалист и антифашист и във кръвта .Затова работя без пари .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д.Колева

    10 Май 2023 9:32ч.

    Браво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    09 Май 2023 15:29ч.

    Цялата бивша Хитлерова коалиция, без изключение, днес поддържа нацистката хунта в Киев, само и само, защото е насочена срещу Русия. И всички се правят на кьорави, невиждайки пречупените кръстове, емблемите на SS дивизията "Галичина" и всичките отвратителни деяния на укронацитата не само в укрия, но и в ЕС и по целия свят. И джендърмерията горещо ги поддържа. Drang nach Osten. Отново немски танкове са на руска земя. С надежда този път да спечелят. Срещу най-мощната ядрена сила на планетата. Ами за болни мозъци няма нищо невъзможно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По времето на Югославия посетих гробището във Вуковар на загиналите български войници

    09 Май 2023 16:06ч.

    Там са погребани над хиляда войника и офицери. Силно впечатление ми направи идеалното поддържане на гробището и гробовете. Ако гробището бе в България, тези дето освиркват шествието, навярно отдавна да са осквернили гробището и гробовете. И друго не разбирам, загиналите над 22 хиляди военни по време на втората фаза на войната, нямат ли близки, които да ги почетат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    09 Май 2023 16:11ч.

    Струва ми се, че правителството - чрез полицията - пази онова малцинство искащо уж "национален път" от гнева на многото действително подкрепящи спомена за победата на девети май. Това правителство НЕ Е НАРОДНО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    09 Май 2023 16:50ч.

    https://clubz.bg/media/090/023-karikatura-stalin-hitler_cr-4.l.webp

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не искам да казвам, къде има паметна плоча на загиналите в Руско-Турската война

    09 Май 2023 17:04ч.

    Да не подсетя някой да иде да я разруши. Там са изписани имена на 20 годишни момчета. Най-възрастният погребан там е на 42 години! ............ ...................... И днес тия с рупорите на паметника, които крещят "червени боклуци", кои са те? Къде е съвестта им? Кои са родителите им? ...... Няма да ги бъде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    09 Май 2023 18:28ч.

    Неграмотността не е порок, лекува се! Няма руско- турска война, има руско- османски войни. Германска подводница и османски кораби прогонват руската флота, когато обстрелва Варна и Балчик 1916 г. Пак османски, български и германски войски превземат Добруджа и прогонват руските и румънски войски през ПСВ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заради проклетите Кобурги, забрави да уточниш

    10 Май 2023 1:09ч.

    България бе включена на страната на Централните сили, а на Русия какво й оставаше, трябваше да се предаде ли за не воюва с България? Освен поражението това ни струва Беломорието, Западните покрайнини, но за предателите това е нищо, щом са ни набутали в "правилната страна" на историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ангел

    10 Май 2023 10:49ч.

    И заради тия германци и страхът им от Русия - Бисмарк - след 1878 териториите с българско население беше нарязано на лентички и половината българи бяха върнати под османско робство! И по специално Северна Добруджа беше подарена на Румъния, а тя в знак на радост ни изгони от там и изгради контрационна лагери до днешна Молдова, където измряха над 10 000 българи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИД

    09 Май 2023 17:27ч.

    просто: ПОКЛОН!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    09 Май 2023 19:14ч.

    Всички противници на Безсмъртния полк не си дават сметка, че благодарение на българския безсмъртен полк България не е загубила територии, както се е случило с Унгария. Тези българки и българи са направили много повече за нас от разни критикари, дето само чакат да им подхвърлят някой долар или евро по някой си проект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗАПЛАХА

    09 Май 2023 20:10ч.

    ВЕЛИКА НЕПОБЕДИМА И БЕЗСМЪРТНА РУСИЯ ------ ЩЕ ИЗМРАТ САКСОНЦИТЕ ЩЕ ИЗМРАТ ЯПОНЦИТЕ , НО РУСИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ ВЪВ ВЕКОВЕТЕ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи